Srpanj 30, 2025, 18:28:51 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Bolesna neonka?  (Posjeta: 1154 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline jorky83

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Bolesna neonka?
« u: Rujan 17, 2009, 16:28:18 poslijepodne »
Pozdrav svima!

Situacija je ovakva. Na ustima jedne neonke se javila bijela nakupina. Priložio sam sliku na kojoj se vidi situacija.
Akvarij je star 9 mjeseci, 40L, lampa od 15W, temperatura je 26 °C. Filter u akvariju je Bluewave 03. Prije ovog problema nisam imao nikakvih problema s ribicama.
Ako netko prepoznaje u čemu bi bila riječ bio bi zahvalan za svaki savjet kako riješiti moguću pojavu bolesti.

Offline RedEX

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zenica / BiH
Odg: Bolesna neonka?
« Odgovori #1 u: Rujan 17, 2009, 20:19:25 poslijepodne »
desavalo se i kod mene...rezultat je bio  :down:  :dead:
cisto da znas.. -?

Offline ivchy

• Novi član
  • *
« Odgovori #2 u: Listopad 11, 2009, 20:52:52 poslijepodne »
mislim da se radi o bolesti bijelih mrlja :(
ako je ta bolest moraš ju brzo liječiti jer se može proširiti na ostale ribice :(

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
    • Facebook profil
« Odgovori #3 u: Listopad 12, 2009, 10:42:01 prijepodne »
Ovo se zna pojaviti na ponekoj neonki tijekom boravka u akvariju a može se pojviti i kao jedna do dvije bijele točkice na leđnoj ili na repnoj peraji...

Znaš i sam da su neonke dosta osjetljive ribe a s obzirom da imaš dosta melen akvarij a vjerojatno dosta ribica sve to može utjecati na kvalitetu vode. S obzirom da oko 9 mjecesi imaš šibe bez bolesti znači da dobro radiš pa ne bih ništa dodavao osim možda savjet da nakon svake izmjene vode dodaš i Easy life FFM koji će još više popraviti kvalitetu vode.

Pozdrav i bez brige, nije Ich, jer se on vrlo brzo širi među ostalim ribama te bijele točkice dobiju po cijelom tijelu...

Offline drago

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • VODENA LISICA
« Odgovori #4 u: Veljača 04, 2010, 21:08:01 poslijepodne »
Jedna moja neonka ima ovu bjelu izraslinu na ustima već 3-4 mjeseca u aq od 30l.Stavljao sam lijek Bactopur i nije se povuklo.
Pošto sada sređujem novi 160 L pitam vas dali da i nju preselim sa ostalima u novi ili da je riješim ća zbog te bolesti?
VODENA LISICA

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
    • Facebook profil
« Odgovori #5 u: Veljača 05, 2010, 10:32:00 prijepodne »
Jedna moja neonka ima ovu bjelu izraslinu na ustima već 3-4 mjeseca u aq od 30l.Stavljao sam lijek Bactopur i nije se povuklo.
Pošto sada sređujem novi 160 L pitam vas dali da i nju preselim sa ostalima u novi ili da je riješim ća zbog te bolesti?

Drago, otvori novu temu i u njoj ispuni upitnik o bolestima riba koji se nalazi ispod moga posta te obavezno uslikaj i pošalji fotografiju.