Na listovima Hygrophile polysperme i "limun" Hygrophile (corymbosa?) pojavljuju se rupice i listovi nakon nekog vremena propadaju. Hygrophile doduše rastu ali mi se čini da donji odnosno stariji listovi otpadaju znatno ranije nego što je to normalno (ako uopće i jest normalno). Vallisneria, Crypte i Anubias u istom aq. izgledaju OK, ima i jedan Echinodorus amazonicus koji je isprva bio narastao velik i puštao mladice a sad se sav smanjio i stisnuo, Pistie na površini rastu ko blesave. Slike u prilogu, na prvoj je "limun" slikan sa flešom odozgor pa možda izgleda malo čudno.
Aq. je RIO180 originalne lampe 2x30W T8 uz dodatak reflektora, originalni filter, aq je u pogonu već dvije i pol godine. Voda je Zg. pipovača temperatura oko 25C izmjena 25% vode svakih 4-5 dana uz dodatak 5ml Nutrafin Plant Gro - manje nego što preporučuju ali mi se čini da uz veliko krdo riba koje imam nije potrebno puno gnojiti? Podloga je nešto na bazi pečene gline zaboravio sam naziv a preko toga šljunak. Čudno mi je da je ispočetka ta ista Hygrophila bolje uspijevala a manje sam gnojio nego sada.