Srpanj 27, 2025, 22:41:31 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Polomljeni i mršavi kuhli  (Posjeta: 1078 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Invisible kid

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 32
Polomljeni i mršavi kuhli
« u: Veljača 07, 2010, 21:37:11 poslijepodne »
Jedan kuhli izgleda kao da ga je netko prebio, sav je nekako polomljen, mršav. S poteškoćama pliva, ali jede kao i ostali.

Akvarij ima oko 100 L. U pogonu je oko mjesec i pol. Unutra su 3 gupija, 2 platija, 4 mollija i 5 kuhlija (i dvadesetak malih mollija u kantici s probušenim rupicama. P.S. ako nekome trebaju molliji, neka se javi).

Filter je ovakav: http://i74.servimg.com/u/f74/13/14/34/33/pa210010.jpg U samom filteru sam dobio nekakve kamenčiće, pretpostavljam da je to ugljen.

Na dnu imam šljunak i pijesak. Jedan dio aq je s pijeskom, drugi s šljunkom.

Stavio sam dvije umjetne biljke koje mi popunjuju prostor dok ne nabavim prave. Imam i kokosov orah. Nemam sustav za aeraciju, filter je hang-on pa stvara velike količine kisika.

Hranim ih sa dvije vrste hrane, s tim da tu i tamo ubacim tabletice za čistače.

Koristim Vitakraft Aqua-bon od kemije.

Je li moguće da je takav zbog premalo hranjenja? Hranim ih dva puta dnevno s listićima, ono na vrhu pojedu za manje od minute, a ono što padne pokupe kuhliji, a i molliji im pomognu. Strah me je davati veće količine hrane da mi se ne bi udebljale i pocrkale ostale ribe.

A što se tiče hrane u tableticama, one su malo prevelike za kuhlije da ih pojedu, pa ih oni cuclaju, ali im to najčešće otmu ostale ribe, molliji ubijaju za to. Iz tog razloga tabletice bacam svakih par dana, a ne češće.

Kuhli se ponaša normalno, jedino što eto čudno izgleda i čudno pliva.

Slike su mutne, a i morao sam ih rezati jer su jako velike.

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
    • Facebook profil
Odg: Polomljeni i mršavi kuhli
« Odgovori #1 u: Veljača 08, 2010, 10:06:44 prijepodne »
Nemam iskustva sa kulijima ali ovaj stvarno izgleda "spigan" pa se nadam da će se uključiti i netko tko ih drži i ima više iskustva.

Ono što sam ja uspio isčitati iz podataka koje si napisao jeste da imaš filter protoka 450l/h što je dobro s obzirom da imaš malo riba. U filteru bi trebala biti samo spužva i keramika a aktivni ugljen ako nemaš biljke ostavi a kada ih zasadadiš trebaš izvaditi napolje i koristi ga samo nakon liječenja.

Dobro hraniš ribe ali pusti ih jedan dan u tjednu bez hrane a kulije hrani s tableticom ali ju ubaci u akvarij naveće kada ostale ribe odu spavati (kada se izgasi svjetlo jer kuliji hranu traže i po noči).
Ribama ubaci u jelovnik što raznovrsniju hranu pa će imati življe boje i biti zdravije. Fotografiju postavljaš tako da smanjiš rezuluciju (Resize) na 800x600 mps.

Svakako posadi što više biljaka a onda moraš krenuti i sa gnojenjem a o svemu tome imaš već dobro obrađenih tema na forumu, pozdrav i sretno.

Offline Andrijana

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zagreb Dugave
Odg: Polomljeni i mršavi kuhli
« Odgovori #2 u: Veljača 08, 2010, 11:13:27 prijepodne »
Jedan od mojih je izgledao isto tako, možda i gore (takav je kupljen, nisam obratila pažnju u shopu). Trebalo mu je nekoliko mjeseci da se oporavi. Malo sam više pazila i  "razmazila" ih noćnim ranjenjem, jer ih po danu gotovo ni ne vidim, malo vitamina i na kraju je malac došao k sebi i sad je već godinu i pol ko zmaj.

Sretno!