Jedan kuhli izgleda kao da ga je netko prebio, sav je nekako polomljen, mršav. S poteškoćama pliva, ali jede kao i ostali.
Akvarij ima oko 100 L. U pogonu je oko mjesec i pol. Unutra su 3 gupija, 2 platija, 4 mollija i 5 kuhlija (i dvadesetak malih mollija u kantici s probušenim rupicama. P.S. ako nekome trebaju molliji, neka se javi).
Filter je ovakav:
http://i74.servimg.com/u/f74/13/14/34/33/pa210010.jpg U samom filteru sam dobio nekakve kamenčiće, pretpostavljam da je to ugljen.
Na dnu imam šljunak i pijesak. Jedan dio aq je s pijeskom, drugi s šljunkom.
Stavio sam dvije umjetne biljke koje mi popunjuju prostor dok ne nabavim prave. Imam i kokosov orah. Nemam sustav za aeraciju, filter je hang-on pa stvara velike količine kisika.
Hranim ih sa dvije vrste hrane, s tim da tu i tamo ubacim tabletice za čistače.
Koristim Vitakraft Aqua-bon od kemije.
Je li moguće da je takav zbog premalo hranjenja? Hranim ih dva puta dnevno s listićima, ono na vrhu pojedu za manje od minute, a ono što padne pokupe kuhliji, a i molliji im pomognu. Strah me je davati veće količine hrane da mi se ne bi udebljale i pocrkale ostale ribe.
A što se tiče hrane u tableticama, one su malo prevelike za kuhlije da ih pojedu, pa ih oni cuclaju, ali im to najčešće otmu ostale ribe, molliji ubijaju za to. Iz tog razloga tabletice bacam svakih par dana, a ne češće.
Kuhli se ponaša normalno, jedino što eto čudno izgleda i čudno pliva.
Slike su mutne, a i morao sam ih rezati jer su jako velike.