Svibanj 09, 2025, 18:02:19 poslijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: Plistophora hyphessobryconis  (Posjeta: 1078 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline duj.Ko

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • ornament i zločin
Plistophora hyphessobryconis
« u: Prosinac 02, 2009, 18:14:27 poslijepodne »
evo san kupia jato "običnih" neonki, i sad malo čitan šta pišete, i cili san se usr...
piše da je znak prikinuta plava crta na boku i neke potkožne pjege...al nigdi ne piše od čega in se to aktivira-na šta triban pazit da se to ne bi dogodilo, pa ako neko ne misli da je glupo pitanje neka me utješi....
fala

p.s. i iman jedan manji akvariji(54 litre) i u njemu san stavia colisa lalia ( m + 2ž ) pa san pročita da mi zrak povise akvarija mora bit temp.vode da se ne bi bidne priladile, a sad kako je meni taj manji akvariji u spavaćoj sobi uz loggiu, tamo i nije bas toplo, je li dovoljno da je akvariji sta puniji, pa da je manji volumen zraka izmedju poklopa i površine vode,ili da ih priselin u akvariji koji je na nekoj normalnijoj sobnoj temp ????
\"Još vjerujem u čistoću umjetnosti, kao jedinu takvu koja nam je preostala u ovom životinjstvu uokolo nas.\" M.Krleža

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
Odg: Plistophora hyphessobryconis
« Odgovori #1 u: Prosinac 02, 2009, 20:50:12 poslijepodne »
Moram priznati da nemam pojma sto te brine? Tvoje neonke pokazuju takve znakove ili se bojis da bi jednom mogle?

Sto se colisa tice, dovoljno je da je akvarij poklopljen kako treba, temperatura ce se sama regulirati ispod poklopca. Nisu one TAKO osjetnjive  :up:
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • Facebook profil
« Odgovori #2 u: Prosinac 03, 2009, 09:50:10 prijepodne »
piše da je znak prikinuta plava crta na boku i neke potkožne pjege...al nigdi ne piše od čega in se to aktivira-na šta triban pazit da se to ne bi dogodilo, pa ako neko ne misli da je glupo pitanje neka me utješi....

E moj duj.Ko, možda nema razloga da se brineš jer ako si tek kupio neonke treba im malo vremena da izađu iz stresa i da se aklimatiziraju na vodu i ostale stanovnike u tvom akvariju. Neonke na svaki stres reagiraju tako da im boje izblijede pa se često steče vizualni dojam da je prekinuta linija na boku. Ovi simptomi o kojima pišeš u citatu odgovaraju neonskoj bolesti koja se ne liječi več bi se oboljela riba trebala što prije odvojiti od ostalih jer je vrlo zarazna i brzo se širi.

Citat:
p.s. i iman jedan manji akvariji(54 litre) i u njemu san stavia colisa lalia ( m + 2ž ) pa san pročita da mi zrak povise akvarija mora bit temp.vode da se ne bi bidne priladile, a sad kako je meni taj manji akvariji u spavaćoj sobi uz loggiu, tamo i nije bas toplo, je li dovoljno da je akvariji sta puniji, pa da je manji volumen zraka izmedju poklopa i površine vode,ili da ih priselin u akvariji koji je na nekoj normalnijoj sobnoj temp ????

Colisa lalia je riba koja mora biti u toploj vodi i to od 25 do 28C pa ako želiš da ti poživi moraš u akvarij staviti grijač a buduči da udiše atmosferski zrak potrebno je da je površina vode malo odvojena od poklopca. Sretno.

Offline duj.Ko

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • ornament i zločin
« Odgovori #3 u: Prosinac 03, 2009, 15:57:06 poslijepodne »
ma ja san se usr...s ton bolesti, evo su danas sve dobro i normalno...imaju neprekinutu crtu, ma pitanje je bilo je li se zna sta aktivira parazita, ili jednostavno to dodje ili ne dodje samo od sebe....
a naravno da mora bit zraka povise akvarija di je colisa lalia i naravno da iman grijač, al one mi se cine ok,iako tu sobu ne grijen i drzim balkonska vrata otvorena UVIK!pa san samo tia pitat ima li ko iskustva da drzi colise u grijanom akvariju u negrijanoj prostoriji...hihih....ma znam da i nije najpametnije pitanje, a vama sta ste odgovorili-HVALA LIPA!!!!!
\"Još vjerujem u čistoću umjetnosti, kao jedinu takvu koja nam je preostala u ovom životinjstvu uokolo nas.\" M.Krleža