cao, i ja sam nova ali eto znam po nesto 
lampu imas kupiti u radnjama gdje imas vodomaterijale, ja sam vec tri kupila na takvim mjestima ijako su dobre a i izdrzljive.... mozes probati s travom rogolista meni je jao lijepa i ja sam svoju stavila u cosak....
zivorodke za tako mali akvarij idu ali ako ih neces mrijestiti za mjesec dana neces znati sto ces snjima.. meni su gupi prelijepi (muski pogotovo), molly isto tako...
Jel to mislis na diy lampe ? Rade bi neke povoljne bas za akvarij ...
Rogolist mi ne izgleda bas nesto lijepo, dali je otporan ?
Htio bi probati sa zivorotkama da isprobam srecu , ako ne bude islo, predem na nesto drugo

Evo kaj ti ja preporučam za akvarij https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=31602.45
Od lampi imaš u Viliju (ak si iz ZG) Wawe solaris 11W za slatkovodne akvarije. Ja mislim da je oko 100kn.
Super ti izgleda akvarij ... koje su ovo biljke, (pogledaj dole u privitku) dole sto sam ti oznacio pod jedan ove sto izgledaju kao obicna "trava" i ova gore sto raste u visinu ? Takve bi si mogao nabavit

Tu lampu cu si nabavit, u zgu sam pa cu ic jedan dan gledat kakvih ima, a skoknut cu i u onaj shop u west gate-u da vidim sta tamo ima sutra.
što se tiče filtera, s obzirom da je malešan akvarij - imaš wawe preljevne filtere (čini mi se da je najmanje za 35 l) u viliju, dobri su, ne smetaju akvariju i nemaju neki veliki protok da bi smetali ribicama...
Jesu preljevni svi interni ? Jer mi ovaj sad zauzima puno mjesta
guppy nemoj kupovati za taj akvarij ,oni vole vise mjesta ,minimalno 25l... ali molly mozes, njima ne treba puno ,a jako su lijepi ,imam ih i ja i cisto crne i bijele...
Guppy mi se svidaju puno vise nego molly-i , uzeo bi ih par komada pa valjda bi im bilo dosta

imas koju slikicu svoj mollya ?
daj imam ja par molija koje ocu rijesit, oces ih 
Hvala ti na ponudi, cekam da se akvarij jos malo ciklira pa cu razmisljat jos malo

Jel netko zna koje su ovo biljke u ovom filmu, posebno ove na dnu, bas mi se cine lijepe ?
http://www.youtube.com/watch?v=ncth9LadAWY&feature=response_watchHvala svima na odgovorima