Prvo veliki pozdravim...
Reko da nikoga ne zamaram svojim pitanjim, citao sam i preturao po forumu o svemu sto me interesovalo. Vec duze vrijeme cackam oci su mi ukocene i zamalo poispadale

!
Nasao sam po neke odgovore ali nista precizno...
Nego da predjem na pitanja i mucenje clanova foruma

Imam akvarijum poprilicno dugo prelazio sam sa manjih od 10-ak litara pa na malo veci sada sam dogurao do nekog od 80 litara (nije veci zato sto sam htjeo da stani na luk koji odvaja kuninju i dnevni boravak pa je zato i malo cudnih dimenzija 70x24 i dubine 47 volio bih da je veci

), ali moj problem nastaje u tome sto su mi majstori koji su radili akvarijum stavili staklo od 6mm pa tako da se bojim puniti toliko vode
1) Citao sam negdje da se za ojacanje mogu zalijepiti silikonom trake od stakla na vrh akvarijuma i da ce ga to ojacati sta da radim???
Oformio bih sve ponovo u akvarijumu.. sto se tice tla koliko sam shvatio moze se iskoristiti zemlja za cvijece (kao jeftinije rjesenje)ali on se treba neko vrijeme namakati
2)da li u posebnom lavoru i kojom procedurom pa jel tek onda je stavljam u akvarijum pa preko nje sloj sljunka pa sadim biljke???
3)Koje mi ribice i biljke preporucujete za pocetak u novom planiranom akvarijumu,za sada imam neonke, Black Molly, kuli-kuli i cistaca tla onaj sa rogicima

, a biljke su mi uvenule

Imam jos i mangov panj,obicni spuzvasti filter, grijac i planiram praviti stijenu od siporeksa.
3)Koji bi mi filter bio bolji razmisljao sam o kupovanju nekog ugljenog mislim da nije puno skup???
Mislim da je za sada to sve od pitanja ali bice jos pod pitanj

Zahvaljujem se jos jednom ako ne na odgovorima par na citanju mojih pitanja!