Kolovoz 04, 2025, 17:53:31 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: alge opet alge!  (Posjeta: 4505 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ibiza

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
Odg: alge opet alge!
« Odgovori #25 u: Kolovoz 21, 2009, 16:48:54 poslijepodne »
a nemam ni ja testere pa zato pitam...

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #26 u: Kolovoz 22, 2009, 15:02:54 poslijepodne »
Samo da nesto kazem,nesto sam kemijao doma i prestao nitrate dodavati a samo sam fosfate i onaj kalijsulfat..crna alga se povecala! Sad sam poceo samo nitrate dodavat i alga opet stagnira!e i ec dodajem i stalno co2.Dakle ocito su biljke potrosile nitrate i nisu iskoristile fosfate pa je to pogodovalo algi.Sto sam htjeo reci sa ovim?kod npk nutrafin gnojiva,i fosfat i nitrat su zajedno!ne mozete odvojeno dodavat i onda ce se desit ovo sto i meni!sve mora biti ujednaceno!a odkud mozete znati koliko elemenata ima voda koju uljevate u tank?
Jel mene netko skuzio sto sam htjeo reci lol
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline cann

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #27 u: Kolovoz 22, 2009, 15:27:18 poslijepodne »
Samo da nesto kazem,nesto sam kemijao doma i prestao nitrate dodavati a samo sam fosfate i onaj kalijsulfat..crna alga se povecala! Sad sam poceo samo nitrate dodavat i alga opet stagnira!e i ec dodajem i stalno co2.Dakle ocito su biljke potrosile nitrate i nisu iskoristile fosfate pa je to pogodovalo algi.Sto sam htjeo reci sa ovim?kod npk nutrafin gnojiva,i fosfat i nitrat su zajedno!ne mozete odvojeno dodavat i onda ce se desit ovo sto i meni!sve mora biti ujednaceno!a odkud mozete znati koliko elemenata ima voda koju uljevate u tank?
Jel mene netko skuzio sto sam htjeo reci lol

jesmo lega skužili smo te ;)

Offline Neve

• Punopravni član
« Odgovori #28 u: Kolovoz 22, 2009, 20:55:13 poslijepodne »
ibiza, kod sljedećeg puta preko grane potraži u zooticu u kopru ako nema u italiji.
Pula
hrvatskakolonija.blog.hr

Offline ibiza

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #29 u: Kolovoz 23, 2009, 12:05:24 poslijepodne »
hvala neve, tamo sam i bio,ali nisu imali. sada ne kuzim vise nis,jedni mi kazu kupi npk, a neki da ne valja...

Offline aquatic

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Opatija
    • Terra Vulcanica
« Odgovori #30 u: Kolovoz 23, 2009, 13:00:34 poslijepodne »
NPK gnojivo nitrate, fosfate i kalije u određenom omjeru, je tako kako je i doziranjem ćeš uvijek dodati iste količine N-P-K. No, možda tvom akvariju treba više nitrata, nešto manje fosfata - tu je onda problem s gotovim NPK gnojivom jer ne možeš odmjeriti manje nitrata, a više fosfata. Iz tog razloga je najbolje imati posebno nitrate i posebno fosfate jer ih tako možeš individualno dozirati. Osim toga, kupovno, gotovo NPK gnojivo za akvarije ispadne jako skupo jer se toga i potroši a pakiranja su obično manja od gnojiva s mikroelementima.