Pozdrav.
Evo kupio sam akvarij 125l pred malo više od mjesec dana, stavio u njega svoje stare anubiase šljunak i malo po malo ga počeo puniti ribicama.
Prve ribe su bile 2 ancistrusa, i jedan od njih u zadnja dva dana postaje opasno pasivan. Simpomi su sljedeći: ne jede, samo stoji priljubljen za staklo ili list, onda naglo počne plivati po cijelome akvariji, stane i krene na površinu po zrak. Nakon par izleta do površine, pliva po akavariju i opet iz početka.
Od riba imam: 3 platy, 2 black molly, 2 amano shrimpa i 2 ancistrusa (očigledno jednog uskoro

)... ok i pola tuceta malih platya budući da je ženka nosila mlade. Hranim ih jednom dnevno, a ancistrusima jednom tjedno ubacim list nekog zelenila i tabletu za somove.
Biljke echinodorus tenellus (prosperira), echinodorus.... neki dugačke stabljike i široki listovi (neki listovi žute), Cryptocorina koja više manje statira i bacopa monnieri (raste)
Filter je atman-3335 (onaj najmanji protoka 600 l/s ali moje precizno inženjersko oko procjenjuje oko 180 l/s), iz starog akvarija koji je već počeo nalikovati na močvaru dodan je šljunak (prokuhan do boli) i nešto panjeva i bilja.
Rasvjetla 2X18W
Podloga tetra substrat
CO2 diy kvasac i šećer mjehurić na sec.
Promjena vode svaki tjedan cca 20%
Od parametra vode znam samo da je pH 7.5 temperatura cca 27 28 (ipak je ljeto)
Sve ostale ribe, uključujući i drugog ancistrusa doimaju se poprilično sretno i živahno.... u čemu je problem?