Srpanj 22, 2025, 18:18:37 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Mršav i debeo  (Posjeta: 778 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Leon

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
Mršav i debeo
« u: Lipanj 26, 2009, 01:02:58 prijepodne »
Imam dva endlera, jedan debeo i jedan mršav. Oba dva imaju obaćaj da se odmaraju, debeli iznad filtera, mršavi na srdedini akvarija. Oba dva uzimaju hranu, a jedina problem je njihovo "izležavanje".
Šibenik/HR

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • Facebook profil
Odg: Mršav i debeo
« Odgovori #1 u: Lipanj 26, 2009, 08:59:22 prijepodne »
Imam dva endlera, jedan debeo i jedan mršav. Oba dva imaju obaćaj da se odmaraju, debeli iznad filtera, mršavi na srdedini akvarija. Oba dva uzimaju hranu, a jedina problem je njihovo "izležavanje".

Prijatelju moj ovo ovdje sa trbuhom nije normalna pojava :nerv:.

Bojim se da će loše završiti jer ili ova ženka nemože izbaciti mlade ili se radi o trbušnoj vodenici, uglavnom, budi spreman na najgore.

Uglavnom, za kvalitetnu dijagnozu treba više informacija o simptomima, uvjetima držanja, vodi..., također pročitaj simptome trbušne vodenice pa nam javi sve tražene podatke, pozdrav i sretno

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #2 u: Lipanj 26, 2009, 09:35:14 prijepodne »
veliš u drugom postu da si imao problema s vodom i da već imaš jednu bolesnu ribicu...
bojim se da je plavi u pravu - nešto tu debelo ne štima, a mogla bi biti i vodenica - uglavnom, tog "debelića" izdvoji isto!

Offline Leon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #3 u: Lipanj 26, 2009, 14:43:32 poslijepodne »
Izdvojen je i debeli i mršavi. Što se tiče vode jedino su povišeni NO3. Taj se problem vuče minimum ima 3 mjeseca kad sam prvi put izmjerio. Tada je postavljen upit: https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=29686.0
Ova dva su sumnjivi od kad su narasli ,a okotili su se u ovom akvariju.
Problem sa NO3 se navodno riješava sa Hygrofilama(ako sam dobro napisao) kojeg koriste više nego druge biljke za prehranu, međutim neće da rastu.Narastu nekih pet centimetara i tako stagniraju. Druge biljke (cabomba, anubias, mahovina, i ova https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=32051.0) rastu kao lude ali hygrofila neće
Što se tiče drugog posta, to je promjena na ribici uočena prije dva dana.
Šibenik/HR