Kolovoz 09, 2025, 17:13:57 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Alge - koja je ova?  (Posjeta: 4357 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline necchi

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Ženski   Lokacija: zagreb
Odg: Alge - koja je ova?
« Odgovori #25 u: Lipanj 02, 2009, 23:10:29 poslijepodne »
s obzirom da sam ja rookie u akvaristici, pa sam možda i krivo rekla za fitere
(škropac je kriv  :clown:  :dead:)

dakle
u unutarnjem filteru je akvarijska spužva kao fiter medij, i taj filter služi za mreškanje površine
a u vanjskom: akvarijska spužva, staklena kamenja, komadići crijeva izrezani na dužine 2-3cm, kvarcni pijesak i spuzva za kuhinjske nape

ako sam dobro upućena, dobre bakterije se nastanjuju u spužvi i komadićim crijeva

s obzirom da sam danas kopala po aq-u
špricala s periksidom i čistila što se dalo počisitit
čini mi se da je glavni krivac vanjski filter, napravila se mala rupica na spoju i filter nije bio hermetčki zatvoren pa je protok kroz taj filter bio koma
sad sam to zrihtala i voda juri u punom pogonu

vrijeme će pokazat da li je to bio glavni razlog za nastanjivanje nemani
ali da nije bilo postova uvaženog člana cannibala nebi išla provjeravat filter

sad samo moram bit strpljiva i vrijeme će pokazat dal je to bilo razlog moji briga
ali ako i to nije bio glavni krivac, ja ne odustajem  :heart:
ko se mača lača - lakukarača

Offline cann

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #26 u: Lipanj 03, 2009, 06:02:29 prijepodne »
siguran sam da će se sad stanje smiriti i da će problem biti riješen, jer dosadašnjim iskustvom kao što rekoh filtracija je jedan od glavnih uzroka pojava algi(barem ono što sam do sad ja imao prilike vidjeti i probati).

čim veći protok tim bolje, ajd sad samo strpljenja i sve će bit ok :up:

Offline Baja

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #27 u: Lipanj 03, 2009, 12:36:34 poslijepodne »
Pozdrav svima, evo da ne otvaram novu temu nadovezat ću se na ovu, prije tjedan dana sam prvi puta vidio, kupio i stavio mahovinu u akvarij, izgledala je puna ovih algi kao na slikama na početku teme ali mi je prodavač rekao da je to takva mahovina a ne alga. Danas, tjedan dana nakon primjetio sam na jednoj biljci tri-četri ovakve alge dužinee 3 cm pa vas molim za pomoć dok se nije proširila. Akvarij ima 100 L i star je 6 mj. Do sad u njemu nije bilo apsolutno nikakvih naznaka algi.

Offline necchi

• Novi član
  • *
  • Spol: Ženski   Lokacija: zagreb
« Odgovori #28 u: Lipanj 03, 2009, 16:41:26 poslijepodne »
siguran sam da će se sad stanje smiriti i da će problem biti riješen, jer dosadašnjim iskustvom kao što rekoh filtracija je jedan od glavnih uzroka pojava algi(barem ono što sam do sad ja imao prilike vidjeti i probati).

čim veći protok tim bolje, ajd sad samo strpljenja i sve će bit ok :up:

tnx za savjet,

evo me sad s posla, pa sam naravno odma došla vidjet kako sad sve izgleda nakon što sam biljkice tretirala s peroksidom, a fileri rade u turbo pogonu
promjena je očigledna, ali još ima zaostatka nemani najviše na HM
ponovit ću postupak za 7 dana da ne budem preagresivna i napravim više štete nego koristi

malo ću pojačat EC i nadat se najboljem, pa uskoro postavit koju fotku ispod koje piše: pogledajte moju krasoticu

Offline cann

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #29 u: Lipanj 05, 2009, 22:52:11 poslijepodne »
Pozdrav svima, evo da ne otvaram novu temu nadovezat ću se na ovu, prije tjedan dana sam prvi puta vidio, kupio i stavio mahovinu u akvarij, izgledala je puna ovih algi kao na slikama na početku teme ali mi je prodavač rekao da je to takva mahovina a ne alga. Danas, tjedan dana nakon primjetio sam na jednoj biljci tri-četri ovakve alge dužinee 3 cm pa vas molim za pomoć dok se nije proširila. Akvarij ima 100 L i star je 6 mj. Do sad u njemu nije bilo apsolutno nikakvih naznaka algi.

mislim da ti je prodavač uvalio algu, a ne mahovinu

pogledaj ovdje cigo je sve lijepo objasnio
https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=28313.210

Offline Baja

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #30 u: Lipanj 06, 2009, 19:10:06 poslijepodne »
da, uvalio mi je boga mi toliko algi da se mahovina i ne nazire od njih.  :down:
morat ću ga posjetit idući tjedan :punch: