Srpanj 23, 2025, 13:21:22 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Poludjeti cu  (Posjeta: 1050 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Lili

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 34
  • Fish freak
Poludjeti cu
« u: Travanj 21, 2009, 23:54:16 poslijepodne »
akv je cca 30l, u nj su endleri ( ako opce to jesu  :roll:) oko 20 ( od nekoliko dana starosti pa do nekoliko mjeseci) i problem je raspad peraja ujutro sam to vidla na samo 1 ribi dozirala general tonic. dodem toma navecer vidim  fata i drugu na perajima  >:(. parametri su no3 0, no2- 0, gh- 16, kh- 10 i ph- 7,2 znaci ok. osim endlera nema u akv nikog. kaj da radim sad dal je general preslabi ( ocito), pa da pricekam par dana promjenim dio vode i stavim koji drugi ljek - koji? osim raspadanja primjetila sam kod nekih da "plivaju na mjestu" pomoc ljudi  :(
slike su lose al hebiga mozda bute vidli. ova druga je koma znam stavila bi ju u karantenu al nemam grijac za nju X-(
« Zadnja izmjena: Travanj 22, 2009, 07:40:54 prijepodne od skorpac »

Offline IggyOS

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
Odg: popizdit cu
« Odgovori #1 u: Travanj 22, 2009, 00:18:37 prijepodne »
Karantena ti tu ne pomaže. Bolest je uzrokovana bakterijom koja se nastani u podlozi, filteru, tj sveprisutna je. Ja sam protiv bakterijskih i gljivičnih bolesti uspješno koristio DESAMOR ili manje uspješan Sera Baktopur. Izvadi aktivni ugljen, pojačaj respiraciju i filtraciju, ubaci otopljene soli u vodu i pomoli se. Akvarij ti je premali za adekvatan biotop, u filter stavi kvalitetnu keramiku.
Svi smo mi popizdivali od toga  :roll:
I Love Animals... They’re Delicious

Offline Lili

• Punopravni član
  • Fish freak
« Odgovori #2 u: Travanj 22, 2009, 00:28:01 prijepodne »
baktopur imam avo drugo ne... da li si mislio na gorku sol? kada mgu stavit baktopur s obzirom da je danas stavljen generai i na nj pise da se nesmije mijesat sa drugim ljekovima

Offline IggyOS

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #3 u: Travanj 22, 2009, 00:57:14 prijepodne »
Običnu kuhinjsku sol, jednu žlicu rastopi u vodi i sipaj. Lijekove ne bi trebala miješati, probaj nastaviti sa tim što si počela ili očisti vodu aktivnim ugljenom i zamjeni dio vode pa probaj drugi lijek. Ako možeš nabavi si taj Dessamor ili neki kvalitetan lijek za raspadanje peraja. Možda je dobar i taj tvoj ali ja ga nisam nikada koristio, a prilično dugo nisam imao nikakve bolesti u akvariju. Lijek će ti ubiti i one pozitivne bakterije pa ćeš morati paziti da ne hraniš previše, dok ti se ponovno ne razviju bakterije za nitrifikaciju. Kupi i Sera Aquatan.
I Love Animals... They’re Delicious

Offline Lili

• Punopravni član
  • Fish freak
« Odgovori #4 u: Travanj 22, 2009, 01:00:10 prijepodne »
ty  :up: