Kolovoz 04, 2025, 16:27:55 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: nestaju mi ribice iz akvarija!?  (Posjeta: 1438 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline krzljo

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
nestaju mi ribice iz akvarija!?
« u: Ožujak 20, 2009, 10:27:36 prijepodne »
Bok svima,

Imam jedan problem a to je da mi nestaju ribice iz akvarija, jako je čudno pošto je akvarij skroz zatvoren originalnim poklopcem, sve oko akvarija sam pretražio i ribice nisu iskočile ... obzirom na poklopac neznam kako je to moguće ali eto porvjerio sam. imam i dva mačka ali ne mogu otvoriti poklopac jer je dodatno osiguran kojekavim teškim predmetima.

u filteru isto nisu, mislio sam da ih je filter povukao. Nestao mi je borac i jedan barbus. Ostale ribice su 4 platija, 3 barbusa, 1 plechtosomus, 1 oklopni som i jedan "morski pas". Da li je moguće da morski pas pojede barbusa i beta mužjaka i da ne ostanu baš niakakvi tragovi u akvariju?

uglavnom ako ima netko svoju teoriju bilo kakvu javi te mi ... neznam bas sto da radim te dvi ribice su naprosto isparile

hvala!!

Offline El Enki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
Odg: nestaju mi ribice iz akvarija!?
« Odgovori #1 u: Ožujak 20, 2009, 10:30:14 prijepodne »
ja mislim da su ti barbusi izcerupali betana pa ga je pleho popapal, a barbusa mozda njegovi isto ak je bio najmanji

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
    • Facebook profil
Odg: nestaju mi ribice iz akvarija!?
« Odgovori #2 u: Ožujak 20, 2009, 10:32:55 prijepodne »
Bok svima,

Imam jedan problem a to je da mi nestaju ribice iz akvarija, jako je čudno pošto je akvarij skroz zatvoren originalnim poklopcem, sve oko akvarija sam pretražio i ribice nisu iskočile ... obzirom na poklopac neznam kako je to moguće ali eto porvjerio sam. imam i dva mačka ali ne mogu otvoriti poklopac jer je dodatno osiguran kojekavim teškim predmetima.

u filteru isto nisu, mislio sam da ih je filter povukao. Nestao mi je borac i jedan barbus. Ostale ribice su 4 platija, 3 barbusa, 1 plechtosomus, 1 oklopni som i jedan "morski pas". Da li je moguće da morski pas pojede barbusa i beta mužjaka i da ne ostanu baš niakakvi tragovi u akvariju?

uglavnom ako ima netko svoju teoriju bilo kakvu javi te mi ... neznam bas sto da radim te dvi ribice su naprosto isparile

hvala!!

Ribica kada oboli to odmah primjete i druge ribice koje juj počinju čupkati peraje dok je još živa a kada ugine onda zavlada opća pomama...
Vidio sam nekoliko puta kako plehostomus samo prekrije uginulu ribicu i počne ju sisati sve dok neskine svo meso...
Neznam kakvog i kolikog imaš morskog psa ali ako je mesojed  :'( :'( :'(

A što se tiče tragova možda bi mogle ostati kosti (sitne poput bjelkastog konca među kamenjem), pozdrav.