Eh da.. ja ocito nemam srece s tim sklaraim.. imam ih skoro godinu dana.. upareni.. nekoliko puta legli jaja i sve super...
Zadnja dva dana zenka jecesto isla do povrsine kao po zrak. Mislio sam da j eproblem u CO2, ali ni jedna druga riba nije pokazivala nikakve simptome trovanja sa CO2, a drugi skalar se ponasao normalno...
Evo prije desetak minuta pogledam u akvarij i muzjak se krece relativno histericno.. krene par cm i zastane i tak stalno.. ko da je dao premalo "gasa". pogledam di je zenkja.. kad ona izvrnuta na dnu akvarija. Provjerio sam pH ( zbog CO2) ali iznosi 6,93, tako da sumnjam da je rijec o CO2- ostale ribe se ponasaju normalno. Pregledao sam ribu.. trbuh je bio malo nadut.. i stiskanjem je izaslo dosta jajasca van. Jedno oko je bilo malo naoteceno, ali to je mozda i zbog toga sto se riba vec ukrutila... MAda drugo nije bilo izbuljeno. Mislim da nije problem u tome jer sam imao brige s tim naoticanjem ociju.. al su ribice obicno zivile dan dva prije ugibanja. Imao je i malu ranicu iznad jednog oka.
Posto imam velikog gibbicepsa u akvariju... jel moguce da ga je on natukao?? nemam nista drugo sto bi bilo teritorijalno osim ajmonera..ali on se drzi druge strane akvarija. Ponavljam.. zive svi sretno i zajedno vec skoro godinu dana.. i jedina promjena je CO2 (prije mjesec dana...)...
Ima ko kakvu ideju?
Upalio sam O2 zasad do jutra da vidim sto ce se dogoditi sa pH.. i kak ce se drugi skalar ponasat..