Pozdrav,
ja sam svoje pužice uspio kombinacijom metoda eliminirati iz akvarija (bar se nadam)

; prva je bila da sam opario list od salate i nataknuo ga na štapič za ražnjiče i preko noći ga ostavio u aq (sada ovako hranim ribice 1 tjedno), ujutro bi list bio prekrcan puževima, samo ga lagano izvadiš vanka i ekipa ode, ja sam ovo ponovio par puta. Druga opcija, koja je eliminirala i najsnažnije je botija. U početku ih nije doživljavala, pa sam ja vatao pužice i zgnječene ih bacao u aq i ona se totalno navukla. Što se kemija tiče, to ti nebih nikako preporucijo, jer po meni čine više zla nego koristi. Prva stvar je u tome što ja nisam uspio nači sredstvo koje eliminira jajašca, a navodno se i puževi kad osjete opsanost u vodi zakopavaju u pijesak i cekaju dok opasnost ne preođe (prika mi je prova neki pužomor od sere, ali bez uspjeha). Što se novog bilja tice ja ga u aq uvodim tako da ga oko 2 sata ostavim u otopini aq vode i pužomore (radi malih pužica), zatim ga kratko stavim u otopinu hipermangana i nakon toga u aq. Mislim da ništa nije 100% učinkovito protiv jaja, ali eto. Ovo je moje iskustvo, ako sam pomogao bit će mi drago.