Srpanj 31, 2025, 00:36:57 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: puzevi  (Posjeta: 2133 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline SLIVAK

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 42
puzevi
« u: Siječanj 09, 2009, 14:45:47 poslijepodne »
Pozdrav! Imam jedan sve veci problem-puzevi mi napali bilje! Iako ih svako jutro vadim van koliko ih vidim uvijek ih ostane i kao da se preko noci namnoze dvostruko! Gledao sam po forumima ali jedino rjesenje koje sam nasao je botia,a nju ne bih ako bas  ne trebam stavljao. Jel postoji neko drugo rjesenje jer sam akvarij zapoceo ko biljni,a uz te puzice ce to biti malo tesko!

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Lega iz Dubrovnika 8)
Odg: puzevi
« Odgovori #1 u: Siječanj 09, 2009, 14:50:34 poslijepodne »
akvarij sa biljkama ili baš biljni? no svejedno...ne bih se zezao sa kemijom  :down:

da,ovo ti je onda drugo riješenje Anentome helena ,ali ne znam gdje ih nabavit..ma dovući iz njemačke..

Uostalom jel netko ima takvih u Hrvatskoj?
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline SLIVAK

• Novi član
  • *
« Odgovori #2 u: Siječanj 09, 2009, 15:04:12 poslijepodne »
Akvarij je biljni,i zasad nemam u njemu rina. Star je oko 3 tjedna. Ma kemiju ne bih nikakvu stavljao. A ovog puza nisam vidio nigdje  u shopovima u zg-. Znaci jedino mi botia preostaje! :'(

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #3 u: Siječanj 09, 2009, 15:06:37 poslijepodne »
je ni ja nsaim nigdje vidio te puže u Hrvatskoj...
hmmmm....
ali i meni su napeti već duže vrijeme,probat ću si nabavit preko frenda iz Njemačke. -?
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline Cartman

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 44
« Odgovori #4 u: Siječanj 09, 2009, 15:12:16 poslijepodne »
hello

Jesu li to oni mali pužići? e meni ih se nakotilo toliko da sam morao promjenit spužvu u pumpi... posvuda ih je bilo.... to ih se najčešće donese u akvari zajedno sa biljkama jer navodno legu jajšca uz kojen pa novo bilje treba dobro oprati...  :o meni su svi preporučali kemiju ali.... nabavio sam neke ribe koje navodno jedu pužiće ali nisu se baš proslavile ili su bile uvijek site... hheheheh  :D :D probaj sa njima.... možda tebi uspije... good luck  :up: :up:

Offline SLIVAK

• Novi član
  • *
« Odgovori #5 u: Siječanj 09, 2009, 16:37:17 poslijepodne »
Pa da,ti mali. Ali sve biljke prije stavljanja u akvarij su mi bile 15 min u otopini hipermangana,zato mi i je cudno od kuda su dosli jer ih je on kao trebao maknuti.

Offline Cartman

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 44
« Odgovori #6 u: Siječanj 09, 2009, 16:43:33 poslijepodne »
e ti mali su stvarno zafrknuta vrsta... ali meni nisu jeli bilje... tebi jedu??  :o :o
ma svašta su mi preporučili i neke rakiće i šta ja znam šta ne da ih pojede ali... bilo ih je toliko a kao da se razmožavaju mitozom... hehhehe  :D :D :D neznam, ja sam ih imao dok nisam akvarij izbacio iz pogona... novo dno.. nove biljke sve novo... ali kod tebe to nije opcija pretpostavljam...??  :( :( tebi toliko smetaju jer? oni jesu napast ali...

Offline SLIVAK

• Novi član
  • *
« Odgovori #7 u: Siječanj 09, 2009, 17:33:19 poslijepodne »
Ma u tome i je problem sta mi rade rupe u listovima. vec su  cak i anubias probusili! a i nije lijepo vidjet biljke pune te napasti. a htio sam ubacit samo neonke,tako da mi se botia nikako ne uklapa u planove!

Offline sarita

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
« Odgovori #8 u: Siječanj 09, 2009, 17:46:22 poslijepodne »
Pa sad...ako nemaš riba unutra da ipak staviš neku kemiju protiv puževa?To sad središ i onda fino naseliš ribe.Smo ne znam koliko su ta sredstva učinkovita,nisam koristila.

Offline čiovo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #9 u: Siječanj 09, 2009, 18:27:19 poslijepodne »
Pozdrav,

ja sam svoje pužice uspio kombinacijom metoda eliminirati iz akvarija (bar se nadam)  :D ; prva je bila da sam opario list od salate i nataknuo ga na štapič za ražnjiče i preko noći ga ostavio u aq (sada ovako hranim ribice 1 tjedno), ujutro bi list bio prekrcan puževima, samo ga lagano izvadiš vanka i ekipa ode, ja sam ovo ponovio par puta. Druga opcija, koja je eliminirala i najsnažnije je botija. U početku ih nije doživljavala, pa sam ja vatao pužice i zgnječene ih bacao u aq i ona se totalno navukla. Što se kemija tiče, to ti nebih nikako preporucijo, jer po meni čine više zla nego koristi. Prva stvar je u tome što ja nisam uspio nači sredstvo koje eliminira jajašca, a navodno se i puževi kad osjete opsanost u vodi zakopavaju u pijesak i cekaju dok opasnost ne preođe (prika mi je prova neki pužomor od sere, ali bez uspjeha). Što se novog bilja tice ja ga u aq uvodim tako da ga oko 2 sata ostavim u otopini aq vode i pužomore (radi malih pužica), zatim ga kratko stavim u otopinu hipermangana i nakon toga u aq. Mislim da ništa nije 100% učinkovito protiv jaja, ali eto. Ovo je moje iskustvo, ako sam pomogao bit će mi drago.  :D