Kolovoz 04, 2025, 23:19:29 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: KH2PO4, MgSO4, K2SO4, CSM+B iz inozemstva  (Posjeta: 4626 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Neve

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
KH2PO4, MgSO4, K2SO4, CSM+B iz inozemstva
« u: Rujan 26, 2008, 21:07:12 poslijepodne »
Jel netko pokušavao naručivati od ovih?

http://www.aquariumfertilizer.com/Store.php

vidim da imaju JAKO lijepe cijene u odnosu na HR (danas meni u Puli tražili 500 kn za KNO3, KH2PO4, K2SO4), plus kulturan trošak dostave.

Jel zna netko postoje li velike komplikacije oko dostave kemikalija ovakvih na kućnu adresu? Prema mojem dosadašnjem iskustvu, sve ispod 300 kn dolazi direkt na kućnu adresu - bez carine.
Pula
hrvatskakolonija.blog.hr

Offline aquatic

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Opatija
    • Terra Vulcanica
Odg: KH2PO4, MgSO4, K2SO4, CSM+B iz inozemstva
« Odgovori #1 u: Rujan 27, 2008, 12:50:24 poslijepodne »
Ako si primijetio KNO3 ti ne dostavljaju van USA i Canade na tom online shopu. Ne znam kako je po pitanju uvoza kemikalija, ali sigurno ovisi u kojoj si županiji, u riječkoj otvaraju i carine sve što naručuješ izvana od pravne osobe. Probaj pitati u kakvoj poljoprivrednoj apoteci, dogovorit se s nekim da zajedno kupite ovdje i podijelite trošak ako se drugačije ne snađeš, ili kod elegance reefa imaš od Easy Life-a Nitro i Fosfo, tj. KNO3 I KH2PO4, ovo ostalo ti ne treba, tj. za mikroelemente uzmeš Profito isto od Easy Life-a i imaš sve potrebno.

Mislim da ti se ne isplati to naručivati iz inozemstva jer računaj da plaćaš i troškove dostave tj. poštarinu, a naši kad carine ti i na to opale carinu i pdv pa onda se ta zafrkancija uopće ne isplati. Govorim iz vlastitog iskustva kupovine proizvoda iz Slovenije, na računu piše vrijednost robe je x, dostava je y, ukupno z i naši ti sva davanja zaračunaju na vrijednost robe+poštarinu, tako da mi je ispalo da nisam ništa uštedio što sam kupio tu stvar tamo nego ovdje, a razlika u cijeni je cca 40% tu i u Sloveniji.

Offline Neve

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Rujan 27, 2008, 20:40:33 poslijepodne »
Je, vidio sam da ne daju KNO3 van USA.

U osnovi, zainteresiralo me kad sam upisao da bi kupio MgSO4, KH2PO4 i K2SO4 i cijena sa dostavom ispala ispod 25 USD. Iskreno, to što zaračunavaju i pdv i carinu na ukupan trošak znam i ne brine me previše, jer dobijem 450 grama (1 libra) svega. Pretpostavljam  da je carina (malo lupam, to ću još provijeriti) 17%, pdv 22% ispada 36 USD. KNO3 mogu kupiti u ljekarni prekoputa za 100 kn. Sve zajedno, oko 300 kn. Velika je to razlika u odnosu na ono što su mi tražili u ljekarni, makar jasno je da se radi o otprilike duplo manjim količinama nego u ljekarni.

Imaš pravo, jednostavnije je naručiti iz ER nitro i fosfo, pa ubacivati po potrebi. Ali onda nebi imao PPS-Pro recept, a nekako mi je taj sistem najviše "najbliži" po načinu razmišljanja.

O korištenju Profita umjesto CSM+B je i meni palo na pamet i vrlo vjerojatno ću tako i odraditi dio o mikroelementima.

Ništa, vjerojatno ću s vremenom isprobati ovaj shop (za sada ću pare uložiti u rasvjetu) pa javim dojmove...
Pula
hrvatskakolonija.blog.hr

Offline LaForge

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #3 u: Rujan 28, 2008, 04:10:46 prijepodne »
U Ičićima postoji "DEM" kod kojih se da kupiti KNO3 od 500g i KH2PO4 od 250g za cca.200kn+pdv, ali prodaju samo firmama, pa ako imaš mogučnost...

U kojoj ljekarni u puli se može kupiti KNO3? Ja di sam god pitao bljedo me gledaju.

Offline Neve

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Rujan 28, 2008, 11:03:11 prijepodne »
U ljekarni na stoji, ispod škole. Mislim da je cijena 93 kn za 500 grama, treba im otprilike tjedan dana da im stigne kad naručiš. Koliko kužim, cijene su otprilike slične u DEMu i toj ljekarni...
Pula
hrvatskakolonija.blog.hr

Offline Mladen

• Punopravni član
  • Dob: 55
« Odgovori #5 u: Rujan 28, 2008, 11:08:37 prijepodne »
Potražite plastenik s hidroponom. Sve te soli se koriste u poljoprivredi, a cijena je nekoliko desetaka kuna za kg. Kemikalije nisu čistoće Pro analisy, ali ako su dobre za uzgoj hrane, dobre su i za akvarij. Ja sam se proljetos snašao na taj način i za sada je sve pet.
TuroPolje - nekad More

Offline aquatic

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Opatija
    • Terra Vulcanica
« Odgovori #6 u: Rujan 28, 2008, 11:50:36 prijepodne »
PPS pro možeš primjenjivati i s Nitro, Fosfo i Profito. Nitro i Fosfo su makro a Profito su mirkoelementi. Ja primijenjujem PPS pro sistem pa umjestom onaj csm koristim profito, a dok se ne snjađeš za nitrate i fosfate odvojeto može koristiti Nutrafin NPK jer su to makroelementi, jedino tu ne možeš dozirati odvojeno nitrate i fosfate. Dokle god nemaš neki ozbiljniji akvarij sa zahtjevnim biljkama kojima razina nitrata i fosfata igra bitnu ulogu, snalazi se s onim što ti je dostupno, a pps pro sistema se možeš pridržavati i s time. Ukoliko imaš brzorastuće nezahtjevne biljke, slobodno se snađi s onim što ti je dostupno, ja sam primijetio razliku promjenom režima gnojenja a s istim preparatima.

Naravno, ukoliko dodaješ makroelemente, adekvatna rasvjeta od min 0,5w po litri i CO2 se podrazumijevaju jer bez CO2 i dostatne rasvjete biljke neće iskoristiti svu količinu elemenata koje im daješ.

No, sve se to u koracima shvati primijenjujući ovaj ili onaj sistem gnojenja i promatrajući reakciju bilja, ništa preko noći  ;)

Offline lp

• Punopravni član
    • HAS - HrAquascape.org
« Odgovori #7 u: Rujan 28, 2008, 14:01:17 poslijepodne »
http://www.bestaquariumregulator.com/index.htm

Odavde sam ja narucivao i moze sve bez problema u Hrvatsku, bez ikakvog placanja carina, pdv-a, platis to sto si narucio i dobijes to doma postom...

Nema nigdje u Hrvatskoj jeftinije sigurno, za 150kn dobijes sva kompletno gnojiva za akvarij od 200l, da ga imas za bar godinu dana.

Sto se gnojiva tice, iz mog iskustva nijedno komercijalno gnojivo, mikroelementi, nije tako dobro i tako isplativo kao csm+b.
« Zadnja izmjena: Rujan 28, 2008, 14:39:44 poslijepodne od lp »

Offline cigo

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
« Odgovori #8 u: Rujan 29, 2008, 00:52:47 prijepodne »
Za kolko ti je to stiglo?

Offline lp

• Punopravni član
    • HAS - HrAquascape.org
« Odgovori #9 u: Rujan 29, 2008, 10:07:15 prijepodne »
Negdje oko 15-20 dana, ne sjecam se vise...al znam da mozes trazit da ti brze posalju al moras vise platiti.

Tako sam napravio kad sam narucio od njih iglicasti ventil za co2, platio sam vise al je dosao za 5-6 dana.

Offline tbusljet

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Listopad 06, 2008, 14:56:47 poslijepodne »
u nasicama sam nasao kno3 po cijeni od 9 lipa za gram... znaci - 100 grama= 900 lipa = 9kn!!!