Srpanj 28, 2025, 21:08:01 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Slovenija  (Posjeta: 2931 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Splico

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • Split
Slovenija
« u: Rujan 28, 2008, 13:53:53 poslijepodne »
Doša san jučer iz Slovenije.
Donia san par biljaka nisu jeftine i kupija san jednog ancistrusa maloga za 2eur.
U Splitu ga i nema za kupit.
Nego da vas pitan vidija san akvari od 120L za 170 eur i još kad vratiš porez njihov pa to je cijena nikakva.
Vidija san i Juvela od 110L za 230eur. Čini mi se t puno jeftinije od naših cijena.
Carinik me štopa na prelazu i pita me da jesan li ono ja sta uzet povrat na SLO grani i parkira me sa strane.
Nakon šta me pregleda i vidija ribicu i biljke ništa pustija me ka da je to najnormalnije unostit životinje u zemlju???
Uglavno kad su takvi možda bi se moglo sa računom do 100 eur unit i akvarij da te ne zezaju.
Ima li ko iskustva sa ovin daq me savjetuje.
Pozdrav!

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Odg: Slovenija
« Odgovori #1 u: Rujan 28, 2008, 13:55:53 poslijepodne »
s ribicom i biljkama si imao sreće - valda čovjek ima doma isto nešto slično...
a i glede carine na akvarij isto je stvar sreće....tako da to moraš sam odlučiti
legalno to baš i ne ide tako... 8)

Offline Splico

• Punopravni član
  • Split
« Odgovori #2 u: Rujan 28, 2008, 20:23:54 poslijepodne »
Nema problema.
Ali su ti kombinacija muško žensko.
Trebaš mi javiti do ponedjeljka jer sam dogovorio vračanje uz nadoknadu u butigu di san ih kupija.
Ali ako hočeš prodam ih tebi.
Samo javi pa ti dam broj od žene jer me nema prvoga u Italiji san.
Ako imaš biljaka možemo se i minjat jer mi je neugodno prodavat ribice parin makro.

Javi se.

Offline Splico

• Punopravni član
  • Split
« Odgovori #3 u: Rujan 28, 2008, 20:25:41 poslijepodne »
Koja je baza ako ga prijavis na carini koliki je porez i carina i šta ako je račun ispod 100 eur

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #4 u: Rujan 28, 2008, 20:32:36 poslijepodne »
jesi li ti to prethodni odgovor krivo stavio? da brišemo to? mislim dane spada u ovu temu...
a za postotak carine mislim da će ti teško bilo tko ovdje odgovoriti, no progooglaj malo na stranice carine ili porezne uprave...mupa, tako nešto,...iako mislim da sve jako ovisi o cariniku...mi svojedobno nismo ništa platili na 120 litarski akvarij, pa onda nakon nekog vremena ni na dosta opreme....ali je u oba puta bio izuzetno fini čovjek ... stvar sreće, valda -?

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #5 u: Rujan 28, 2008, 21:31:06 poslijepodne »
babyboom ovo je bilo namjenjeno meni...splićo,biljke su mi još u fazi rasta pa i ja sanjam da se razmnože..ali nema frke..nadam se u skoroj budućnosti.šta se tiče ribica muških imam pa sam htjela pojačati koju ženku..

Offline Splico

• Punopravni član
  • Split
« Odgovori #6 u: Rujan 28, 2008, 21:37:33 poslijepodne »
Dođi i nosi al zajedno sa muškima vratiš mi uslugu za koju godinu.
Bolje da idu kod tebe pa mi javiš tu i tamo kako su.
Jedina ti je obaveza da popiješ kavu sa mojon ženon, daš koji stručni savjet i vidiš moj akvarij.
Ok?

Offline aquatic

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Opatija
    • Terra Vulcanica
« Odgovori #7 u: Rujan 28, 2008, 22:02:39 poslijepodne »
Za dobiti povrat poreza (tax free) iznos računa bi trebao biti min 154 eur, barem je tako kad kupuješ u Italiji. Nemojte previše računati da ćete uspjeti proći našu carinu jer našim carinicima dojave kad netko traži povrat poreza i ako kažeš da nemaš ništa za prijaviti, hops, samo te pitaju za račun kojeg si potrvrdio na slovenskoj strani. Nije se tu više baš za zafrkavati, nekoliko mojih poznanika je platilo carinu na traperice i cipele jer su tražili povrat poreza.

A ukoliko hoćeš regularno tamo tražiti povrat, a prijaviti robu na našoj carini, imaš carinu 10% na iznos po računu, plus pdv na vrijednost robe+carine. Ako ne prijaviš a uhvate te, riskiraš osim carine i pdv-a i plaćanje kazne 500 kuna. Vrijednost robe koja se može prenijeti preko carine bez plaćanja carine i pdv je 300 kuna.

Najbolje si je napraviti računicu da se od njihove cijene odbije porez, doda naša carina i pdv pa vidjeti do koje cifre se dođe u odnosu na naše cijene, da li se isplati, i uzeti u obzir i garanciju, koju kod nas imaš u tebi bliskom dućanu, a tamo uz neku uštedu imaš garanciju u inozemstvu.

Offline Splico

• Punopravni član
  • Split
« Odgovori #8 u: Rujan 28, 2008, 22:27:20 poslijepodne »
Je u pravu si.
Al kad sam jučer vidio cijenu od 170 eura za 120L, počeo sam kalkulurati.
Ako prijavim povrat poreza i u najgoru ruku platim porez i pdv koštat če me oko 1500kn.
Za taj novac eventualno mogu kupiti polovni u nas.

Offline *Vandalka*

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
« Odgovori #9 u: Rujan 28, 2008, 23:14:18 poslijepodne »
Povrat poreza iz italije je više od 150€, Slov 50€, Austija 75 (il 70)€
Il Austije dopeljala 200lit aq, ribe itd, da ne govorim o šoppingu robe u iznosima 500€ i Metroa sa isto veeelikim računima. Paziš isto da ti račun ne prelazi mislim 500 jer onda kad potvrđuješ račun slovenci su dužni zvat hrvate da obavjeste... a sve ostalo je lutrija ćeš platit carinu il ne  :D! Pa ti je život zabavniji.
Zagreb

Offline cigo

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
« Odgovori #10 u: Rujan 29, 2008, 00:35:58 prijepodne »
Ah da koji su to lijepi osijećaj gledat čovjeka na granici u oči i reć da nemaš ništa za prijavit, a u gepeku tri velke vrečice iz HM-a i drugih dučana pune robe. Baš ti kamen stoji u želucu, a kad prođeš najrađe bi odmah stao u prvu birtiju i počastio se sa  :a015: :a015: :a015:

:diablolol:

Offline *Vandalka*

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Rujan 29, 2008, 12:11:14 poslijepodne »
Imala sam jedan susret pred granicom sa policijom kad smo čekali frenda da dođe da raspodjelimo robu na 2 auta...  :D Mi u mraku 1h, neki auto svako toliko krug oko nas.... na kraju auto stao... izlazi tip sa lampom van... :D Ko da drogu švercamo!
Ja već 3mjeseca nisam bila vani!!!  :'(
Zagreb

Offline Splico

• Punopravni član
  • Split
« Odgovori #12 u: Rujan 29, 2008, 13:15:06 poslijepodne »
Ma ljudi moji pa o tome se i radi.
Neču ja njega švercat.
Iman prijatelja carinika i reka mi je da podilin račun ako može na tri računa. Akvarij, pumpa i npr poklopac.
To je na tri čovika ja , žena i prijatelj po 50 eur.
Ako to napravim zatražimo svi povrat na SLO grani i vamo uredno prijavimo akvarij i nikome ništa.
Dopušteno je po 300 kn on kaže da me u najgoru ruku može globit za razliku od 900 kn za tri čovika pa do 1200kn koliko košta akvarij a to je 300kn.
Dakle to je oko 100kn carine i pdv-a.
Mislim da se i dalje isplati.

Offline Crazy-a3

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
  • Živim da uživam
« Odgovori #13 u: Rujan 29, 2008, 13:44:57 poslijepodne »
Paziš isto da ti račun ne prelazi mislim 500 jer onda kad potvrđuješ račun slovenci su dužni zvat hrvate da obavjeste... a sve ostalo je lutrija ćeš platit carinu il ne  :D! Pa ti je život zabavniji.

Nisu duzni nikog zvat ali imaju tu preporuku, mi smo se sa skijanja vracali sa pokazanih 1000€ i jos toliko sakrivenih :-[ i nikome nista a starcima  naplatili porez i carinu na 300€
Jednino nas je slovenas zahebavo oko mog nbalonera jer mu je cijena bila previsoka i nije mu bilo jasno kako tako nesto kolsta toliko puno ali kad sam mu rekla da ga se ne tice jer nije mok carinik, samo je zasutio i pustio nas :nerv:
Bolje biti sam, nego sa budalama.
Zagreb/Dubrava

Offline *Vandalka*

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Rujan 29, 2008, 15:12:28 poslijepodne »
Pa dužno i znači ako oćeš zovi i radi prema propisu, a ako nećeš (a nitko te ne kontrolira)ne trebaš...
Dužan si platit i carinu...
Dužan si i prijavit na carini sve...

Sad oko prijavljivanja računa... ako oćeš povrat poreza onda na tax free trebaju biti zaklamani svi računi zajedno iz 1 dućana, a i ne znam kako ti netko u dućanu može napisat za aq od 200eura 4računa po 50eura. OPet sada neke nedokazane moje tvrdnje: jednom je u redu da možeš zbirno imat na jednom računu zbroj da po osobi ispadne 50, a drugom prilikom to ne toleriraju nego svaki račun posebno može bit max 50. Nažalost imam iskustva di mi je rečeno i jedna i druga stvar od strane carinika.
Ali pošto ti imaš poznatog, onda sam pređi preko granice u vrijeme kad on radi  i svi problemi rješni. A mogo bi reč frendu nek pušta sve aute sa naljepnicom aq.neta pa ćemo tiskat naše propusnice! I svi sretni i zadovoljni!  :D
Zagreb