Kolovoz 04, 2025, 16:22:09 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: 54 litre riblje juhe  (Posjeta: 3815 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Gwyneeth

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
54 litre riblje juhe
« u: Srpanj 19, 2008, 00:21:39 prijepodne »
Slozen je mali juwel, evo kako je to islo...

Dakle ovaj mali Juwelic koji ima svoju pricu sam za sebe (neki ce znati kakvu) je konacno upogonjen.

Prije 4 mjeseci sam stavila mociti zemlju :P Prije 3 mjeseca sam imala namjeru namjestiti akvarij. Nisam. No bar je zemlja zaista dobro namocena  ;)

Na pocetku bijase... zemlja.

A zatim 5 kila sarenog sivo-crnog sljunka.

Pa onda crnog na vrh svega (poput slaga, samo sto nije).

Da, malo izgleda ko kakica ovako mokar bez vode. Prala sam ga bar pol sata u komadu, u pocetku je iz njega izasla nevjerojatna kolicina crne gadosti. I nisam oprala kako treba jer sam izgubila volju/kicmu. Vodu sam sipala polaaaaaako. Prednost ovog krasnog malog akvarijica je, izmedju ostalih, da se voda moze uredno sipati kroz filter pa u akvarij ulazi nisko i ne nosi pjesak okolo.

Iii, tako sam pocupala nesto nana, microsoruma i crypti iz Sushi Spa akvarija (ne zelite znati kako on sada izgleda...), poslagala sve to na i oko panja, te lijepog bijelog kamena koji mi radi kontrast. 

Panj ce vjerojatno uskoro van, cim prikupim dovoljno bilja da ne izgleda jako prazno akvarij.

Danas su uselile betta bebe (10 njih od 1 cm), i naravno da bi sve bilo prelijepo da nisam odmah skuzila da imaju ich  :nerd:

Odmah je ukapano costapura. Nista strasno, pocetna faza a jos ni ne pokazuju sve simptome.

Problem se desio samo jedan - nisam se odmah sjetila da je u filteru po defaultu spuzva-ugljen. Izvadila sam nakon cca 15 min od stavljanja lijeka. Neznam koliko se profiltriralo :(

Ah da, sa rijeci na sliku:

Detalj, bijela ribica na crnom sljunku:

I da budem iskrena, nemam pojma kakva je ovo riba. To je misterija. Potomak je 2 crvene bette. A ona bijela. I to metallic bijela. Hehe, volim bette.. :P

Namjeravam dodati jos wati, taman stane, al za ovo bilje sada nije hitnoca pa nek bude. Svijetlo ceka spremno da mi opet opadne razina lijenosti u krvi.
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
Odg: 54 litre riblje juhe
« Odgovori #1 u: Srpanj 19, 2008, 00:22:24 prijepodne »
Danas su znakovi bolesti prosli sto znaci da je lijek djelovao kako treba, nastavljam terapiju al sve je ok ;)
...Pula...

Offline Vele bit

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • Tamo gore gdje...proljeće uvijek kasni
« Odgovori #2 u: Srpanj 19, 2008, 15:46:34 poslijepodne »
Bravo Gwyneeth!Već dugo nismo imali temu kao 'journal',od početka...a to je baš zanimljivo pratit kako se nečiji akvarij razvija..Samo nastavi..

Offline Malky

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
    • Akvarij NET
« Odgovori #3 u: Srpanj 19, 2008, 17:58:33 poslijepodne »
meni je super ovak kak je, nemoj nista vaditi

Offline F. Chief

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #4 u: Srpanj 19, 2008, 19:15:38 poslijepodne »
Fino, obavještavaj nas o napretku.
Zabok

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #5 u: Srpanj 20, 2008, 09:33:52 prijepodne »
prekrasna bettica_! :klap:
baš je super akvarij.....
kako ti se dalo zezat sa zemljom  :D
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #6 u: Srpanj 20, 2008, 14:36:48 poslijepodne »
Fala :D

Pa da budem iskrena, nisam se s tom zemljom zezala ni malo. Mislila sam da ce biti veci problem al nije nikakav. Natapala se sama, ja sam samo tu i tamo promjesala, malo vode bacila i dodala malo nove.... i prije stavljanja u akavarij sam dobro promjesala, isprala (sto manje mulja a sto vise konkretne zemlje), i stavila u akvarij. Za sada dobra iskustva, al to cu moci reci kada budem vise bilja presadjivala... To je jedan razlog zasto sam se odlucila za crni sljunak odozgo - manje ce se vidjeti ako izviri malo zemlje :P

Zanimljivo mi je da se nije nitko sjetio komentirati cinjenicu da su ribe unutra a akvarij nije cikliran :P
...Pula...

Offline Vele bit

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • Tamo gore gdje...proljeće uvijek kasni
« Odgovori #7 u: Srpanj 20, 2008, 19:14:38 poslijepodne »
A imamo povjerenja u tebe,pa znamo da si ubacila cikliranu vodu i filter :D Zar ne?

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #8 u: Srpanj 21, 2008, 00:26:52 prijepodne »
Nope :D

Voda 100 % iz spine, filter glanc nov. Ukapano malo bakterija u njega, al osim toga.... nis ;)

Naime, ja drzim bez filtera 95 % riba koje imam i imam malo drugaciji stav o tome. Ne umiru ribe odmah ako ne ide u cikliranu vodu. Umiru ako tu vodu natrpamo ribama koje u kratko vrijeme naprave vise otpada nego se stvori bakterija... to je problem.

Recimo, coryje i ance necu jos ubacivati jer ce oni raditi mnogo smeca koje sadasnje stanje nebi podnjelo. Al 10 ovih malih ribica ce samo pomoci u cikliranju, bez da opterete vodu prije nego se ona ciklira :D
...Pula...

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #9 u: Srpanj 21, 2008, 11:57:21 prijepodne »
lijep akvarij  :up:.....krasna ribica  :klap: baš me zanima u što će se razviti... 8).....puno ti želim sreće sa ovim "stilom" cikliranja... :)

Offline Ignus

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Srpanj 21, 2008, 12:19:27 poslijepodne »

Voda 100 % iz spine, filter glanc nov. Ukapano malo bakterija u njega, al osim toga.... nis ;)

Naime, ja drzim bez filtera 95 % riba koje imam i imam malo drugaciji stav o tome. Ne umiru ribe odmah ako ne ide u cikliranu vodu. Umiru ako tu vodu natrpamo ribama koje u kratko vrijeme naprave vise otpada nego se stvori bakterija... to je problem.

Recimo, coryje i ance necu jos ubacivati jer ce oni raditi mnogo smeca koje sadasnje stanje nebi podnjelo. Al 10 ovih malih ribica ce samo pomoci u cikliranju, bez da opterete vodu prije nego se ona ciklira :D

Zaboravila si staviti upozorenje: ja sam profesionalac, ne činite ovo sami kod kuće!
Potpredsjednik udruge ljubitelja i uzgajivača Betta 'Betta Svijet'

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #11 u: Srpanj 21, 2008, 12:52:20 poslijepodne »
Hahahaha Ignus  :D Mos si misliti. Nebih se usudila nazvat se profesionalcem, al cu bez beda napisat ostatak recenice "Ne cinite ovo kod kuce" :rotfl:

Da nebi netko jos pomislio da se inace akavrij nemora ciklirati pa sutne unutra neonke jer su male  :o  :roll: Ne ne, CIKLIRANJE JE MUST, ja to na svoju odgovornost :P A ako mi 25 € vrijedne ribe (po komadu) nis ne znace... nadam se da znam sto radim :P
...Pula...

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #12 u: Srpanj 22, 2008, 00:06:26 prijepodne »

pa da  :up:
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst