Kolovoz 03, 2025, 04:29:26 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: preporuka pet shopa  (Posjeta: 1365 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline hamacama

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
preporuka pet shopa
« u: Ožujak 02, 2008, 21:15:00 poslijepodne »

Molim da mi kolege iz Rijeke preporučeneki pet shop s biljkama i koliko toliko stručnim prodavačima jer sam početnica pa da mi ne uvale opet krivu biljku

hvala

Offline wickerman999

• Član redakcije
  • Trade Count: (+7)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 34
  • Rain can't soak what is not there...
preporuka pet shopa
« Odgovori #1 u: Ožujak 03, 2008, 00:09:00 prijepodne »
Nisam iz Rijeke, ali ti mogu dati savjet...traži da ti netko s foruma pokloni par biljkica, sigurno će se naći neka dobra duša iz rijeke ili okolice...  
Neki od mojih akvarija:
1 2 3 4 5 6 7 8

Offline amalka

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
  • Udruga RiBA
preporuka pet shopa
« Odgovori #2 u: Ožujak 03, 2008, 12:55:00 poslijepodne »
Da barem postoji takav pet shop Ja u kupovinu idem s malom enciklopedijom akvarijskog bilja, šta više reći
Daj malo više podataka o svom akvariju (litraža, osvjetljenje, podloga...) da li već imaš neke biljčice i koje (ako znaš).

Rijeka

Offline hamacama

• Punopravni član
  • **
preporuka pet shopa
« Odgovori #3 u: Ožujak 03, 2008, 19:37:00 poslijepodne »
40 L (30x60cm), 15w svjetlo, od biljka je echinodorus (prevelik je pa ga možda maknem) i neka travka,pretpostavljam sagittaria sublata. Planiram to preuredit i lijepo zasadit uskoro pa me zanimalo (Upet centru sam tražila anubias i valisneriu spiralis pa vidite šta sam dobila )I da, podloga je tetrina "complete substate"

Offline amalka

• Punopravni član
  • Udruga RiBA
preporuka pet shopa
« Odgovori #4 u: Ožujak 03, 2008, 20:45:00 poslijepodne »

Bilo bi super da zasadiš sitnolisno biljke da ti akvarij izgleda veæi. Iskusniji forumaši æe te veæ savjetovati.
Ja sam isto nedavno tražila Anubiase po pet shopovima, ali nemaju.
Ako naletiš u Zoomaniju kad je vlasnik tamo, možeš ga pitati za savjete o bilju, ali ako ga nema, ovisiš o svojem znanju.
Možda da staviš oglas koje biljèice tražiš, pa ti netko od rijeèkih forumaša pokloni ili proda. Ili ti ja posudim svoju mini enciklopediju, pa u pohode po pet shopovima

Edited by: amalka
Rijeka

Offline aquatic

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Opatija
    • Terra Vulcanica
preporuka pet shopa
« Odgovori #5 u: Ožujak 04, 2008, 09:20:00 prijepodne »
U Akvarijumu na Škurinjama su nedavno dobili nove biljke, izgledale su zdravo i "alga free" a i pisalo je o kojoj se vrsti radi. Malo si pogledaj tamo. Zoo akvarij je imao nešto bilja al ne previše. U zoomaniji bih ti savjetovao oprez, imaju puno bilja ali i dosta algi, trebaš tamo dobro pogledati biljku da ne uzmeš neku s algom i usput kojim pužem. Možda im se situacija poboljšala ali pred par tjedana nije bila bajna, ali možeš si tamo uzeti mahovine, ona je ok.

Moj savjet ti je Akvarijum na Škurinjama pa Zoo akvarij na Krnjevu, ima i u Pet centru zdravih ali su skupe, cryptocorine, anubiasi, blyxa japonica.

Offline amalka

• Punopravni član
  • Udruga RiBA
preporuka pet shopa
« Odgovori #6 u: Ožujak 04, 2008, 13:34:00 poslijepodne »
Aquatic, sve što kažeš stoji, ali kad u te dućane dođe netko tko traži savjet i pomoć prodavača, jer nema dovoljno znanja o biljkama, većinom odlazi kući s pogrešnom vrstom. Uvale mu bilo šta, samo da zarade.
Na Krnjevu sam prije mjesc dana kupila jednu biljku. Lijepo mi je izgledala, bila je bujna i zdrava, ali prodavač mi ništa nije znao reći o njoj. Niti koja je vrsta, je li zahtjevna, koliko naraste da znam da li da je posadim u prednji dio akvarija ili skroz otraga...
U Pet centru su mi uvalili terarijsku biljku koja je nakon mjesec dana propala.
U Zoomaniji je najbolje čekati novu pošiljku, jer ove biljke kod njih stoje već dulje vrijeme i ne izgledaju baš bajno, kao što i sam kažeš.
Pokušaj u Akvarijumu, možda tamo znaju šta prodaju. Sretno

Rijeka

Offline aquatic

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Opatija
    • Terra Vulcanica
preporuka pet shopa
« Odgovori #7 u: Ožujak 04, 2008, 15:53:00 poslijepodne »
Istina amalka, dok se nisam ovdje malo bolje "obrazovao", al još uvijek sam daleko od nekog znanja, u zoomaniji mi prodali echinodorusa pod anubiasa, i naravno naplatili više. Svakako da aktualno stanje bilja u zoomaniji nije baš za pohvaliti se, ali ribe tamo uzmem.

U zoo akvariju sam pak ja dobio terarijsku biljku pod akvarijsku i isto propala za mjesec dana, ali tu sam i ja malo kriv što sam dosad kupovao bilje na "ovo mi se sviđa" a ne znam niš o njemu. Sad neću više.

U akvariumu imaju veliki plakat s vrstam bilja koje može biti od pomoći, a na akvariju u kojem drže bilje piše o kojoj se vrsti radi, tako je i u pet centru sada samo su se poskpupili.

Ja se osobno ježim kad vidim u dućanu biljku na prodaju s dodatkom alge, jednom sam se gadno opekao i navukao si u akvarij algi po svim biljkama a imao sam anubiasa koji je i procvijetao...  sve sam morao pobacati jer to nije više sličilo ni na što...

Par puta nakon toga sam kupovao instiktivno, a sada sam tu na stranicama pogledao biljke i tražit ću ciljano, ali ne u dućanu nego tu od nekog ako ima.