Neka, neka! Nema na cemu, jednog dana cu ja gledati kako ti odogovaras novim pocetnicima, a ja cu laditi tipkovnicu...

Jedini algojedi koji jedu te crne algice (i to mlade) su sijamski algojedi. No tvoj je aq premali za njih. Jedino da ih nabavis male, zadrzis mjesec-dva, pa onda poklonis nekome... Naime, rastu jako brzo, a isto tako se i ulijene...

Sunca moja mala, ovaj velika...

Za te testere dajanapet ne bih dala ruku u vatru, ali ako se dobro sjecam, rekao si negdje da ti zena ima nekog doticaja sa kemikalijama... Ima li mozda mogucnost da ti nabavi neki laboratorijski tester? Ili da odnese vodu u lab na testiranje?
Jer do sad nisam bas cula da su testeri jednog proizvodjaca bez zamjerki. Cini mi se da samo za salifert jos nitko nije prigovarao... Ali oni su vise za morsku i npr. kod phosphat testera, rezultat koji dobijes se razlicito tumaci za biljni i za morski aq. Na zalost najveca vrijednost na tom testeru, je daleko od najvece vrijednosti u biljnom akvariju.
Probaj progooglati da vidis njihove testere za tvrdoce... O njima bas i ne znam...
Nadalje, normalna vrijednost za bilje bi generalno bila izmedju 5 i 10... A sto se riba tice, iskreno, moras progooglati... Nisam bas sigurna, ali mislim da bi i njima 10 bilo OK. Najvaznije je da se odlucis ili ne za kemijanje s vodom. Ako ipak da, utvrdis plan kako to napraviti i onda se drzis ko pijan plota zadatog plana. Zasto? Ribe ne vole nikakve, a posebno nagle promjene parametara vode... Na stranu sto su vecina riba koje imamo generacijama u nasim vodovodnim vodama i prilicno su se dobro prilagodile na nove uvjete...
A kad vec razvlacim, moram ti cist ubaciti bubu u uho. Za skalare ti je ovo premali aq...

Vis, vis... Kad spomenuh aq, sjetih se da si napisao da je aq star 2 godine... Koliko ti je stara lampa?