Srpanj 25, 2025, 01:12:46 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: zlatna ribica  (Posjeta: 5307 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline d.d.d

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Odg: zlatna ribica
« Odgovori #25 u: Siječanj 13, 2010, 23:38:31 poslijepodne »
coridorasi kao i ancistrusi  se lako prilagode temperaturi vode jer im je raspon tolerancije veliki. kod mene žive koriji sa zlatnim rbicicama jako dugo i slažu se u potpunosti, kao što je happyworm napisao dolaze na površinu na hranu i ne bježe od zlatnih ribica niti su one agresivne prema njima. uzeo sam korije na nagovor jednog iskusnog akvariste, i nije mi žao.
« Zadnja izmjena: Siječanj 13, 2010, 23:50:52 poslijepodne od d.d.d »

Offline Ficho

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #26 u: Siječanj 13, 2010, 23:47:06 poslijepodne »

meni je na 22 stalno. mislim da je to ok. Što ti i anubius jedu? Moje su jele ove sve sa tanjim listovima.
[/quote]

Da Anubias, ali patuljastu vrstu, posto su spremnici 70 Lit....nisu pretjerivali jer sam ih cesto hranio, ali svejedno ne treba riskirati niti bilje.... ;)  Dok je riba mlada jos i nema problema, ali kada izraste vec preko 5 cm pa onda moze i fino gricnuti listove, ako ne i ranije, ali opet postoji i mogucnost da se to ne desava....Mozda promjenom ishrane  :clown:

Offline happyworm

• Novi član
  • *
  • Spol: Ženski   Lokacija: Rijeka
« Odgovori #27 u: Siječanj 13, 2010, 23:50:47 poslijepodne »

meni je na 22 stalno. mislim da je to ok. Što ti i anubius jedu? Moje su jele ove sve sa tanjim listovima.

Da Anubias, ali patuljastu vrstu, posto su spremnici 70 Lit....nisu pretjerivali jer sam ih cesto hranio, ali svejedno ne treba riskirati niti bilje.... ;)  Dok je riba mlada jos i nema problema, ali kada izraste vec preko 5 cm pa onda moze i fino gricnuti listove, ako ne i ranije, ali opet postoji i mogucnost da se to ne desava....Mozda promjenom ishrane  :clown:
[/quote]

a da im daš malo više jesti? :D iako bi one pojele i cijelu kutijicu da uspem :D kolko te mogu pojesti...

Offline Ficho

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #28 u: Siječanj 14, 2010, 00:12:05 prijepodne »
Istina.....jos ako ih imas oko 15 komada kao mi, a i vise.......sve se trpaju u jedan kut, skacu jedna preko druge, gladno, nabrijano cim se priblizis spremniku.....heheehehe.....ma predobre su e

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #29 u: Siječanj 14, 2010, 07:39:12 prijepodne »
no, dobro...ovo o korićima nećemo dalje jer ima ljudi različitih stavova....
ali da naglasim da će velika većina ozbiljnih akvarista i literature reći da korići ne idu zajedno sa zlaticama...

ali, da, (i moje su, s obzirom na centralno grijanje u stanu) uglavnom na 23 - 24 stupnja ali....ima jedno veeeeeeeliko ALI.....mogu zlatice podnijeti i temperature do 30 stupnjeva, pogotovo ako postepeno rastu, no to je nešto što ne bi smjelo biti dugotrajno!
zašto?
e, pa zato što im se pri tim povišenim temperaturama ubrzava metabolizam (više traže jesti, više kakaju, srčeka rade "jače" itd..itd...) i jednostavno "izgore", iliti, kraće žive od života kojeg bi imale pri nižim tempetarurama (ipak su to hladovodne ribe)...
što to znači?
da će one biti vesele, čak i zdrave, ali neće živjeti očekivani vijek i do 20 godina već nešto kraće....koliko?...ne znam...

a što se tiče anubiasa - moje su u 10 dana utamanile anubias nanu star 5 godina kojeg smo dobili od jednog prijatelja, a echinodorusi su im (bez obzira na veličinu varijeteta biljke) prava poslastica...
od tada dobiju lijepo jednom do dva puta tjedno list salate, kelja, blitve ili špinata ..... jeftinije je  :D

Offline d.d.d

• Novi član
  • *
« Odgovori #30 u: Siječanj 14, 2010, 10:37:08 prijepodne »
očito to hranjenje biljem im je urođeno pošto su svejedi, ja svojim dajem grašak prilično često i to im je poslastica, a i zdravo. ali zato su mi svu mahovinu koju sam užicao na panju pojele za 5 dana, i sada je panj opet gol,,, >:(

Offline happyworm

• Novi član
  • *
  • Spol: Ženski   Lokacija: Rijeka
« Odgovori #31 u: Siječanj 14, 2010, 11:32:09 prijepodne »
očito to hranjenje biljem im je urođeno pošto su svejedi, ja svojim dajem grašak prilično često i to im je poslastica, a i zdravo. ali zato su mi svu mahovinu koju sam užicao na panju pojele za 5 dana, i sada je panj opet gol,,, >:(

:D :D