no, dobro...ovo o korićima nećemo dalje jer ima ljudi različitih stavova....
ali da naglasim da će velika većina ozbiljnih akvarista i literature reći da korići ne idu zajedno sa zlaticama...
ali, da, (i moje su, s obzirom na centralno grijanje u stanu) uglavnom na 23 - 24 stupnja ali....ima jedno veeeeeeeliko ALI.....mogu zlatice podnijeti i temperature do 30 stupnjeva, pogotovo ako postepeno rastu, no to je nešto što ne bi smjelo biti dugotrajno!
zašto?
e, pa zato što im se pri tim povišenim temperaturama ubrzava metabolizam (više traže jesti, više kakaju, srčeka rade "jače" itd..itd...) i jednostavno "izgore", iliti, kraće žive od života kojeg bi imale pri nižim tempetarurama (ipak su to hladovodne ribe)...
što to znači?
da će one biti vesele, čak i zdrave, ali neće živjeti očekivani vijek i do 20 godina već nešto kraće....koliko?...ne znam...
a što se tiče anubiasa - moje su u 10 dana utamanile anubias nanu star 5 godina kojeg smo dobili od jednog prijatelja, a echinodorusi su im (bez obzira na veličinu varijeteta biljke) prava poslastica...
od tada dobiju lijepo jednom do dva puta tjedno list salate, kelja, blitve ili špinata ..... jeftinije je