Pozdravljam sve ljubitelje akvaristike!Upoznao sam Davora (ovim putem te pozdravljam), definitivno se zarazio (čovjek na očigledširi nekakav virus oko sebe) i odlučio nabaviti prvi AQ. Sada mi se to toliko sviđa, da mi ne gine još barem jedan kineski nanodo kraja godine (
može li mi netko reći gdje se onaj s testiranja može nabaviti?). U akvariju se trenutačno nalaze 7 odraslih i jedno 8 malih brichardia, 1mikropredator frontoza koji je ubio 3 mala do sada i jedan miroljubivi marlieri.Od biljaka imam anubiase od kojih je par listova posmeđilo. Razmišljao sam o kemiji, ali na kraju sam se odlučio na radikalnije riješenje: izvadio panj, oprao što sam mogao bolje, listovi kojima nije bilo spasa odrezani su, smanjiosvjetlo sa 12h na 10 i dajem im nešto manje hrane, jer sam prije jedno 15 dana mjerio kvalitetu vode, kojojsu svi paramteri (osim željeza - premalo i nitrata - previše)bili savršeni

- bravo za mene početnika hip-hip hurej. Odlučio sam temeljitije počisiti pjesak i radi nitrata ubacitijošdvije brzo rastuće biljke (ubijte me ako znam kako se zove, zaboravio sam, znam da je igličasta i nema korjen)koju sam omotao oko lijevog i desnog anubiasa. Desnog igličastog su brichardii pojeli, a lijevog ni pipnuli. Valjda jedu sitne biljkesamo kada su im tamo gdje plivaju? Sada je sve OK, nema više smeđih listova, a ni nekakvih zelenkastih koje nastaju od previše svjetla... (tako sam čitao na forumu).Za sada zajednica funkcionira, premda bih rado julidochromis marlieriu doveo par prijatelja, pa da ima društvo. On i frontoza su si OK, ali ovog marlieria mi je stvarno žao...
ako netko ima par komada s takvim uzorkom pjegica, rado bi ih kupio. Eto, toliko od mene, uživajte u fotkama slikanima mobitelom...