Pozdrav svim akvaristima!
Prije nekoliko mjeseci, posjetio sam ovaj forum koji me jako zainteresirao i naveo na razmišljanje o uređenju svog vlastitog akvarija. Nije dugo vremena prošlo , a već sam nabavio vlastiti akvarij. Procitao sam neke vaše poruke koje su mi jako pomogle za siguran početak . Također sam sa stranice "skinuo" i kratki priručnik o akvaristici.
Naime, imam kod kuće 75 litarski akvarij (Cayman 60 pro.). Izuzetno sam zadovoljan. Biljke i ribice se jako dobro "ponašaju".
Sada slijedi ono bitno!

Akvarij je u funkciji oko 2 mjeseca i kao sto sam gore naveo sve je u redu , no jedan problem me brine.
Otprilike 20 -ak dan neće me biti kod kuće. Svako nekoliko dana ću moći doć vidjeti kakva je situacija u akvariju, no vani su velike temperature i to me jako muci..
Pogledao sam na stranici i vidio rješenje u obliku ventilatora. Moje pitanje vama je. Mogu li ujedno s ventilatorom smanjiti i količinu svijetla (ono sada gori cca 9 sati dnevno) bez nekakve velike štete za biljke i ribe? Ako imate jos koji korisni savjet rado ću ga poslušati.
Danas sam se prvi puta registrirao na ovaj forum, pa vam i prvi puta pisem. Nemojte zamjerit na pogreškama (ukoliko ih ima).
Hvala vam na svim korisnim savjetima koje sam "vješto" iskoristio.
Unaprijed hvala i na ovom odgovoru!