Srpanj 22, 2025, 18:17:27 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: karas+pajcolanka=bebe?  (Posjeta: 2400 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline pandica

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
karas+pajcolanka=bebe?
« u: Srpanj 18, 2007, 12:37:00 poslijepodne »

Imam karasa od kojih 7cm tijelo ali i rep s perajicama od 7cm! Jel to onda karas ili nesto drugo? Kod mene je 3 godine,ima bijele tockice na skrgamapa (valjda) je muski... cesto 'popizdi' pa se vrti i luduje okolo, nekak gura manju ribu.

Problem je pajcolanka-kupljena nedavno-7cm cijela i nisu mi znali reci sta je,kada ce se to moci odrediti? Dosta je mirna,pliva ali se ne igra toliko.

I jos pitanje-da li te dvije ribe mogu imati bebe? Mislim-kao 2 vrste psa kako se mogu mjesat? ako da, kako izgledaju?

Hvala

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
karas+pajcolanka=bebe?
« Odgovori #1 u: Srpanj 18, 2007, 13:30:00 poslijepodne »

Mogu imati bebe!

pogledaj:

[url]https://www.akvarij.net/forum/forum_posts.asp?TID=24630&P N=1&TPN=2[/url]

to je "moja" bebica, mješanka karasa i pajčolanke....prekrasna je - od karasa ima jednostruki repić, a od pajčolanke ima debelu tibicu....

inače, karas je "klasična" zlatna ribica, izgleda kao maleni šaran, a pajčolanka je debeljuškasta, ima dvostruki repić i bujne peraje, i puno je mirnijeg karaktera....jer malo je slabiji plivač od karasa.

uostalom, pogledaj i ovo:

[url]https://www.akvarij.net/forum/forum_posts.asp?TID=23507&K W=ne%9Ato+lijepo[/url]

tu imaš svakakvih slikica, karasa, pajčolanki i teleskopa!

Offline pandica

• Punopravni član
  • **
karas+pajcolanka=bebe?
« Odgovori #2 u: Srpanj 18, 2007, 14:05:00 poslijepodne »

Joj prekrasne su!

Nadam se da ce ove moje imati bebu, karas ima repinu (koja stalno raste..) tak da se nadam nekoj repatoj bebi

Kolko treba ribica biti stara da moze imati male? Za pajcolanku neznam, jel se to moze odrediti po velicini? Ova veca riba je stalno gurka i vrti se oko nje, al ovu ko da nije briga

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
karas+pajcolanka=bebe?
« Odgovori #3 u: Srpanj 18, 2007, 14:10:00 poslijepodne »

Hja, to je jako teško predvidjeti! Procijenjujem starost mojih, tate oko 3 godine, a mama je oko godinu dana.... No, to je prva beba koju sam uspio uhvatit, i to posve slučajno...bilo je jajašaca i prije, al su ih popapali (prasci).

Po veličini je teško procijeniti jer različito rastu - imam dvije pajčolanke istovremeno stigle u akvarij, jednako velike, jedna je sad, bez repa najmanje 8 cm, a druga jedva 4cm...

Ne preostaje ti nego čekati što će biti. Dečko će postat jako napastan, a ona će počet bježat okolo...e to je onda to...dok ju ne dira njegovo gurkanje, mislim da ne bude niš!

Probaj ih slikat, pa da ih vidimo!

Offline pandica

• Punopravni član
  • **
karas+pajcolanka=bebe?
« Odgovori #4 u: Srpanj 18, 2007, 14:20:00 poslijepodne »

Budem kad osposobim digitalac!

Ova je inace neka flegma riba, a i kad se hoce igrat prevrne se il zapetlja s tim perajama pa joj dosadi brzo

Javim ak bude nesto (ak ova uopce je cura)!

FALA!

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
karas+pajcolanka=bebe?
« Odgovori #5 u: Srpanj 18, 2007, 14:22:00 poslijepodne »
je, to su pajčolanci--- al ako se puno prevrće, daj joj par zrna kuhanog graška, zgnječiš ga prstima i pukneš u vodu - malo zamuti, no one to tako brzo požnjamaju, da je voda učas čista - kad to popapa, guza će se veselit, ona će imat mlazni motorić u guzi, ali će se mjehurić koji se zna napunit zraka kad gutaju papicu, ispraznit!

Offline pandica

• Punopravni član
  • **
karas+pajcolanka=bebe?
« Odgovori #6 u: Srpanj 18, 2007, 16:36:00 poslijepodne »
Moze onaj iz konzerve? bum joj dala, mislim inace ok pliva al kad proba pratit veliku zna se preokrenut il hoce skrenut pa mase na mjestu.. to je valjda zbog repa (?) ne izgleda mi praktican za vece manevre!

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
karas+pajcolanka=bebe?
« Odgovori #7 u: Srpanj 18, 2007, 19:12:00 poslijepodne »

Možeš slobodno iz konzerve! Samo ga dobro isperi pod vodom prije no što daš!

A da su nespretni zbog tih repića, to je istina, znaju plivat na mjestu, a mahat perajicama kao da će preplivat Brački kanal!