Srpanj 18, 2025, 14:02:51 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: MOLIM VAS - pomagajte!!!!!!  (Posjeta: 9061 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Bach

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
MOLIM VAS - pomagajte!!!!!!
« Odgovori #25 u: Lipanj 14, 2004, 13:37:00 poslijepodne »

Banfa, evocu staviti i parslika akvarija pa reci sto ne stima...

irusnjak, nema frke, Bach zvuci muski :-)

... i naravno, na moju preveliku zalost , zlatna je ovaj vikend uginula.... kod onih bijelih ranapojavile su joj se neke tamno, tamno, crvene - smede "fleke"... nisu bas prave fleke nego nesto kao da je dobila sepsu... jel itko zna sta joj se dogodilo?

E da, nakon sto sam ovaj pravi akvarij prije 10 dana potpuno ocistila nakon ich-a (prokuhala pijesak, dobro oprala biljke iukrase, oprala filter i naravno cijeli akvarij)... na borcu i dalmatincu sam jucer primijetila da su im se zamutile oci... kao da su dobili mrenu... sta da sad s njima radim!?

Offline Bach

• Punopravni član
« Odgovori #26 u: Lipanj 14, 2004, 13:39:00 poslijepodne »
evo i slika akvarija

Offline Bach

• Punopravni član
« Odgovori #27 u: Lipanj 14, 2004, 13:40:00 poslijepodne »

Offline Ars

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #28 u: Lipanj 14, 2004, 13:40:00 poslijepodne »
drži se morskih biaa.. imaš tu više sreae..

Offline Bach

• Punopravni član
« Odgovori #29 u: Lipanj 14, 2004, 13:40:00 poslijepodne »

Offline Bach

• Punopravni član
« Odgovori #30 u: Lipanj 14, 2004, 13:43:00 poslijepodne »

ma daj!!!!

Nije mi bas gust bacati ih u WC svaki drugi dan.... a nad svakom proliti litre i litre suza

Offline banfa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Velika Gorica
    • http://www.euroart-band.com
« Odgovori #31 u: Lipanj 14, 2004, 17:15:00 poslijepodne »
Jesi kupila testere za vodu. Prvo ispitaj vodu a onda idemo dalje ,prati ponašanje riba i prouei malo o bolestima na Yu linkovima imaš puno toga o bolestima i lijeeenju riba prosurfaj malo kreni od akvaristika itd. imaš akvarij.net popis linkova a na svakoj toj stranici imaš popis drugih linkova .Ako ukucaš na gogleu latinski naziv riba koje posjeduješ, naai eeš i dosta toga i o bolestima .Kada izlijeeiš ribe (ne prije)u filteru odreži mali komad spužve i stavi na dno filtera aktivni ugljen u najlon earapu(VRH NAJLONKE ODREŽEŠ) dobro bi bilo i da staviš malo treseta u filter. Kupi ph minus i testiraj ovaj kamen tako da kapneš malo ph minusa na njega ako se pjeni ne valja za slatkovodne jer seotapa vapnenac što nije dobro.Ako ti je to iz morskog akvarija onda sigurno nije dobro.Ako nisi još nasadila bakterije koje razgra?uju negativne tvari (Nitrivec) obavezno to napravi.Kad izljeeiš ribe kupi fisthamin(vitamini za ribe i radi prema uputama).Inaee kada su ribe bolesne dobro im je pojaeati prozraeivanje pojaeaj rad pumpe i digni temperaturu vode na 28 C.Inaee možda ti može pomoai lijek baktopur ali moraš prvo postaviti pravu dijagnozu.Ako su ti ribe imale sitne toekice onda se radi o ichyu onda moraš kupiti costapur ili malo posoli vodu što neae biti drago bilju i corydorasima ako ih imaš .Informiraj se i tu na forumu pod bolesti.Puno sreae Bach.
Velika Gorica / Hrvatska Udruga Ciklidofila

Offline Bach

• Punopravni član
« Odgovori #32 u: Lipanj 15, 2004, 09:45:00 prijepodne »

E super, hvala ti puno...

Samo jos nesto, sto se ponasanja tice, ima jedan mali problem, kada ih hranim, primijetila sam da dalmatinac napada borca... sva sreca pa je je ovaj na oprezu i prilicno brz pa mu pobjegne, ali, da li ima neka metoda da to sprijecim? Mislim da im dajem sasvim dovoljno hrane...

Offline Vipko

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
    • http://www.NetEkipa.com
« Odgovori #33 u: Lipanj 15, 2004, 10:58:00 prijepodne »

Citat: Ars
Butiga ti je smeae.. ja u njih ne idem uopae.. ako nešto nema u drugim shopovima, uzmem u ZGu.. i kada sve zbrojiš - autobus (30kn što vozae uzme) i proizvod koji kupiš - opet ti je jeftinije nego u Butige uzet nešto..

Hmmm...cudno...ja nikada nisam imao problema s njima. Eventualno radi izbora bilja i sl.

Offline Bach

• Punopravni član
« Odgovori #34 u: Lipanj 15, 2004, 11:23:00 prijepodne »

Moje prvo iskustvo s njima i nije bas neko... osim sto su mi prodali zarazene ribe (doduse, nije se vidjelo da su zarazene, a ja da sam bila pametnija i stavila ih u karantenu ne bih imala opci pomor!!!!), nisu bas ni pre azurni u latinskom... naime, na pitanje "koja su latinska imena riba koje smo kupili" nisu znali odgovor, sto mislim da bi svatko tko se bavi akvaristikom i prije svega prodaje ribe morao znati...

A mozda sam u krivu....