Srpanj 19, 2025, 22:30:52 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: bolesna betta ženka???  (Posjeta: 937 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline rkova117

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
bolesna betta ženka???
« u: Srpanj 01, 2007, 12:32:00 poslijepodne »

imam tri betta ženke,od toga jedna je napuhnuta i nakostriješene ima ljuske,povlaći se na površinu legne na neku biljku,ne jede puno jer se skoro ni ne kreće,druga ima neku izraslinu pod glavom između škrga jede i kreće se normalno,treća je sve pet. ova prva kad se i pokrene ima pratnju druge koja kao da ju proućava ili tjera.štada radim?
Ribolovac-Karlovac

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
bolesna betta ženka???
« Odgovori #1 u: Srpanj 01, 2007, 12:40:00 poslijepodne »

Ove dvije bolesne izdvoji (ili zdravu) i odmah liječi! Meni se čini da bi moglo biti bakterijska infekcija ili paraziti, pa bi bilo sjajno da nam dadeš neku fotkicu, da bolje vidimo! No, osnovno ti je, povisiti temperaturu (čak i na 30 - 31 stupanj), staviti, na 10 l vode, žličicu soli ili, ako imaš ectopur, po uputstvu. A kad se ustanovi je li bakterijski, ili paraziti, onda dalje liječiti odgovarajučim lijekom. No, pogledaj ovdje:

http://www.akvarij.net/index.php?option=com_content&task =view&id=125&Itemid=117

tu je kolega dao sjajan članak koji puuuuuno pomaže! Možda pomogne i tebi!

Po tom članku meni se čini da je bakterijska infekcija...no morat ćeš sama procijeniti jer ti najbolje poznaš svoje ribice.

Svakako javljaj!Edited by: babyboom

Offline rkova117

• Novi član
  • *
bolesna betta ženka???
« Odgovori #2 u: Srpanj 01, 2007, 12:46:00 poslijepodne »
nažalost slikat ih nemogu jer se zavuku na nepregledno mjesto pa ih nemogu uhvatit detaljno
Ribolovac-Karlovac

Offline kolonelo sipica

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 66
bolesna betta ženka???
« Odgovori #3 u: Srpanj 02, 2007, 20:56:00 poslijepodne »
Citat: rkova117

imam tri betta ženke,od toga jedna je napuhnuta i nakostriješene ima ljuske,povlaći se na površinu legne na neku biljku,ne jede puno jer se skoro ni ne kreće,druga ima neku izraslinu pod glavom između škrga jede i kreće se normalno,treća je sve pet. ova prva kad se i pokrene ima pratnju druge koja kao da ju proućava ili tjera.štada radim?

Kolega Rkova,

Pokušavam suosjećati s vama jer mi vodimo bitku sa SIDRENIM CRVOM.Ali ako kažete da riba izgleda kao ova na slici:

Hitno sa njom van, i pazite i na sebe, TRBUŠNA VODENICA-Dropsy.Ne dozvolite da slučajno "pukne" u tom tanku imate totalni pomor, zajedno sa biljkama, a tank nakon pražnjenja (potpunog) u hipermangan.

Ostale sumnjive, u veliku koncentraciju MEDIMORA-a, + slane kupke svakih 2 sata.Nekoliko primjeraka smo na taj način uspjeli spasiti prošle godine.Jedan je čak izgledao ovako:

Za nastanak ovih bolesti, najčešće okrivljuju loše održavanje akvarija, ali ne nasjedajte, mi smo kupili bolesne platy-e u PET SHOP-u u Zagrebu.

Po pitanju vode u tanku u kojem je bolesna riba, obavezno ispraznite 50%, i zamjenite svježom.Dodajte obvezno novo potrebnu količinu soli!

Lijepi pozdrav!
kolonelo sipica & pripadajući tim

Offline ivanka

• Punopravni član
    • između korica
bolesna betta ženka???
« Odgovori #4 u: Srpanj 03, 2007, 08:44:00 prijepodne »
i dodati vitamine, da se mogu i sami lakše oduprijeti bolesti
u oblacima