Srpanj 18, 2025, 14:19:34 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: BETE MRIJEST  (Posjeta: 1785 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline žderosaurus

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
BETE MRIJEST
« u: Siječanj 28, 2007, 12:12:00 poslijepodne »
čini mi se da su mi se bete mrijestile pošto su se ispod gnijezda vrtile jedna oko druge i sada mužjak ganja ženku po makvariju pa da li bi je morao izvaditi jer sam tako pročitao SAVJET MOLIM.
SAJONARA IZ POŽEGE

Offline duda

• Punopravni član
BETE MRIJEST
« Odgovori #1 u: Siječanj 28, 2007, 12:59:00 poslijepodne »

Ženka ne ide van dok ne izbaci sva jajašca. Nakon šta sva izbaci van onda je spremna za prebacivanje u neki drugi ag. Jer mužjak če je ganjat i tjerat a može je i ubit. Mužjak če bit taj koji popravlja gnijezdo i on ustima skuplja ikru koja ispadne i nazad ju opet vrača. I budi spreman da imaš adekvatnu hranu za malene ako sve bude bilo kako treba. Samo pazi da je ne prebaciš prije no što treba, jer on nju onak mota oko sebe kao da ju steže, da ona ta jajašca izbaci van koja on oplodi. Tad ti on skuplja jajašca u usta i stavi ih u zaštičeno gnijezdo i tad se opet povavlja priča dok ona ne izbaci sva jajašca. Zato malo prati da nebi je maknuo prije vremena

Offline duda

• Punopravni član
BETE MRIJEST
« Odgovori #2 u: Siječanj 28, 2007, 13:01:00 poslijepodne »
Nadam se da če se javit kolega kolonelo sipica, koji če to bolje i detaljnije objasnit. Čovjek je tata mata za takve stvari.

Offline žderosaurus

• Punopravni član
BETE MRIJEST
« Odgovori #3 u: Siječanj 28, 2007, 14:32:00 poslijepodne »
koja točno hrana treba
SAJONARA IZ POŽEGE

Offline pega777

• Punopravni član
    • http://www.google.com
BETE MRIJEST
« Odgovori #4 u: Siječanj 28, 2007, 20:36:00 poslijepodne »
ja sam se mučio s bettamamrijestio oko 3 puta.prvi puta je zenki borac odgrizo peraje,pa onda drugi puta tu istu ubio a drugu je takodjer zaklonisam imao srece s borcima.svaki puta bi mi muzjak sagradio gnijezdo i OBAVEZNO zaklao zenku.stoga sam sad presao na koridoraseno to ne znaci da ti ne odustajes od njihovog mrijesta,bete su zanimljive i lijepo je kada jednom padne podmladak(iako to jos nisam probao)bitno ti je da imas upaljeno svjetlo preko noci pa da ti muzjak vidi ikru dok je skuplja u gnijezdosretno

btw hrana je najbolja artemia ali...skupa je...

pegaC
Prelog

Offline duda

• Punopravni član
BETE MRIJEST
« Odgovori #5 u: Siječanj 28, 2007, 21:01:00 poslijepodne »
Ubio ti je ženku jer nisi ju izvadio van. To si morao učinit, kad izbaci sva jajašca ženka se mora prebacit u drugi ag.

Offline ija18

• Punopravni član
BETE MRIJEST
« Odgovori #6 u: Siječanj 28, 2007, 21:04:00 poslijepodne »
e dali moze itko stvait sliku od bete da ja vidim..pliz..

Offline duda

• Punopravni član
BETE MRIJEST
« Odgovori #7 u: Siječanj 28, 2007, 21:12:00 poslijepodne »
Izvini ali čini mi se da si ti malo pretrpala ag. Nije to dobro tooliko riba nakrcat.

Offline kolonelo sipica

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 66
BETE MRIJEST
« Odgovori #8 u: Siječanj 29, 2007, 22:29:00 poslijepodne »

Citat: žderosaurus
èini mi se da su mi se bete mrijestile pošto su se ispod gnijezda vrtile jedna oko druge i sada mužjak ganja ženku po makvariju pa da li bi je morao izvaditi jer sam tako proèitao SAVJET MOLIM.

Kolega žderosaurus,

Bravo ako je uspjelo.ali fali par sitnica.Jeste li izdvojili par u zaseban tank,ako niste ikru će Vam pojesti ostale ribe (juhu bjelančevin!!!).

Za brzu pomoć imate na početku foruma, uzgoj betta u domaćoj radinosti, šteta je jedino što štovano Uredništvo već 6 mjeseci ne prikaže i slike.Ako postoje dvojbe, napišite potankosti problema, rado ćemno pomoći.

Ako ste izdvojili ženku i mužjaka, oko 12 sati iz onog što ste vidjeli "ljubavni zagrljaji" tj. istiskivanje jajašca, principijelno ženku treba udaljiti ili skloniti.Dva su razloga:

1.Ako mužjak primjite da jede jajašca, ganja je!

2. Ako nije podobna za roditelja, pojest će jajašca, i još će se potući sa mužjakom, a onda imate dvije izranjavljene ribe!!!!!!!!!

Ako je do sada sklonjena, ostavite svjetlo, bez aeracije, u narednih 24 sata, prva jajašca bi iz gnjezda trebala početi padati, dakle trza se nešto,.........., brižni otac to vraća,............2 dana ili čak i 3, nekakvi čudni punoglavci jurcaju prema površini.Povećalo u ruuke i vidjet ćete ovo:

Spremite infuzorij npr.od kore banane, iz toga artemia,itd.......................

Muškog vadite, kad vidite da se većina može popeti na površinu, bez tuđe pomoći.Ako imate plutajućeg bilja, stavite ga to će im bitno pomoći!!!!!

Lijep pozdrav!
kolonelo sipica & pripadajući tim

Offline kolonelo sipica

• Punopravni član
BETE MRIJEST
« Odgovori #9 u: Siječanj 29, 2007, 22:36:00 poslijepodne »

Citat: ija18
e dali moze itko stvait sliku od bete da ja vidim..pliz..

KOlegice ija18,

U odgovoru kolegi koji je otvorio temu, imate bette stare 1 dan, a u rubrici Bla,bla....,naslov teme BBB i dinamov stadion, pa pogledajte bette do 3 mjeseca starosti,a za dalje evo nešto malo:

ovako izgleda poslje tučnjave,

betta ženka-plavuša.................

Lijepi pozdrav!

Offline Akvarista

• Punopravni član
BETE MRIJEST
« Odgovori #10 u: Siječanj 30, 2007, 08:42:00 prijepodne »

Offline HRVOJE

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
BETE MRIJEST
« Odgovori #11 u: Siječanj 30, 2007, 09:58:00 prijepodne »

koja točno hrana treba

..pogleda j pod temu ishrana malih colisa,isto je i sa bettama...

Offline kolonelo sipica

• Punopravni član
BETE MRIJEST
« Odgovori #12 u: Siječanj 30, 2007, 12:24:00 poslijepodne »

Citat: HRVOJE
koja toèno hrana treba

..pogleda j pod temu ishrana malih colisa,isto je i sa bettama...

Kolega žderosaurus,

Uz ovo što Vam sugerira kolega Hrvoje, najjednostavniji način za ishranu malih betta JBL Novo Tom-sa 10% artemija-puder hrana.Za brži rast pripravite im artemia račiće-flaša,sol,bućkanje,procijediti...............

Sljedeća faza, listići artemije,imate u Buzinu-Repić, prodaju se i za AQUADENE-Mikro pelet, a kad malo narastu TETRA BETTA+ shrimps&krili.Živi hibernirani crvi već kod veličine od 7-10 mm.Kod veličine 10-13 mm, mogu liofilizirani crvi i naravno ako su veći.

Lijepi pozdrav!

Offline pega777

• Punopravni član
    • http://www.google.com
BETE MRIJEST
« Odgovori #13 u: Veljača 01, 2007, 16:30:00 poslijepodne »

Citat: duda
Izvini ali èini mi se da si ti malo pretrpala ag. Nije to dobro tooliko riba nakrcat.

ak je to bilo namijenjeno meni onda je ovak na stvari:ja sam musko,a te dvije zenke nisam stavio od jedamput nego mi je prvu zaklao pa sam tek onda drugu
kupio i ostavio je u aq-u (i naravno zaklao ju je)

tak da se razumijemo              
pegaC
Prelog