Tek sad vidim da si pisao daj stavi pod nova tema jer slučajno sam švrljala i pročitala. Poklopac valjda imaš jer bez njega ništa i jaaako bitno lampe ako želiš imat bilje naravno pravo. Ti bi na tu litražu trebao stavit 2 lampe ni to mali akvarij malo je je jedna lampa. Ako misliš imat puuuno bilja treba ti jače lampe za biljni akvarij. Grbo šta se tiče bilja ne trebaš odmah sve bilje kupit možeš uvijek naknadno dokupit i kad su ribice unutra. Prvo šta trebaš uzet jesu naravno
Lampe, grijač, filter, pumpa za zrak ako češ zahtijevnije biljke uzimat obavezno CO2 ako češ jednostavne koje sam ti upisala prije ni ne treba ti CO2 ako poželiš neku zahtijevnu biljku možeš naknadno uzet CO2 i montirat. To je prvo šta moraš uzet jer neznam imaš li opremu. Ako da onda sljedeče substrat Tetra ili neki drugi proizvođač npr Sera Floredepot mislim da je jeftinija od Tetre ja imam skoro sve tetra. Znači subtrat koji odabereš i uzmi svakako Tetra INITIALSTICKS zasa hranjivim tvarima za biljke, ako želiš možeš substrat pomiješat sa jedno 2 vrečice lave, i treba ti šljunak veličine 1-3mm ili 3-6mm, i treba naravno biljke imaš pozadinske , srednje i prednje biljke ima biljki koje i plutaju po površini vode ne sade se ali ih treba prorijedit jer gore zatvore svijetlo pa nema dovoljno svijetla za drugo bilje znači treba takvo bilje razrijedit. Biljke moraš malo oprat podrezat malo korijenčiče i sadit kad akvarij je bar malo manje od pol vode u njemu meni smeta kad je na pol pun teže mi je sadit pa sam stavila manje od pol vode u akvarij. Podlogu (substrat, šljunak stavljaj tako da ti bude kosina ozada više naspi tog napred manje tj da podloga lagano pada prema naprijed. Svijetlo treba gorit 12 sati meni se pali u 9 ujutro gasi 9 navečer. Svakako Tetra agua safe za pripremu vode i CYCLE NUTRAFIN pozitiv bakterije jednom tjedno stavljaš u novi akvarij. Biljke još naknadno dokupiš CO2 ako ćeš zahtjevne ako ne netreba, TEK gnojivo i tablete poslje kamen možeš poslje i operi ga u vručoj vodi i isčetkaj novom ne korištenom spužvicom koja je samo za akvarij potpuno nova, drvo tj korijen možeš i poslje ali bolje prije riba i treba ga prokuhat. NIKAD ne koristi deterđente za čistit akvarij ni alkohol samo voda i nova spužva. I nikad ne uljevaj toplu vodu grijač će sam to učinit.