Slijede slike nakon ubacivanja kamenja i drva. I plan i program sa biljčicama.
Dakle, slika jedan je čisto da se malo pokažem, kako sam si sav važan poslagao nešto u aq

,
a slika dva je plan kako planiram saditi bilje, dakle plava strelica pokazuje na tepih u prednjem planu koji i ne mora biti tepih, zamišljao sam to kao niske biljčice koje bi oživile prednji dio aq-a, na to mjesto sam si smislio staviti Lilaeopsis Brasiliensis.
Crvene/roze strelice prikazuju mjesta na kojima bih nekim biljem pokušao sakriti rubove kamenja i drva kako bih dobio efekt cjeline, kao da je svemu tome baš tu mjesto, kao da ga je priroda tutnula tamo a ne ja nakon što sam dobio žulj pokušavajući oblikovati kamen.

Sada, nisam stručnjak tako da ću vas moliti prijedloge, što bi tu dobro došlo. Pogostemon helferi mi se jako sviđa međutim čitam da joj je potreba za svjetlom nešto veća (nego što ja imam(plus CO2 Requirements: Moderate)) tako da bi bilo super ako bi me uputili u nešto slično ali manje zahtjevno.
I zadnja, žuta strelica pokazuje mjesto gdje bi išlo "visoko" bilje stražnjeg plana kojime želim kamuflirati filter i grijač. Za tu nisam našao ništa što mi je zapelo za oko tako da sam otvoren za sve prijedloge. Jedino što znam je da su mi one visoke trave (liči na livadnu vlat trave) neprivlačne.
Uh, raspisah se ja a nisam ni počeo
Osim toga, napomenuo bih da je ovo sve plan i program, neće još u realizaciju pošto mi uzgajatelji bilja iz Rijeke slabo odgovaraju na poruke tako da ću za sada pokupiti šaroliko bilje od dobrog akvariste koji mi se javio na facebooku da će imati viškove. Tako da ću prvo to posaditi, pokušati iskoristiti to što dobijem a kasnije planiram nabavljati ovo gore navedeno.
Za sve savjete koje ćete mi (nadam se) dati molim vas da uzmete u obzir slabiju rasvjetu. CO2 ako je potreban ću iskemijati a rasvjeta će malo pričekati.
Eto, raspisah se. Baš sam se uživio u ovo dekoriranje i razmišljanje o akvaristici općenito tako da cijenim svaku pomoć i komentar