Vivarij je dimenzija 50x50x60 (60 je visina)
U nekoliko fotografija i par rečenica ću pokušati kako sam složio vivarij.
Kao prvo sam si u glavi složio cijeli koncept, nakon toga sam skicirao na papir pa krenuo i izradu istog.
Terarij sam dao izraditi po svojim dimenzijama, a ostalo sam slagao sam. Terarij mi se doista nije dao lijepiti .. .. jednostavno sam bio ljen!

Prije izrade sam išao u nabavu materijala... kupio sam Cork bark ili po našem ... kora hrasta plutnjaka. Tu koru sam dobro pregledao i planski izrezao. Napravio sam kalup po dimenzijama terarija, te kalup obložio najlonom. Prvo sam na podu složio kore kako mi se sviđa, tada sam u kalup našpricao pur pjenu i na nju naslago kore i košarice za saditi bilje. (fotka Vivarij_006).
Rupe sam dodatno napunio pur pjenom.
Sutra dan kad se je pjena stvrdnula, pozadinu sam izvadio iz kalupa, te na krajevima izrezao višak, ali tako da na knap uđe u vivarij. Nakon par minuta pozadina je pripasana i uglavljenja u vivarij.( fotka Vivarij_007 i fotka Vivarij_008)
Na fotki fotka Vivarij_009 se vidi kako je košarica uglavljena. Na dnu košarice je izbušena rupa kako bi višak vode mogao iscuriti van.
Nakon što je pozadina pripasana, sada je treba dovršiti. Pozadina je izvađena, izrezbarena i izrezana pur pjena , probušene su rupe i provučene cijevi za drenažu te za cijev od slapa. (fotka Vivarij_011)
Nakon toga sam na pur pjenu počeo navlačiti crni silikon, a na silikon stavljao treset (fotka Vivarij_010).
Sutra dan kad se je sve dobro osušilo, istresao sam višak treseta te pozadinu usisao. Ubacio sam je u vivarij te počao slagati. Dolje sam složio bazen ili jezerce od ostataka Juwelove pozadine. Dan prije sam ga sastavio silikonom, a kod slaganja ga zalijepio za dno... samim time sam dobio jedno fiksno jezerce, ali sam ujedno provukao kabelski grijać i kabel pumpe za slap. (fotka Vivarij_012 i 013)