Travanj 30, 2025, 12:31:36 poslijepodneNajnoviji Član: Megalodon

Autor Tema: 4nova diskusa potamnila  (Posjeta: 1669 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ceh

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
4nova diskusa potamnila
« u: Lipanj 02, 2010, 09:32:06 prijepodne »
prije tjeda nsam kupio 4 stanker diskusa    :up: 
e sad uzgajivaća svi znamo    al ipak sam ih  šibno u karantenu ..  tjedan dana poslije  ubacim ih u zajednićki akvarij sa još  jednim starosjediocem
nakon  3 dana  promjenili  boju  to jest potamnili   :(
sad  parametri su   ok   ph   6.8    kh 4   ...no2  nula      no3   jedan
dal dase brinem  računajući da  su preživjeli sters    i tako  jer je dalek put bio  iz njemaćke ..
slabo jedu   to jest jedu samo    ove  crvene  crve   ostalo  ništa   ove jedu  ko ludi 
nisam još u panici   al  ...
skrivaju  se kad neko  stoji ispred akvarijuma    al ako neobračaš pažnju  ono  gledaš iz daleka    plivuše  po akvarijumu 

brine me    boja   mnogo su  potamnili

još sam primjetio da ništa neče da jedu ako padne na pod   pa sam kupio onu  hranilicu pa tu ubacim ove crve  onada jedu    al samo njih  ..
Please remember that the following comments are personal experiences and may or may not apply to your setup. Use them as guide to help better understand your fish,

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • Facebook profil
Odg: 4nova diskusa potamnila
« Odgovori #1 u: Lipanj 02, 2010, 10:05:56 prijepodne »
Jesi li ih kupio od "Discus Keller"-a ? Jer ako jesi to su ribe uvezene iz Singapura prije 3 mjeseca i gotovo svi koji su kupili od njih imaju problema sa nekom bolesti koja daje simptome Diskus Plaka...

Ceh moraš ispuniti upitnik o zdravstvenom stanju riba da saznamo i druge podatke. Osim pitanja u upitniku odgovori nam i slijedeće:

1. Kakav imaju izmet (detaljno ga opiši)
2. Da li na tijelu imaju sluzi
3. Da li na tjelu imaju sluzave, bjelkaste fleke
4. Da li se dižu na površinu vode da uzimaju zrak
5. Prije koliko si vremena oprao filter materijal

Obavezno pošalji nekoliko što kvalitetnijih fotografija riba, pozdrav

Offline ceh

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Lipanj 02, 2010, 11:41:22 prijepodne »
AKVARIJ:
-   dimenzije / litraža,  rion 180  znam da je pomlen za diskuse  al imam samo njih  u skoro golom akvarijumu  
-   temperatura, 28
-   parametri vode (ako se znaju),  ph 6,8  kh 4  ..  no2   nula    , no3  1do 2
-   vrijeme od pokretanja akvarija,  prije 6 mjeseci
-   kad su useljene prve ribice,  prije  5  mjeseci    ribe dna   koridoris  i ancitrus  plus kasnije 3 botie
-   period i količina mijenjanja vode , tjedno  30 %  voda iz pipe namam uvjete da držim odstajalu vodu   :( :( tretiram sa  akva safe    i  ffm   uz napomenu da amsterdamska voda je biološki   prećišćavana  znači nedodaju klor   jedna od najćišći   voda  iz  pipe    na svijetu  

FILTER:
-   tip i marka filtera  unutranji   od  ria    standard   plus  tetra  1200  
-   način i periodi čišćenja  mjesećno  generalke  a svaki tjedan mjenjam onu  vatu  
-   filter materijal (ima li aktivni ugljen)  bio bolsi  , keramika   , spužve   nema uglja    ima    nitrit  spužva

OSTALA OPREMA:
-   panjevi i kamenje  kamenje ima  al rijetko  par komada  .  panjevi  po cijelom akvariju    radi    smanjenja  ph  tininom   ili kako se več  naziva
-   grijač  dva  od 300 w
-   pumpa za zrak  ne
-   CO2 sustav –   nutrafin   prirodni sustav
-   kemija?  ffm    nekad vrlo rijetko    pro  fito  

STANOVNICI:
-   popis vrsta riba i broj pojedinih primjeraka  diskus 5  kamada  velićine 9 cm   11  koridorisa    od tog  6 pandi   5  anus  ili tako nekako  jedan  gibiceps  od 15 cm .  3 ancitrusa    7 cm  ,3 botie  ,dva gastromizona   10tak anatomia  helena    
-   starost ribica  nepoznato
-   ima li potencijalnih „terorista“  jedan diskus proganja druge  al niš strašno  
-   hranjenje – koliko i što. dvaputa na dan   ,6  dana po tjednu    , mix    diksus    smrznuta  hrana  ,  blod worms  oni crveni  crvi     isto smrznuti .  spirulina   , diskus granulat  . tablete za ribe dna   , ponekad   artemiom   , jer  pokušavam da se izvještim u gajenju artemie ..  uglavnom    miješam razne vrste hrane   od  biljne do mesne

PROMJENE:
-   promjene u akvariju u zadnja 2 – 3 tjedna (nove ribice, biljke, oprema)  4 nova diskusa  naime jedan je tu  već bio   i nemu nije ništa
-   promjena kvalitete vode (zamućenje, miris)  ne

SIMPTOMI:
-   detaljan opis simptoma – promjene na koži, disanje, ponašanje, jede li, promjene na perajama ili škrgama, očima...  4 nova diskusa   promjenila boju   to jest potamnile   disanje    normalno    škrge   normalno otvaraju odbijaju  svu hranu  sem  mesne  to jest ovi crveni crva
-   kad su se simptomi prvi puta uočili    jućer  kad sam ih prebacio iz karantene    tu su bili  tjedan dana
-   pokušaj liječenja, čime  ne   dodao samo  fishtamin  
-   koliko je ribica bolesno, uginuća?  prije  3 dana jedna koridoris panda  al je od kupovine uvjek bila kržljava pa sam se začudio da je i toliko preživjela  oko neki 3 mjeseca je bila kod mene u akvarijumu a prije  oko 3 tjedna jedna panda isto   al joj je bila pojedena glava   pa sam sumnjao na     agresivnu dekapitaciju od  diskusa ili gibbicepsa
-   stanje ostalih stanovnika    normalno   cak i ovaj starosjedioc  diskus   nepokaziva nikakve simptome   boja mu je     normalna

odgovor na pitanja   od  plavog  

1. Kakav imaju izmet (detaljno ga opiši)    kod ovih novih  diskusa   izmet   je  onako  tanak   smeđe boje   ne tako dugaćak   naime  slabo imaju izmet  jer  niš nejedu  u 9 dana sam ih nahranio samo dvaput  crvima   ostalo odbijaju    zapravo odbijaju jesti   hranu sa  dna ( možda bi trebo pokušat    živom hranom  da ih  hranim )..  al   kod ovog  starosjedioca  diskusa    što nepokaziva nikakve simptome bolesti   i ima veoma lijepu  boju  koji uzima normalno   svu ponuđenu hranu    on  ima veoma  crn   debel podugaćak    oko 3 cm   izmet
2. Da li na tijelu imaju sluzi.  nisam primjetio   sluz  ćak sam jednog  istraumiro sad pokušajući ga dodirnut   da  napipam sluz  al  ne  izgledaju normalno  samo su tamni
3. Da li na tjelu imaju sluzave, bjelkaste fleke  nikakvi  fleka  nema  
4. Da li se dižu na površinu vode da uzimaju zrak  .. ne   plivaju u sredini akvarijuma  ili se sakrivaju  iza panjeva    obićno pri dnu
5. Prije koliko si vremena oprao filter materijal  prije mjesec dana  naime  trebao sam danas da perem sve  generalno  al  zbog situacije neću da ih još više uznemiravam .. ove  bijele vate mjenjam svaki jedan  sav materijal  je originalan

diskuse sam kupio  od ovog uzgajivaća    http://www.diskuszucht-stendker.de/  
foto  ću napravim večeras  naime danas  mi   kćer slavi rođendan    pa ima milijardu djece u kući   koje  je  nemoguće otjerat  od akvarijuma    pa sad   dežuram    ispred    ugasio sam svjetla   u akvarijumima  i nadodo    fishtamin  ..  kad se sve rašćisti    poslikam  diskuse

maloprije sam trkno do   jednog lokalnog   prodavaća i  kupio   neki diskus  mix    smrznuta hrana    ubacio dvije kockice   jedu nenormalno hlapljivo    al  ćim je kocka dodirnula  dno    izgubili su sav interes   ja imam osjećaj da su pravo   razmaženi   :(

Please remember that the following comments are personal experiences and may or may not apply to your setup. Use them as guide to help better understand your fish,

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #3 u: Lipanj 02, 2010, 12:21:39 poslijepodne »
Čuj po ovome što si napisao ispada slijedeće:

1. ribe su potamnile ali plivaju i uzimaju hranu što bi moglo biti da su u velikom stresu te da su naviknute samo na krvave crve.
2. Ne jadu ako hrana padne na podlogu, onda im drži hranu među prstima da ne pada na podlogu pa će sve pojesti.
3. To što su potamnili moguče je da je i reakcija na promjenu kvalitete vode...

Čuj, operi filter materijal, manje ih hrani, jednom tjedno uspi duplu dozu FFM-a a drugi dan dupla doza Fishtamina. Nadam se da će biti ok.

Za svaki slućaj bilo bi mudro nazvati prodavača i reči mu kako se ponašaju diskusi te ga pitati da li i njegove ostale ribe imaju takve simptome bolesti te o čemu se ovdje može raditi.

Pozdrav i javljaj nam što se dalje događa, sretno.

Offline ceh

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Lipanj 02, 2010, 13:13:15 poslijepodne »
nadamse da je tako jednostavno rješenje  
mnogo sam se zabrinuo  ovi diskusi  su  preskupi da bi  tek tako  se razbolili  
javim ako bude kakvih promjena
po  ovome   što sam   ćito   po netu i ostalo  oni    tako promjene boju samo ako su  imali mrijest  pa   stvaraju  mukus
ili su  stvarno  pod strašnim stersom  

vidjeću kasnije javim  promjene  sad pozorno pratim izmet  pokušavam  što manje da ih uznemiravam   najviše me zabrinjava  što neki vele  da se ponekad nikad nepriviknu   na novu  okolinu  ako je  stres  u pitanju naravno  

ps  a ako vole samo boold wormse     što da radim   nemogu ih samo time hranit  ?  mislim  dal ima kakva terapija privikavanja   na drugu hranu
« Zadnja izmjena: Lipanj 02, 2010, 13:16:51 poslijepodne od ceh »

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #5 u: Lipanj 07, 2010, 09:35:28 prijepodne »
Ceh da li si nazvao prodavača i što ti je rekao?

Citat:
ps  a ako vole samo boold wormse     što da radim   nemogu ih samo time hranit  ?  mislim  dal ima kakva terapija privikavanja   na drugu hranu

Polako naviknut će se oni na raznu hranu samo da se njihovo zdravstveno stanje sredi...

Kakvo je sada stanje sa ribama?

Offline ceh

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Lipanj 07, 2010, 11:10:40 prijepodne »
boju su dobili nazad  hvala bogu  bio sam se pravo zabrinuo    kupio sam neku hranilicu  tu ubacim  i onda jedu  smrznutu hranu  i  ove crve    al granule i ostalo , suvu  hranu neče ni da gledaju    sad   im dajem ujutro  smrznutu hranu  i  ove crve   a navečer samo suvu   vidio sam jednog da se zanima za  hranu  na podu  al  još ne jedu  ...

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #7 u: Lipanj 07, 2010, 11:15:42 prijepodne »
Drago mi je da su ribe došle k sebi i da su se privikle na novu vodu. Ako bilo koji diskus, tjedan dana nakon što si ga ubacio u akvarij ne jede tada je riba bolesna i treba se krenuti sa liječenjem.

Javi nam simptome za ribu koja ne jede kako bismo ti preporučili terapiju.