AKVARIJ:
- dimenzije / litraža, rion 180 znam da je pomlen za diskuse al imam samo njih u skoro golom akvarijumu
- temperatura, 28
- parametri vode (ako se znaju), ph 6,8 kh 4 .. no2 nula , no3 1do 2
- vrijeme od pokretanja akvarija, prije 6 mjeseci
- kad su useljene prve ribice, prije 5 mjeseci ribe dna koridoris i ancitrus plus kasnije 3 botie
- period i količina mijenjanja vode , tjedno 30 % voda iz pipe namam uvjete da držim odstajalu vodu

tretiram sa akva safe i ffm uz napomenu da amsterdamska voda je biološki prećišćavana znači nedodaju klor jedna od najćišći voda iz pipe na svijetu
FILTER:
- tip i marka filtera unutranji od ria standard plus tetra 1200
- način i periodi čišćenja mjesećno generalke a svaki tjedan mjenjam onu vatu
- filter materijal (ima li aktivni ugljen) bio bolsi , keramika , spužve nema uglja ima nitrit spužva
OSTALA OPREMA:
- panjevi i kamenje kamenje ima al rijetko par komada . panjevi po cijelom akvariju radi smanjenja ph tininom ili kako se več naziva
- grijač dva od 300 w
- pumpa za zrak ne
- CO2 sustav – nutrafin prirodni sustav
- kemija? ffm nekad vrlo rijetko pro fito
STANOVNICI:
- popis vrsta riba i broj pojedinih primjeraka diskus 5 kamada velićine 9 cm 11 koridorisa od tog 6 pandi 5 anus ili tako nekako jedan gibiceps od 15 cm . 3 ancitrusa 7 cm ,3 botie ,dva gastromizona 10tak anatomia helena
- starost ribica nepoznato
- ima li potencijalnih „terorista“ jedan diskus proganja druge al niš strašno
- hranjenje – koliko i što. dvaputa na dan ,6 dana po tjednu , mix diksus smrznuta hrana , blod worms oni crveni crvi isto smrznuti . spirulina , diskus granulat . tablete za ribe dna , ponekad artemiom , jer pokušavam da se izvještim u gajenju artemie .. uglavnom miješam razne vrste hrane od biljne do mesne
PROMJENE:
- promjene u akvariju u zadnja 2 – 3 tjedna (nove ribice, biljke, oprema) 4 nova diskusa naime jedan je tu već bio i nemu nije ništa
- promjena kvalitete vode (zamućenje, miris) ne
SIMPTOMI:
- detaljan opis simptoma – promjene na koži, disanje, ponašanje, jede li, promjene na perajama ili škrgama, očima... 4 nova diskusa promjenila boju to jest potamnile disanje normalno škrge normalno otvaraju odbijaju svu hranu sem mesne to jest ovi crveni crva
- kad su se simptomi prvi puta uočili jućer kad sam ih prebacio iz karantene tu su bili tjedan dana
- pokušaj liječenja, čime ne dodao samo fishtamin
- koliko je ribica bolesno, uginuća? prije 3 dana jedna koridoris panda al je od kupovine uvjek bila kržljava pa sam se začudio da je i toliko preživjela oko neki 3 mjeseca je bila kod mene u akvarijumu a prije oko 3 tjedna jedna panda isto al joj je bila pojedena glava pa sam sumnjao na agresivnu dekapitaciju od diskusa ili gibbicepsa
- stanje ostalih stanovnika normalno cak i ovaj starosjedioc diskus nepokaziva nikakve simptome boja mu je normalna
odgovor na pitanja od plavog
1. Kakav imaju izmet (detaljno ga opiši) kod ovih novih diskusa izmet je onako tanak smeđe boje ne tako dugaćak naime slabo imaju izmet jer niš nejedu u 9 dana sam ih nahranio samo dvaput crvima ostalo odbijaju zapravo odbijaju jesti hranu sa dna ( možda bi trebo pokušat živom hranom da ih hranim ).. al kod ovog starosjedioca diskusa što nepokaziva nikakve simptome bolesti i ima veoma lijepu boju koji uzima normalno svu ponuđenu hranu on ima veoma crn debel podugaćak oko 3 cm izmet
2. Da li na tijelu imaju sluzi. nisam primjetio sluz ćak sam jednog istraumiro sad pokušajući ga dodirnut da napipam sluz al ne izgledaju normalno samo su tamni
3. Da li na tjelu imaju sluzave, bjelkaste fleke nikakvi fleka nema
4. Da li se dižu na površinu vode da uzimaju zrak .. ne plivaju u sredini akvarijuma ili se sakrivaju iza panjeva obićno pri dnu
5. Prije koliko si vremena oprao filter materijal prije mjesec dana naime trebao sam danas da perem sve generalno al zbog situacije neću da ih još više uznemiravam .. ove bijele vate mjenjam svaki jedan sav materijal je originalan
diskuse sam kupio od ovog uzgajivaća http://www.diskuszucht-stendker.de/
foto ću napravim večeras naime danas mi kćer slavi rođendan pa ima milijardu djece u kući koje je nemoguće otjerat od akvarijuma pa sad dežuram ispred ugasio sam svjetla u akvarijumima i nadodo fishtamin .. kad se sve rašćisti poslikam diskuse
maloprije sam trkno do jednog lokalnog prodavaća i kupio neki diskus mix smrznuta hrana ubacio dvije kockice jedu nenormalno hlapljivo al ćim je kocka dodirnula dno izgubili su sav interes ja imam osjećaj da su pravo razmaženi