i dobronamjerni savjet... ne vjeruj svemu što ti kažu u Pet Shopovima... nisu svi prodavači uvijek kompetentni za davanje informacija o onom što prodaju (čast izuzetcima
)
definitivno!

ima sjajnih ljudi u pet shopovima, ali ima i onih koji nemaju blage veze s ribama. zato nikad nemoj otići u pet shop, vidjeti neku ribicu i reći: dajte mi ovu, sviđa mi se.
zapravo bi najbolje bilo proučiti malo po internetu i forumima ribe, odlučiti koje vrste želiš držati, osigurati im uvjete koje trebaju i tek onda (dakle ribe se zadnje nabavljaju, nakon podloge, bilja, akvarija, filtera i pumpica) otići u pet shop. sa točnim popisom želja koje si složio na temelju provjerenih podataka. nikako na temelju preporuke jednog prodavača. napraviš li tako, ribe će dobro uspijevati, akvarij će biti divan, ti ćeš biti ponosan. svi sretni.

a zasad ti predlažem da zlatne udomiš, i da pokušaš za početak držati ovaj mali akvarij sa betanom i još kojim stanovnikom, zasaditi mu lijepo bilje i osigurati rasvjetu. imaš tu na forumu dosta betaljubaca, a ima i literature o njima i držanju akvarija općenito.
mislim da je veliki hladnovnodni akvarij možda prevelik zalogaj za početak. i financijski, i što se iskustva tiče. bit će lakše i tebi i ribama da ih za početak udomiš kod nekog s boljim uvjetima.