Travanj 25, 2025, 01:25:53 prijepodneNajnoviji Član: Megalodon

Autor Tema: Očni problem  (Posjeta: 672 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Mins

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zagreb
  • I mala riba je - riba.
Očni problem
« u: Travanj 01, 2010, 14:14:24 poslijepodne »
Crvenonosna tetrica mi se izgleda negdje ozlijedila na oku, jer ima bijelu točkicu (ne znam jel to stara ozljeda ili friška, jedna ima takvo oko već godinama) na jednom oku i lagano zadebljanje okolo njega...kao bistrom tekućnom ispunjeno. Inače je oko bistro, boja tijela joj je ok, isto tako ponašanje, pliva, papa...
Naparavila sam malu karantenicu (veća je zauzeta), stavljam pola vode odstajale netretirane (sada se grije) i pola iz glavnog akvarija plus zračna pumpa i mali grijač. Zanima me što da još stavim unutra jer sam pročitala da takve ozljede znaju postati komplicirane i bakterijski se inficirati. Sol? Antibiotik?
Inače akvarij je  neprenaseljen, voda redovito mjenjana, sve raste i razmnožava se normalno...ali da ne bi bilo... :devil:
Pet ribljih sloboda: site i kvalitetno hranjene, u ugodnom okruženju, bez ozljeda, boli i bolesti, sa slobodom prirodnog ponašanja i izostankom stresa i strahova.

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • Facebook profil
Odg: Očni problem
« Odgovori #1 u: Travanj 01, 2010, 15:25:29 poslijepodne »
Ispuni upitnik i pošalji fotke.

Offline Mins

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zagreb
  • I mala riba je - riba.
« Odgovori #2 u: Travanj 14, 2010, 23:44:15 poslijepodne »
Samo da javim da je ribek dobro i oporavljen  ;)...nisam ga niti mogla uhvatiti jer je jako brza pa sam napravila izmjenu vode u glavnom akvariju sa većom dozom FFM-a i pročačkala filter da ima jači protok te smanjila količinu hrane da ne maže vodu.
Pet ribljih sloboda: site i kvalitetno hranjene, u ugodnom okruženju, bez ozljeda, boli i bolesti, sa slobodom prirodnog ponašanja i izostankom stresa i strahova.

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • Facebook profil
« Odgovori #3 u: Travanj 15, 2010, 08:57:05 prijepodne »
Drago mi je da je problem riješen, pozdrav.