Danasnji tmurni dan smo iskoristili za sredjivanje akvarija... Ustvari vec dva dana imam temperaturu, ali posto nisam tip koji moze lezati i odbolavati bolest,
morala sam nesto raditi...

Jutros smo svi kolektivno s Ministrom otisli do pomenutog doma za stare i popunili malo situaciju sa ribama i dekoracijom, promijenili dio vode...
Da ne pricam puno evo
slicica...
A u nasem akvariju su se desile promjene u smislu dodavanja novog bilja i komunalaca, te promjenama na filteru...
Dodali smo jos sitnog sljunka... Izbacili spuzvu s aktivnim ugljem,
ubacili vatu i moram priznati da mislim kako je voda mnogo bistrija...
Zapravo mislim da je fizicka filtracija mnogo bolja... Razmisljam da umjesto druge spuzve u ovom sistemu filtera ubacim takodje vatu...
Kupila sam jednu veliku i dvije male gigantee, a dobila (hvala donatoru

) ludvigu i jedan hrastic, te jos mahovine...

Za sad je sve nabacano, cisto da se razraste i ja dobijem "viziju"...
Ovaj put sam se pravo napatila oko kamenja ispod masline i kad sam htjela sve pobacati i otici u krevet, dosao je moj princ

, uzeo hrpu vezivnog materijala
i vezao dok nije svezao...

A sto se pomenutih komunalaca tice, ubacila sam 4 pande i 2 nova paleatusa + kralja Tritona, a na njegovo mjesto je dosao jedan mali bebac...
Mislim da nema 1,5 cm s repom...

Sjadak je stjasno... Uglavnom evo
slikica... Za usporedbu velicine tu je i slika ancistrusa Baltazara...
A mali akvarij je konacno dobio rogolist...

Pande su odmah bile strasno razigrane, dok su ova trojica tek poslije nekog vremena zivnuli... I eno ih sad sve se prasi...
Ne moram ni reci koilko su djeca sretna...
I da, jedan od ta dva nova paleatusa ima derfomisano jedno oko. Odmah je dobio ime Ćoro... Ali, iz nekog razloga, odmah je dobio i poseban tretman: "Mama, eno onaj mali ide preko ćoreee... Kazi mu da se makne!"
Algi gotovo da i nema vise na kriptama, ali na bacopi jos stoje... Bojim se da si u pravu babyboom... Preveliki su ovi plechii da bi se tamo zavlacili.
Varijanta s domestosom tj. varikinom mi se nikako ne svidja... Ako bas, bas bude potrebe, ali sve mi se cini da cu prevrnuti i Bosnu i Hercegovinu
ako bude trebalo da nadjem postene zivuljke koje ce stvari drzati pod nadzorom...

A ti babyboom ako budes dolazio u Sarajevo obavezno dodji...

A hoces li sta odnijeti? Hm, vidjet cemo...
Edited by: Ninina mama