Ožujak 19, 2025, 04:10:30 prijepodneNajnoviji Član: Reina

Autor Tema: Kako sam dobila caymana 110...  (Posjeta: 36812 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Lewis

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
    • Lewis Design
Kako sam dobila caymana 110...
« Odgovori #50 u: Kolovoz 28, 2007, 15:57:00 poslijepodne »
Cestitke na Dobitku, svakako hvale vrijedan potez TV stanice ( i nimalo jeftin) :).
LEWIS
http://www.lewis.tomsoft.hr
Skype - lewis3d , ICQ - 7128177

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #51 u: Kolovoz 28, 2007, 22:29:00 poslijepodne »
Ma stvarno su odlicni... A u emisiji bude svega...
Jedna je gospodja dobila novi frizider, jedna je dobila nove koke nosilje (jer su joj stare prestale nositi), jedna je radila liposukciju,
jedna je dobila kartu da ode sinu na magisterij, a gospodin s pocetka sezone je zelio da mu spase stojadina... Stvarno je bio krs...
A na kraju dobio metalik crnog stojadina, sa alu felgama... Ma ko bombona je bio. Cak smo ga jednom sreli na cesti i okrenuli se za
njim, a tek kasnije gledali emisiju i povezali stvari...

Da ne bude OT:

Sinoc sam opet kuhala maslinu i to 4 sata... Dakle to je 4x. Poslije svakog puta sam ju bacala u hladnu vodu i u njoj je stojala do
slijedeceg kuhanja...
Problem: nece da potone. Ipak sam ju ubacila u aq i pritisla jednim (zajedno s njom otkuhavanim) kamenom. On ce unutra biti
samo dok ona ne odluci ostati na dnu...
Je li to OK? Prosto nemam vise zivaca za ta iskuhavanja. Jedino mi zao zato sto ju ne mogu pokriti javom odmah, jer bi onda stavila
kamen na mahovinu i (vjerujem) tako ju unistila...
Sta mislite, za koliko najduze ce ta maslina ostati na svom mjestu?
Dogovorila sam za sutra preuzimanje ona 2 pleha, pa kad oni dodju budem kacila slikice...

Pozdrav!

Tuzlanka u Sarajevu

Offline duda

• Punopravni član
« Odgovori #52 u: Kolovoz 28, 2007, 22:54:00 poslijepodne »
nema frke šta si pritisla kamenom... neki znajui vezati drvo... moje je plutalo nekih otprilike 15 dana... ja imala živaca čekati... ma rekla sam kad ti dosadi češ potonuti... znam kolege koji su i po mjesec dana ma i više čekali da im potone... oni koji nemaju živaca to više gledati i čekati vežu za kamen ili kakav drugi predmet u aq i znaš kako se ono kaže kolegice ( i mirna bosna)

Offline bjelos

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #53 u: Kolovoz 28, 2007, 23:51:00 poslijepodne »
Ja sam vezala za komad sige. Mozes uzeti bilo kakav kamen malo spljosten, koji stavis na dno, preko njega granu i tako vezes najlonom za pecanjeda takostoji. Onda ces moci da stavis javansku mahovinu na granu, agrana kad potone, potone... ja nisam imala zivaca da kuvam treci put vinovu lozu, pa sam je strpala u aq.

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #54 u: Kolovoz 29, 2007, 10:13:00 prijepodne »
Potonut će - jednog dana - kad i njoj i tebi dojadi --- ---a zapravo priča ovisi o tome koliko je grana bila suha u početku, pa kad se dobro natopi, oda će samo bućnuti - kuhanje je prvenstveno dezinfekcija i izbacivanje tanina (boje) iz drveta, a natapanje traje li traje...

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #55 u: Kolovoz 29, 2007, 10:42:00 prijepodne »

Nisam ja bas tip prirodno nadaren strpljenjem... Ali ajde, ne mogu nista promijeniti.
Mozda ga svezem za dva manja kamena sa strana...
Znam za sta sluzi kuhanje, ali sam se nadala da cu tim izmjenama temperature ubrzati proces... Kad ono...

Jutros sam na cas upalila svjetlo: voda je malo pozutila, ali nista zabrinjavajuce... Ja sam malo cudna, jer mi se svidja taj smeckasti
stih...
A onaj mopan... Uh... Evo cu ga poslikati... Mislim da mu je danas vrijeme izmjene vode...

Sad sam sva zaokupljena docekom gostiju... Oni plehici bi za koji sat trebali biti ovdje...
 Dobro sam se sjetila... Odoh testirati vodu prije nego dodju...

Tuzlanka u Sarajevu

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #56 u: Kolovoz 29, 2007, 11:16:00 prijepodne »

Joooj, čekamo plehiće ----baš me jako zanimaju ---- E, naravno, dobro je testirati vodu za njih, ali njih ne smeta baš puno sastav vode! Mojoj je sestrični mali (dobro dijete ) uspio ubaciti sapun u akvarij - naravno ribice su , a plehić - nikad bolje - malo se okupao i superiška --- (draga djeco, ne činite to doma! )

A vjerujem ti da ti je zgodno malo žućkasto, meni se to isto sviđa !

Ajd, čekamo svi tvoje mališane!

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #57 u: Kolovoz 29, 2007, 14:51:00 poslijepodne »
Evo prije kojih pola sata 2 plehica su prvi stanovnici naseg novog aq-a...

Hvala Ministru i Nininom Tati, za bjezaniju s posla, hvatanje riba (bas su bili domisljati), transport i srecu koju su ucinili Nini i Nani, a nadam se i Stripiju i Mik-Miku... (Tako je Nina dala imena maloj i velikoj "ribi"... :))
Stripija (manjeg) nismo uspjeli izmjeriti, ali Mik-mik ima 15 cm tijela i 4 cm peraja... I i nije tako velik kako sam ocekivala... Ma taman je... :)

I stvarno su predivni... Mik-Mik nam je odmah pokazao svoje prelijepo veliko ledjno peraje, ali kad je vidio previse malih i velikih noseva spustio ga je... :)
Malo smo ih gledali, a onda sam im ugasila svjetlo da se malo saberu... Bas su djelovali pogubljeno...

A evo i nekih slikica...

Ne mogu vam opisati kolicinu adrenalina... Bas sam sretna...
Tuzlanka u Sarajevu

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #58 u: Kolovoz 29, 2007, 15:08:00 poslijepodne »

prvo, bravo za Nininog tatu i njegovog pajdu što su "malene" tako lijepo uhvatili!

A sad - eeeee, da smo bliže ----- ukrao bih ti jednoga, odmah, ma što jednoga - oba! Al, kako su curice preslatke i dobila svaka svoju "jibicu", neću bit zločesti striko!Sjajni su!!!!!!!

Oćemo još slikica!!!!Edited by: babyboom

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #59 u: Kolovoz 29, 2007, 15:19:00 poslijepodne »
E da ostala sam duzna jos neke slikice, pa evo ih sad...

Za slucaj da neko ne zna kako izgleda zelena koncasta... Ili je imao srece da je ne vidi:

Novi list echinodorusa rose, a ovaj veliki je taj sto je izrastao za 4 dana...

Alga na mojoj dragoj bacopi... Da li ovo stanje znaci da je mogu iscupati i baciti... Ili ce mozda ovi plehici to moci srediti...

I zasto trune?

Povezana java i jedan anubias:

I mopanova kada:

Eto toliko za ovaj put... A za kraj saljem vam jos malo toplog Bosanskog sunca i mojih cvjeckica...

Tuzlanka u Sarajevu

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #60 u: Kolovoz 29, 2007, 15:29:00 poslijepodne »
Dragi babyboom, "pajdo" je zapravo jedan dobri forumas za bh akvaristike, kojeg smo danas prvi put vidjeli u zivotu...

I da znas obojica su rekli da ljepsu zlaticu nisu vidjeli od ove koja je zavrsila u shopu... Kazu puna ruka ribe...
 "Obicna" zlatna sa onim kitnjastim repom... Moj dragi je puko na nju...

P.S. Nadam se da je dosta slikica, a i mene za danas...
Tuzlanka u Sarajevu

mandje37

• Gost
« Odgovori #61 u: Kolovoz 29, 2007, 20:43:00 poslijepodne »

Offline bjelos

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #62 u: Kolovoz 30, 2007, 01:33:00 prijepodne »
I ja sam imala problem sa istom algom. Ancistrusi nisu hteli ni da je pogledaju... Ne verujem ni da ce Plekici... Kupila sam 2 sijamska algara i brste li brste... U svakom slucaju trebalo bi pronaci koren tog problema, i ukloniti uzrok toga. A sijamci mogu da pomognu u ciscenju

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #63 u: Kolovoz 30, 2007, 12:41:00 poslijepodne »
Poslije ovog kratkog perioda moram priznati da su ovi malci vrijednice... Za samo noc su sredili stakla i dio kripte...
List sa prve slike sam odmah poslije slikanja odsjekla, tako da ga ne mogu uporediti...
Nisam sigurna, ali mislim da je uzrok problema starost akvarija... Naime pise da se ona stvara zbog premale kolicine co2 i no3...
A posto ja u podlozi imam taj nitrat minus, nema riba, ima osvjetljenje, koje je od jucer jos pola sata krace, dakle sad je 8h, zrak koji sam palila zbog cijano, co2 jos cekam...
Sve u svemu idelano za ovu algu...
Vjerujem da ce od nedjelje kad ce doci zivorotke unutra, a nadam se i co2, poceti stabilizacija sistema...

Pitanje za "biljni svijet": Sta da radim s Bacope???
Palo mi na um da joj odsijecem vrhove cca 5 cm, koji nisu ili su skroz malo zahvaceni algom i tako ih posadim, a ostatak bacim...

Evo jos malo slikica nasih novih ljubimaca:

Kako se odredjuje spol kod plechica? Jel znako po ovim slikama mozda odrediti spol? Meni se ponasaju kao par, ali opet...

Sinoc sam ih uz minimum svjetla vidjela kako svrljaju okolo i bas sam bila sretna.
Jedino mi je zao sto im se pecina ne svidja pa su jucer, a evo i danas skloniste nasli ispod filtera...

E da i jos nesto, jucer su mi platice bile mala burenca; znala sam da cu opet imati male. Dok smo otisli van i natrag, jedna je ispuhala... A nigdje malaca...
A druga je sinoc i vidjela sam jutros jednog majusnog, ali dok sam donijela mrezicu, negdje se zavukao...
Ubacila sam i onu kosaricu od biljkica naopako, pa ako bude istrazivac mozda i skonta za sta to sluzi...

Pozdrav!
Tuzlanka u Sarajevu

Offline Ministar

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #64 u: Kolovoz 30, 2007, 13:02:00 poslijepodne »
Ma ne diraj ni Bacopu ni ista drugo pojesce sve oni ili ako su lijencine i navikli na suhu hranu onda posudis od nekog aquariste ovdje mladjeg ajmonera koji ce sigurno to pojesti sve do zadnje alge.

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #65 u: Kolovoz 30, 2007, 13:24:00 poslijepodne »

Dobra ideja, ministar...iako, plehići i baš nisu neke vrijednice na tako krhkoj biljki, malo su preteški!

Mislim da u akvaču zaista fali CO2, al, ako nabaviš, dok ne središ uređaj, ima i tabletica za kupiti, pa dodaj koju.... Isto tako ima i za ostale spojeve koji fale. Mislim (nek me isprave "biljkaši"!) da nije zgorega dodati i gnojiva u vodu, pa i ono može popraviti malo stanje - al jako pazi na omjere, da ne staviš previše, jer se onda razvesele druge alge.

Razlog je sigurno što je još mladi akvarij - to je gotovo normalna pojava.

E, a spol plehića.....nemam pojma.....oni nemaju brkove, pa eto .... al po slikici su cura i dečko (ajme, kako su to simpatični dinosaurići!!! OBOŽAVAM ih!).

Čestitam na bebicama - sakrit će se oni već - to su mali pametnići! A ako ne skuže, e onda je borba za opstanak za njih bila surova... Al, biće u redu!

A zlaticu mi "mailaj", znaš kako ih volimo - da moje cure dobiju konkurenciju...

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #66 u: Kolovoz 30, 2007, 14:36:00 poslijepodne »

Ministre hvala na savjetu. I ja sam nesto kontala da ih pustim 10-ak dana da vidim hoce li stogod uraditi, a ako ne, onda skare u ruke i sredim stvar...
A i ta stvar sa ajmonerima nije lud prijedlog... Imas ti kojeg?

Babyboom nazalost, zlatica i najveci plec su otisli u jedan akva shop...
I sinoc se moj dragi nije smirio dok me nije odveo da "vidim" tu zlaticu... Mi tamo, zlatice vise nema...
Kazu svi su se cudili kako je tako lijepa i velika, a zivjela je u uzasnim uvjetima...
Voda u kojoj su mi donijeli plechice je bila kao ona iz mopanove kade...
Sve u svemu, nisam je ni ja vidjela i bas mi je zao...
Ali mi je u isto vrijeme drago ako je zavrsila u nekoj pristojnoj "bari" kakvu zasluzuje...

Najveceg plecha sam vidjela i ne cini mi se puno veci od mog velikog, ali je neki agresivac... Ili mu je muka od premjestanja i ciste vode... Osim toga tamo nema ni zaklona pa ga vjerojatno buni ta kolicina svjetla, jer akvarij u kojem su bili imao je jednu obicnu sijalicu iza akvarija...
Malo mi je bilo zao sto nisam uzela sva 3, ali necu sad da razmisljam o tome, jer mi se odmah javi mnogo pitanja ŠBBKBB (Šta Bi Bilo, Kad Bi Bilo)...

Evo slikice progresije onog listica echinodorusa od jucer... Stvarno mi se cini da kad bi sjedila i gledala u njega da bih vidjela kako raste...

Evo i potopljene kobajagi spilje:

A evo i para pod filterom:

Edited by: Ninina mama
Tuzlanka u Sarajevu

Offline Ministar

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #67 u: Kolovoz 30, 2007, 15:10:00 poslijepodne »

Ee nemam ajmonera ali raspitacemo se kod ostalih ovdje, i ja imam plecoa ali je jos mali. Ako nista mozes izvaditi biljke i malo ih okupati (ne korijen)u rastvoru domestosa - blagom (1:9 je odnos domestos:voda koliko se sjecam da su neki rekli, ali ja to "odoka") pa ih dobro isprati u mlakoj vodi i tako ih se privremeno rješiti.A samo nekim takvim algojedom mozes ih se na duze osloboditi.

A sad malo konstruktivne kritike, onaj kamen je trebao biti ispod grane zavezan i eventualno da ga ukopas ispod pijeska tako da se ne bi ni vidio.Edited by: Ministar

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #68 u: Kolovoz 30, 2007, 15:28:00 poslijepodne »
Hvala na brzini i kritici...

Znas li gdje ima da kupim ajmoniere?
Prva ideja je bila da ti kamencici idu dole, ali se nisu dali svezati, a pored njih dvije koje su malo poludjele nisam se imala previse vremena zezati. Osim toga mislila sam da ako ih stavim ispod pecina nece dodirivati tlo pa onda nece biti stabilna... A i bojim je se ukopati da mi ne podje substrat gore kad je odkopam...
Ipak cu te poslusati kad budem imala mirnu situaciju, pa cemo vidjeti...

Tuzlanka u Sarajevu

Offline Ministar

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #69 u: Kolovoz 30, 2007, 15:48:00 poslijepodne »
Eto poslah PP a ajmonere nisam odavno vidio u Sarajevu tj ima par mjeseci ali i nisam redovan u ovim obilascima da ne dosadim ovim prodavacima, nece mi dati da udjem u radnju ako im budem dosadjivao ! Bilo je u onoj radnji MIKONI na Dolac Malti iza shkole

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #70 u: Rujan 01, 2007, 14:20:00 poslijepodne »

Kad dođem u Sarajevo - idem u napad i "kradem" ti plehiće - stvarno su preslatki!

Ma, neeeeću - znam ja što znači bit zaljubljen u ribu ()...

A glede kamena - neće bit s njim problema kad se grana dovoljno napije vode - a do tada, bude kako bude - i tako je akvač još u fazi cikliranja. Tako da se ja ne bih uzrujavao!

Natapanje u domestos nije neko baš super rješenje (a otopina za koju ja znam je 1:10, i to na par sekundi, pa onda ispiranje, pa hipermangan, pa ispiranje, pa natrag u akvarij)

Zbog zlatice mi je drago - ne bi je uzeo neko tko joj neće dat zasluženi dom! I, baš sam nekako primjetio - što manje pravim predstavu oko mojih prasica, manje imam s njima problema....naravno, voda je uvijek ok...

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #71 u: Rujan 01, 2007, 21:33:00 poslijepodne »

Danasnji tmurni dan smo iskoristili za sredjivanje akvarija... Ustvari vec dva dana imam temperaturu, ali posto nisam tip koji moze lezati i odbolavati bolest,
morala sam nesto raditi...
Jutros smo svi kolektivno s Ministrom otisli do pomenutog doma za stare i popunili malo situaciju sa ribama i dekoracijom, promijenili dio vode...
Da ne pricam puno evo slicica...

A u nasem akvariju su se desile promjene u smislu dodavanja novog bilja i komunalaca, te promjenama na filteru...
Dodali smo jos sitnog sljunka... Izbacili spuzvu s aktivnim ugljem,
ubacili vatu i moram priznati da mislim kako je voda mnogo bistrija...

Zapravo mislim da je fizicka filtracija mnogo bolja... Razmisljam da umjesto druge spuzve u ovom sistemu filtera ubacim takodje vatu...
Kupila sam jednu veliku i dvije male gigantee, a dobila (hvala donatoru ) ludvigu i jedan hrastic, te jos mahovine...
Za sad je sve nabacano, cisto da se razraste i ja dobijem "viziju"...
Ovaj put sam se pravo napatila oko kamenja ispod masline i kad sam htjela sve pobacati i otici u krevet, dosao je moj princ , uzeo hrpu vezivnog materijala
i vezao dok nije svezao...

A sto se pomenutih komunalaca tice, ubacila sam 4 pande i 2 nova paleatusa + kralja Tritona, a na njegovo mjesto je dosao jedan mali bebac...
Mislim da nema 1,5 cm s repom... Sjadak je stjasno... Uglavnom evo slikica... Za usporedbu velicine tu je i slika ancistrusa Baltazara...
A mali akvarij je konacno dobio rogolist...
Pande su odmah bile strasno razigrane, dok su ova trojica tek poslije nekog vremena zivnuli... I eno ih sad sve se prasi...
Ne moram ni reci koilko su djeca sretna...
I da, jedan od ta dva nova paleatusa ima derfomisano jedno oko. Odmah je dobio ime Ćoro... Ali, iz nekog razloga, odmah je dobio i poseban tretman: "Mama, eno onaj mali ide preko ćoreee... Kazi mu da se makne!"

Algi gotovo da i nema vise na kriptama, ali na bacopi jos stoje... Bojim se da si u pravu babyboom... Preveliki su ovi plechii da bi se tamo zavlacili.
Varijanta s domestosom tj. varikinom mi se nikako ne svidja... Ako bas, bas bude potrebe, ali sve mi se cini da cu prevrnuti i Bosnu i Hercegovinu
ako bude trebalo da nadjem postene zivuljke koje ce stvari drzati pod nadzorom...

A ti babyboom ako budes dolazio u Sarajevo obavezno dodji... A hoces li sta odnijeti? Hm, vidjet cemo...

Edited by: Ninina mama
Tuzlanka u Sarajevu

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #72 u: Rujan 02, 2007, 13:57:00 poslijepodne »

ma, ako dođem, sigurno neću ništa ukrasti - znam ja što znači zavolit te male - velike krampuse.... A možda stvarno i dojezdim, kad budem išao za Bosnu...

Joj, ajme, kako je akvarijić kod starčeka uopće funkcionirao - al lijepo ste krenuli----bravo---

Komunalci su sjajni - pande su genijalni mali stvorovi, naročito kad ih ima više - a Čoro (ja bih ga zvao Odin - jednooki) je jako simpa - potpuno razumijem zašto ga cure vole - mi doma uvijek padamo na takve malene stvoriće koji imaju neku manu ----- i onda budu razmaženi koliko god je to moguće!

Mislim da ti se akvarij jako lijepo razvija! A kad se biljke još fiksiraju i počnu pravo razvijati, sigurno će biti milijun različitih varijanti kako i što složiti dalje! Pećinica mi se sad još više sviđa - jel su je komunalčići istražili?

No, ozdravi nam!

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #73 u: Rujan 02, 2007, 15:50:00 poslijepodne »
Sto se tice imena, znas da su djeca bolno iskrena... Nema tu izmotavanja... Sto misle to i kazu...
Evo probala sam predloziti tvoj prijedlog i nije prosao, ali jednooki
Jack moze... Nina kaze ako ti bas hoces da se tako zove da ce ti
dopustiti da se tako zove...

E da, ako ima jos kojekavih imena slobodno dajte... Nesto nam mozgic ne radi najbolje, a njih 7 novih...

I svi su se pravo odomacili... Cijelu noc su radili ko da su na normu tu... (Opet sam imala temp i zaspala jutros u 6,30... A od 3 sam spijunirala u mraku...)

Istina pandice su malo aktivnije. Kupljene su u shopu gdje, ja
osobno mislim, da su ribe uvijek kvalitetnije, ali malo skuplje... A
paleatusi u jednoj drugoj (jer ih u prvoj nije bilo) i od njih trojice
samo je jedan "ispravan"... Jutros sam tek primjetila da je malom ledjna
perajica skroz izreckana... Osim toga nas Baltazar je jedna neman...
Nema obzira prema tom malom stvorenjcu... Jutros ga je tako poganjao da
sam odlucila i malog preseliti u veliki akvarij... Tamo nece biti sam,
a i niko ga nece ovako proganjati... A ju cu malo bolje usisavati podlogu i gotovo...

Postajem jako nestrpljiva... Razmisljam da danas prebacim ovih 5 zivorotki...

A Nina je jutros ucinila da tata ostane otvorenih usta gledajuci u nju...

Gledala je u pandice, radovala im se i onda se mrtva ladna okrenula i veli: A kad cemo mi mama imati morski... A tata: Molim Nina!

Citat: babyboom
No, ozdravi nam!

Hvala!

Tuzlanka u Sarajevu

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #74 u: Rujan 02, 2007, 16:05:00 poslijepodne »
Zaboravih! Da, malcima je glavni fol pecina... U, na i oko nje nema ni jedne praskice...
Tuzlanka u Sarajevu