Evo nakon dugo vremena, da predstavim danas kako izgleda. Imam puno za pričati, ima tužnih vjesti ali uglavnom i sretnih.
Radove koje sam napravio neću pretjerano opisivati, uglavnom napravio kućicu, prilaz iz vode, drveno kopno, kupio spužve za filtraciju, temelje prešao dalmatinskim kameno i napravio policu na kojoj se nalaze posude sa šašom. Šaš sam zasadio u posudu u šljunak još 3-4 mjesec, nesjećam se točno, bio je mlitav i bojao sam se da od njega ništ, kad ono raste kao blesav, šišao sam ga dosta puta i mogu reći izvrsno upija štetne sastojke (ostatke hranjiva) iz vode i održava mi pored spužva čistu vodu.
Filter perem jedanput tjedno, voda je bistra doslovno.
Jedna pumpa tera vodu do slapa, druga tera do posuda sa šašom.
To je što se tiće vodenog djela.
E sad kod kopnenog djela kaveza dolaze tužne vjesti.
Napokon sam ga dovršio, trava je izrasla i zelenilo dobro i pustim čančare(4) i marginate(4).
Ništa sve super, kada dođem s fakulteta (na njemu sam 2 tjedna) i kaže mi mama jedna je marginata umrla. Pošizio sam i mislio da je uzrok zamorac, tocnije njegove dlake, jer ga mama zna tamo nekad pustiti. Očistio sam kavez od dlaka i pošišao travu i vratim ja kornjače i ništa jedno vrijeme sve ok, kada dođem opet sa fakulteta i primjetim kornjaču, učinilo mi se da spava i još mi je jedna marginata umrla. Uzrok ne znam i to me najviše sekira. Čuo sam se sa Kori-em i rekao je da su vjerovatno paraziti, a u međuvremenu ih držim na terasi u drvenom box-u i dobro se ponašaju i jedu kao blesave.
U planu mi je napraviti terarij prenosivi tako da po zimi mogu ih unjeti u kuću, a po ljeti na terasu. Barem dok ne narastu dovoljno da nemam straha u vanjskom smještaju. Užasno mi je žao tih kornjača, šparao sam dosta dugo da ih kupim i eto.
Uglavnom nadam se da će sve biti u budućnosti ok i dalje da vas ne zamaram evo slika kako izgleda smještaj: