Gle cinjenica je da si mlad i da ce ti neke stvari bit teže (npr. skupit lovu) ali bez truda neces nikad u zivotu nis postic...
ja sam s negdje 7-8 godina kupio prvi akvarij...s 12 sam se poceo bavit akvaristikom i teraristikom cak ozbiljnije nego kaj neki to rade sada...prelisto sam cijeli forum, sve na netu do cega se dalo doc a da je na Hrvatskom jer engleski nisam razumio...prvog pauka sam 3 mjeseca skrivo u ormaru a lovu sam skupio tak da si godinu dana nisam kupio ni jedan slatkis

Prva 3 akvarija sam kupio na isti nacin, jedan veliki mi je poklonio decko s foruma...uglavnom nisam imo podršu roditelja i sve sam izvodio na glup način koji nije u redu..uglavnom sam roditelje stavio pred gotov čin...(to ti nikako ne preporučam) ali sam moro jer moja obitelj na životinje gleda jedino kao na hranu i despotrebni trošak
Sad imam 19 zmiju imam 2 godine i moja mama jos dan danas misli da su mi ju poklonili na akteru...a kak sam skupio lovu za sve to neznam ni sam (jedino kaj se sjecam je da me je mama pitala kaj sam se poceo drogirat jer sam stalno zico lovu za sve moguce bedastoce... (specijalan šestar od 150 kuna...biljeznice s tvrdim koricama posebne kakve imaju frendovi iz skole, kave, sendvice, sokove...) ovdje ne racunam lovu kaj sam dobio za neki rad jer je u nju uvid imala majka i tocno se znalo kaj cu si s tim kupovat

Uglavnom zelim ti rec da je sve moguce ali umjesto gomilanja pitanja, sjedni potrudi se naucit, dogovori se s roditeljima i napravi poso kak treba...vjeruj mi da svim iskusnijim teraristima skoce sve dlake na glavi kad neko postavi pitanje o najmanjem mogucem terariju, o najmanjoj vrsti guštera jer da si i malo sjeo i pročito, znao bi da u ovom trenu nema šanse da si tak nekaj nabavis, a one savjete kaj sam ti dao su iskljucivo jer nisam znao koliko godina imas i s cim raspolazes....
Rijetki su oni koji u tvojim godinama imaju podršku i mogucnosti uzet nekaj kaj zele...radije se orjentiraj na ono kaj mos nabavit u RH...mozda bi leopard gekon bio u ovom trenu najbolje rijesenje jer netreba puno brige i vrlo je jeftin za nabavit i održavat a onda kad skuzis caku teraristike i kad naucis dovoljno o svim ostalima zivotinjama mos razmisljat o necemu skupljem i zahtjevnijem. Popričaj s roditeljima pročitaj sve kajs e može pa se onda ponovo javi na forum i siguran sam da ce odgovori koje ces dobit bit puno stručniji i pristupačniji...