0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Evo malo sam se poigrao, izmjereni volumen jednog mjehurića je otprilike 0,08 cm3, izmjereno na 2 različita crijeva i s onim nastavkom kakav ide na ljestvice. Znači da bi boca od 5 kg u teoriji trebala trajati malo više od godinu dana (390 dana) uz 1 bps 24 sata dnevno. To se poklapa s ovim kaj je Marko_Sp gore napisao. Naravno, to su okvirne vrijednosti, zaokruženo i tak, ali otprilike bi to trebalo biti to, mislim da sam sve točno računao. Sad znate da ako vam boca od 5 kg traje 2-3 mjeseca, a puštate 1bps trebate malo zategnuti spojeve ili malo pažljivije pratiti vagu kad vam striček puni
Pa ta boca od 5kg treba godinu dana trajati i vise s akvarijem od 100l
koliko cca kosta boca od 5kg sa svim potrebnim mjeracima, ventilima, cijevima....znaci sve komplet? sto sve treba nabaviti za taj sustav? ventili i to?gdje se ide puniti boca i koliko to kosta?
Nečujan je ako je na 12v . Ja ga ne koristim , kolko čitah ako je 220v tada u nočnom režimu kada elektrometal drži zatvoren solenoid (gura ventil, osovinu,...) zuji. Tako kažu.teško je nači 12 v sa adapterom (ispravljač struje) a i više košta.
Citat: Beri - Veljača 11, 2013, 12:15:56 poslijepodneNečujan je ako je na 12v . Ja ga ne koristim , kolko čitah ako je 220v tada u nočnom režimu kada elektrometal drži zatvoren solenoid (gura ventil, osovinu,...) zuji. Tako kažu.teško je nači 12 v sa adapterom (ispravljač struje) a i više košta.nije istina niti jedno sto si napisao, imam 2 220v i necujni su, vjerojatno je do proizvodaca odnosno kvalitete, moji su kinezi ali se necuju.imas u aquashopu cini mi se 12v
mene isto zanima,di su najjeftiniji dijelovi za sastaviti jednu bocu od 5kg?
Citat: boxer - Veljača 11, 2013, 12:33:52 poslijepodneCitat: Beri - Veljača 11, 2013, 12:15:56 poslijepodneNečujan je ako je na 12v . Ja ga ne koristim , kolko čitah ako je 220v tada u nočnom režimu kada elektrometal drži zatvoren solenoid (gura ventil, osovinu,...) zuji. Tako kažu.teško je nači 12 v sa adapterom (ispravljač struje) a i više košta.nije istina niti jedno sto si napisao, imam 2 220v i necujni su, vjerojatno je do proizvodaca odnosno kvalitete, moji su kinezi ali se necuju.imas u aquashopu cini mi se 12vJa bi se slozio sa njime,12v su vecinom necujni a 220 se cuje zujanje...i griju se vise.Al opet sve ovisi od ventila do ventila
ako govorimo o jeftinim kompletima, nije uvijek naj jeftinije sto je u startu jeftino, cesto to nebude sretno rjesenje. po meni je bolje u startu uzeti nesto kvalitetnije (citaj predvideno za akvaristiku - prvenstveno regulatori). ako placas punjenje boce co2 solenoid se relativno brzo isplati (skoro pa punjenje boce od 5 kg)
Citat: boxer - Veljača 11, 2013, 13:05:15 poslijepodneako govorimo o jeftinim kompletima, nije uvijek naj jeftinije sto je u startu jeftino, cesto to nebude sretno rjesenje. po meni je bolje u startu uzeti nesto kvalitetnije (citaj predvideno za akvaristiku - prvenstveno regulatori). ako placas punjenje boce co2 solenoid se relativno brzo isplati (skoro pa punjenje boce od 5 kg)punjenje boce od 5kg 50 kn
Majstori, želim čovjeku uštedjet i kroz pps-pro ga navest na manje ulaganja i obaveza .Ispričavam se što sam se u dobroj namjeri raspisao ujutro u 7 , biće da imam neke pritajene namjere (interese) ako ga odgovaram od solanoida.Poanta je bila nemoj kupovat solanoid bez ibzira dali zuji ili ne.