Ovako, prvo cu reci da sam procitala vodic za pocetnike pa nemojte odmah o tome

I bez obzira sto sam bila procitala to, sve sam pogresno uradila i na kraju sam odlucila da ovaj akvarij koji ce ciklira vec 10 dana sredim totalno ispocetka.
Danas sam sve povadila van i ocistila akvarij i sutra idem ispocetka.
Pa bih voljela da mi unaprijed pomognete neke sitnice.
Imam dvije zlatne ribice koje jadne cekaju na akvarij u kugli od 5 litara

Ovo su stvari koje sam pogrijesila:
1. Kupila sam pijesak-sljunak presitan za zlatice, 1-3 mm sam kupila. Jer su mi u pet shopu rekli da im je i taj ok :S I tek sam ovdje kasnije procitala da ne valja to.
2. Stavila sam na dno hranjivu podlogu, jer sam stavila dvije biljke i ispalo je da ne treba ni ta hranjiva podloga i da ce se od nje mutit voda. Jer zlatice ruju dno.
3. Vrhunac je bio kad sam danas ubacila onu malu pumpu za zrak, Baloncici sto su se stvarali su pravili spricanje tako da je kvasilo neonku koja je izgleda preblizu povrsine vode. Eh sad,ako bih spustila nivo vode onda bi mi filter i termometar bili 2 cm izvan vode, sto valjda nije dobro, a ako bi njih spustila onda bi bili ukopani u sljunak.... itd, i onda sam jednostavno odlucila sve ispocetka.
Na dno cu stavit samo sloj sljunka krupnog skroz(barem 5 mm), stavit cu tu jednu biljku za koju ne kuzim kako joj ne treba hranjiva podloga. Mozda kupim jos jednu istu takvu. i to je to. To ce biti najruzniji akvarij ikad.
Imate li nekakve ideje kako urediti akvarij za zlatne ribice a da nije prazna staklena kutija sa jednim slojem kamencica na dnu

Pozdrav