Evo, uzeo sam danas i Zeolith ... srečom nije skup, tridesetak kuna pola kile u granulaciji prigodnoj za ubaciti u filter (100 grama ide za 50 litara vode, i mjenja se svaka 3 mjeseca).
...uglavnom, malo sam prokopao šta je taj Zeolith i kako šljaka, a poslije pročitao link o "Benefitima FFM-a" ...

-Mislim da je to ustvari ista stvar (Zeolith i FFM), samo što je jedan u kamenčičima a drugi tekući... , osim možda ta neka "profilaksa" koju FFM nudi kao dodatak i neki lagani Ph buffer (koju možda i Zeolith ima)...
...baš sam sad napunio filtere, jedan sa zeolithom i drugi sa samo vatom, i svaki u svoju kantu jupola, sa vodom koju sam jučer promjenio iz akvarija, u kantu sa filterom od vate sam ulio ffm, a u drugu filter sa Zeolithom...baš me zanima šta će testeri sutra reći...

-Oba su zamutila vodu (neispran Zeolith

) , ali eto več nakon 15 minuta je voda u obije kante relativno čista (bez aktivnog ugljena)
U svakom slučaju, oba bi proizvoda trebala biti čudo po onome što sam uspio pročitati okolo, ali bi se ja ipak mirnijeg srca odlučio za Zeolith, (cijena i prirodnost), a FFM bi možda zadržao za extremne slučaje (kao što je ovaj sada kod mene, poslije ICH-a i raspadanja peraja, i možda za pripremu za mrijest...)
Hvala Mins, Super TIP!