Ajmo ovako, da dugo sam clan ovog foruma pa sam to odma trebao napravit

UPITNIK:
AKVARIJ:
- dimenzije/litraža,
62,5 x 34,5 x h 45,5 cm - 75 L- temperatura,
25- parametri vode: pH, NO2, NO3, GH i KH
neznam, nikad mjereno- vrijeme od pokretanja akvarija,
12 mjesec 2010 g.- kad su nakon pokretanja akvarija useljene prve ribice,
3 tjedna - koliko često i koliko mijenjate vode
mjesecno 50 % ( akvaij ima orginal poklopac pa nista vode ne isparava )- da li prilikom izmjene vode usisavate dno akvarija
svaki put kod promjene vodeFILTER:
- model filtera (unutrašnji ili vanjski) i koliki je protok (koliko litara/sat)
unutarnji filter je bluewawe 03 te je prije tjedan dana dodan EHAIM ecco pro 130 - način i periodi čišćenja filter materijala
jednom u 6 mjeseci operem spuzve u akvarijskoj vodi- što imate od filter materijala u akvariju (spužva, aktivni ugljen, keramika, vata...)
sve su orginal materijaliSTANOVNICI:
- popis vrsta riba i broj pojedinih primjeraka
5 neonki, 2 coridorasa, 1 ancitrus, 2 baby ciklida, 2 platija te betta- starost ribica
neonke 2 godine, ancitrus 2 godine, coridorasi 1 mj. platiji 3 mjeseca- ima li potencijalnih „terorista“
tu je zena uvalila jednu bettu al je ok, svaki je u svojem cosku- hranjenje – koliko često hranite ribe i kojom hranom (da li je prošao rok trajanja)
hranjenje je 6 dana u tjednu po prstohvatBILJE I HRANJIVA PODLOGA
podloga je stavljena pocetkom godine te je slozena od zemlje cca 3 cm ( kupovna sera proflora ) te na tome sljunak ( kupovni )1-3 mm cca 2 cm
Znaci problem je nastao kada sam izvukao unutarnji filter te ostavio samo ovaj vanjski. Protok vode je znacajno porastao sa novim filterom te moze biti da se je pocela dizati necistoca sa podloge