Srpanj 23, 2025, 21:37:41 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Ubije, a ne jede...  (Posjeta: 1468 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline dora

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Ubije, a ne jede...
« u: Lipanj 07, 2006, 16:36:00 poslijepodne »
Pozdrav. Uglavnom, moja Ljubica (Brachyplema albopilosum) mi vec pomalo ide na zifce. Naime, doticna gospodicna, ubija crve, al ih nece pojest. Sam ih ostavi. Prvo sam mislila da se prezdereala pa joj jedno 10 dana nisam dala jest. Danas joj dam fobasa i opet isti scenario. Sad... koji je razlog tome? Edited by: dora
Zagreb

Offline Niko984

• Punopravni član
Ubije, a ne jede...
« Odgovori #1 u: Lipanj 08, 2006, 11:53:00 prijepodne »
Možda se joj približava rok za presvlačenje pa da nebi bilo u terariju drugih životinja koje joj mogu štetit ona jih jednostavno ubije i pospremi.
Pozdrav
Nikola

Offline dora

• Punopravni član
Ubije, a ne jede...
« Odgovori #2 u: Lipanj 08, 2006, 15:26:00 poslijepodne »

Citat: Niko984
Možda se joj približava rok za presvlačenje pa da nebi bilo u terariju drugih životinja koje joj mogu štetit ona jih jednostavno ubije i pospremi.

Misim da nije to. Presvlacila se 11.5.2006., dakle relativno nedavno, a velika je cca 13 centimetara, tak da tesko bas da ce se uskoro presvlacit.
Zagreb

Offline st-zero

• Punopravni član
Ubije, a ne jede...
« Odgovori #3 u: Lipanj 08, 2006, 15:33:00 poslijepodne »
moj cambridgei je tako ubio puno puno fobasa a nije pojeo neznam razlog ali kad bude gladan jest će netrebaš se brinit Edited by: st-zero

Offline dora

• Punopravni član
Ubije, a ne jede...
« Odgovori #4 u: Lipanj 08, 2006, 16:04:00 poslijepodne »

Citat: st-zero
moj cambridgei je tako ubio puno puno fobasa a nije pojeo neznam razlog ali kad bude gladan jest će netrebaš se brinit

Ma pazi, ne brinem se ja za njezinu glad, kad bude gladna jest ce, njena stvar. Ja se brinem (s obzirom da je sad jel, nestasica fobasa) da mi mala ne ubija hranu, a nove nemam, pa ondak zbog njezine 'bahatosti' svi cekaju Godota s hranom.

A i cisto zanima me razlog takvom ponasanju jer to mi ne radi niti jedan drugi pauk kojeg imam. Ak nije zainteresiran, ode od crva, a ne ubije ga i ostavi i ode. Hm.
Zagreb

Offline franco9200

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • http://www.akvarij.net
Ubije, a ne jede...
« Odgovori #5 u: Lipanj 09, 2006, 08:36:00 prijepodne »
ali imaš vani hrane sad koliko hoćeš.....
Rijeka, Zamet, Trsat
..........................
* ne vjeruj ribi koja laže....

Offline Scorpion 467

• Punopravni član
    • http:// scorpion.byethost7.com
Ubije, a ne jede...
« Odgovori #6 u: Lipanj 09, 2006, 15:05:00 poslijepodne »

promjeni hranu, nemoj davat stalno istu, mozda dojadi, daj joj malo skakavce i druge kukce

Offline dora

• Punopravni član
Ubije, a ne jede...
« Odgovori #7 u: Lipanj 09, 2006, 17:07:00 poslijepodne »

Citat: Scorpion 467
promjeni hranu, nemoj davat stalno istu, mozda dojadi, daj joj malo skakavce i druge kukce

Iskreno ne znam jel pauk moze napraviti distunkciju u glavi i 'skuzit' jel se radi o cvrcku, skakavcu, fobacu, brasnaru ili zoharu. Brijem da moze skuzit samo da se 'nesto' mice i to je to. E sad, cisto sumnjam da ona ubija fobase bezveze zato kaj joj se ne jedu+da mi napakosti, nego... a iz nekog meni nepoznatog razloga. Brijem da bi bila identicna situacija da joj bacim bilo sto drugo. A iskreno, sad je u Zg-u nestasica cvrcka u ducanima pa ce se doticna morat malo strpit, ak bas hoce cvrcke,jer ja ne bum trckarala okolo zgrade i lovila bube u travi.
Zagreb

Offline low-budget

• Punopravni član
Ubije, a ne jede...
« Odgovori #8 u: Lipanj 10, 2006, 10:59:00 prijepodne »
ja ZNAM da pauci vrlo dobro znaju sto grizu. moja rosea (princeza na zrnu graska %&$"#"%&%$) nece pojesti crva ni za zivu glavu. nikakvog. ni brasnara ni fobasa. samo hoce cvrcke. kad sam joj bacao crve samo bi gosla do njega uzela ga u prednje 'noge' i pustila bez da ga ugrize. kad sam joj bacio misa (jer je vec dovoljno velika) ista stvar. a onda ja ljepo misa za rep pa u susjedni terarij kod geniculate. ta bi pojela i kokos da joj bacim.

Offline dora

• Punopravni član
Ubije, a ne jede...
« Odgovori #9 u: Lipanj 10, 2006, 12:24:00 poslijepodne »

Citat: low-budget
a onda ja ljepo misa za rep pa u susjedni terarij kod geniculate. ta bi pojela i kokos da joj bacim.

Dobra!
Zagreb

Offline dora

• Punopravni član
Ubije, a ne jede...
« Odgovori #10 u: Lipanj 13, 2006, 19:08:00 poslijepodne »

Citat: Scorpion 467

Nije do hrane... evo danas sam iako sam rekla da necu ( ) otisla na obliznju livadicu i skakutala s mrezicom u kasno popodne na cudnje apsolutno svih generacija koje su prolazile kraj mene ( ), al nema veze, nije to poanta... poanta je ta, da sam Ljubici dala skakavca i draga ne zeli... tak da ocito da je na dijeti... ono, dolazi ljeto pa... jel... plaza, celulit i tako to, mozda je zabrijala da je covjec.

Al pozitivno je to, da ga iako ga nije htjela pojest, nije ubila, tak da sam skakavca ubacila drugoj. Eto...
Zagreb