Danas kot nas kao, da je več prolječe , na ribnjaku se otopio led i ribe posle 14 dana izpod leda opet su oživjele.
Mom ribnjaku je to več druga zima, samo da prošle zime nisam imao u njemu još koi šarane, jer sam ga napunio u 9 mjesecu 2014 i prvo zimo sam u njemu imao samo zlatne ribice.
I kako se danas moglo vidjet, sve je živo i zdravo bez ikakvih gubitka zbok zime - pa ako je to bila zima.
Ribe su bile pod ledom nekih 14 dana, cijelu zimu mi radi samo luft pumpa, kde je voda izlazila iz pumpe se ribnjak nije zaledio , protok normalno radi - malo sam ga smanjio , ali po mojoj ocjeni ( nisam merio) imam još oko 8.000 l protoka na sat, ljeti sam merio i bio je protok oko 15.000 l, i to pomoču jednog kompresora koji ima potrošnju 50 w, mjesečni trošak za struju je tek oko 4,50€.
( 50 w x 24 sati = 1.2 kw / dan = 36kw/mjesec x 0.12 € ( 0.12 je moja prosječna cijena struje za 1kw)= 4.32 € / mjesec)
Znam da još može doč zima, ali kako se sad pokazalo kot protoka pomoču luft pumpe na ribnjak zimi nije potrebno stavit nikakvog stiropora, jer na ovakav način neče ni kot nižih temperatura ribnjak pri izlazu iz luft pumpe zaledit.
A do stvarnog prolječa je još dugo, a nadam se da če brzo proč.