Takom je Damire,postoje krucialne stvari,kako sam i naveo,
skim,lr,ls,voda,svjetlo ,hrana i postupanje....način održavanja i tretiranja i poznavanje svega ostalog će odvaguti da li će akvarij ići dobrim ili lošim putem,tehničke stvari su samo ono da li će trajati i da li je to što nama-tebi treba.
Ja osobno iz jednog iskustva znam kolegu koji je svima dijelio savjete,dugo i duže od mene u tim vodama i kada je htio pokrenuti akvarij za sebe ,acroporu koju je uzeo od mene (veliki grm) vrlo lagan koralj ,njemu je taj koralj kao idrugi poslije njega vrlo brzo otišao papa u par dana...p3-4

Tako da onaj ko piše teoriju ako nema to u praksi usvojeno...to je loša misija pogotovo za početnike

A danas je to i rezultat REEF akvaristike u HR.....šteta,ja pokušavam vratiti vjeru i način....nadam se da svi to želimo ,a ne da tučemo pare i pare i nikad ništa

BTW kad radimo neko predavanje onda dođe 5-9 ljudi,a drugi dan na forumu pitanja,zašto su mi biopeleti ovo,zašto ono,treba li mi AU i koji,ku ga staviti itd...itd...
to je naša scena i tu se roji propast i rijetki dođu nakon godina do nečega....
meni to nije interes,a mislim ni vama i nemojmo zaboraviti osim vaših novaca koliko smo-ste potukli riba i koralja radi nepoznavanja osnova i ovaj mi je rekel ovo ,onaj ono... sve se to moglo izbjeći ali neko nije htio....,a neki nisu mogli uložiti

Od ovakvih stvari su proizašli REEF akvariji koji su brzo završili ili u šupi,tavanu ili u prodaji....
Na kraju krajeva ima tu dosta reefera koji imaju znanja i imali ljepe akvarije,treba samo coppy paste,smjer je jedan,načina je više cilj je opet jedan jedini-uspješan akvarij.
ps.
John Thulock također uzme u obzir moje mišljenje ,tu i tamo

LINK
http://aqualifedealers.com/2014/01/30/a-testimonial-from-europe/ps.čovjek misli da sam iz Mađarske,ja sam samo Mađar porijeklom