Ahm gmizerak ovu tvrdnju bi trebalo malo pojasniti što to znači dobili su veće račune - svi su ugradili razdjelnike i svi su dobili 2x-3x veće račune? Ako zaista i je tako sa računima su morali dobiti i neki obračun - energija toliko, mrežarina toliko, naknada za ovo i za ono toliko, možda je i otplata razdjelnika u računu za grijanje? Razdjelnik kao takav ne štedi energiju nego samo omogućuje podjelu troška po (približnoj) potrošnji isto tako ne štedi niti termostatski ventil ako ga odvrneš do kraja.
Općenito novi "zakon o grijanju" nije stvorio tržište toplinske energije nego kaos to su već utvrdile i udruge potrošača išla je već i neka tužba ako se dobro sjećam stvoren je dobar teren za kojekakve muljatore i prodavače evropske magle. No djelom smo si i sami krivi, kad bi se ljudi više potrudili da saznaju što zapravo plaćaju kome i zašto toga bi mislim bilo manje
Slažem se ako su ljudi toliko jadni i ljigavi pa kažu da su računi 2-3 puta radi rata razdjelnika veći (neki dan TV Rijeka primjer) onda su i novinari još jadniji ako nisu provjerili što objavljuju...to je jedno

a ništa novo ne mora biti jer očito žive od toga da dezinformiraju kako oni kažu izvučeno iz konteksta,nekad za izvlačenje iz konteksta bi odrobijao

pa bi se naučio,ako već nije u školi

i osnovi kulture i opće dobrobiti...osobno bi otvorio neke centre za rehabilitaciju polutana

A što se tiče razdjelnika ma mogu razdjeliti što god hoćeš ali dajte ljudi mučnite glavom ako je do sada u maximumu toplana u nekom mjesecu isporučila energije za karikiram 1000 kn,onda više od toga ni nemože jer su radijatori radili od 6 do 22.00 na ful,nitko ne gasi nego otvara prozore jer tako,TAKO JE !
Pa sad ponovo pitam ako isto to radiš i kad su razdjelnici koji nemaju NIKAKVU FUNKCIJU UŠTEDE ENERGIJE AKO IH NE SMANJIŠ kako sada za istu količinu ili znatno manju količinu energije(jer sada ljudi zavrču ventile (čitaj Razdjelnike) DOBIVAJU ISTE ILI VEĆE RAČUNE !
Dakle tu je poanta i PROBLEM,NEtko VARA;LAŽE;OBMANJUJE I KRADE.
Pitanje je tko je to...sumnjam da je toplana..NISU NAJAVILI ILI OBJAVILI POSKUPLJENJE !

Dakle
POSREDNIK,a p
osrednik je onaj koji obraćunava !Matematika je vrlo jednostavna zato se sada služe FORMULAMA jer su ljudi očito poludili pa više ne znaju kako zajebat poštenog čovjeka nego dobitkom na vremenu pod paskom impulsa u ovom slučaju,ili pretvaranjem jedne mjerne jedinice u nekakvu kvazi snagu JA SAM TESLAŠ btw, čak se ni Tesla takvih ironija nije mogao sjetiti.
Neka mi netko dokaže da mjerači NOVE topline iz stare TOPLANE mjere po učinku ,a ne po TELEFONSKIM IMPULSIMA koje nitko ne može kontrolirati.....
Pa to je ko da dođeš u dućan i svaki puta platiš drugačiju cijenu za isti proizvod,a ti ne možeš dokazati jer na polici nema cijene (ONA JE VIRTUALNA) ZNA JU šatro samo mujo koji misli da je pametan :)Ž
Dakle isti proizvod ćeš platiti svaki puta drugačije ovisno kako padne grah

Ovo su vrlo ozbiljne stvari,boli me za kredite i ostala ljudska sranja za kojom je netko potegao ,a nije razmišljao što će biti sutra-JA NISAM ,a imam puno

Ovo sada je jednako ko da mi netko dođe doma i uzima što hoće protiv moje volje,a ja ga gledam i mislim si tako bog hoće....."E neće DERLE ide metak pa te ja odležim"
Dakle tko ima pravo na ne transparentan način i na obračun koji nitko ne može kontrolirati raditi i vršiti legalno naplatu,a da za to ne snosi odgovornost,jer očito se vara pod paskom demokracije.....malo mi je jeb...e demokracije pun ku....c,a vidim da su se ljudi konačno trgnuli jer očito ona stara Mao Ce tungova vrijedi i danas
Noga u guzicu ponekad znači i dva koraka naprijed

TAKO DA JE JEDNOSTAVNO PITANJE
Koliko se neko grijo prije i to plaćao-bez investiranja U PREVARU..VRLO BITNO!
koliko danas plaća ako se isto grije ,sa investiranjem u Prijevaru ?
mislim da ne može biti jasnije