Lipanj 23, 2025, 14:48:59 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Koji fotoaparat?  (Posjeta: 7459 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline cann

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
Odg: Koji fotoaparat?
« Odgovori #25 u: Siječanj 31, 2015, 13:49:57 poslijepodne »
da može..ali...ne bih preporučio kupnju rabljenog kompakta, nit dslr-a, ako ne znaš od koga kupuješ i kolko ima okidanja...

Offline reea

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
« Odgovori #26 u: Siječanj 31, 2015, 16:09:53 poslijepodne »
http://www.bug.hr/digitalije/fotoaparati/olympus/sz-31mr/1184.aspx
tu
Prije cca godinu i pol kupila sam ovog Oly-a. Za njega imam samo riječi hvale.  :-) Naravno ako pričamo o kompaktu :-)
Rijeka :-)

Offline strasilo

• Trade Count: (+9)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #27 u: Siječanj 31, 2015, 16:50:46 poslijepodne »
Ja se na bavim fotografijom uopće... iako to ne znači da ne slikam ..  :D

ali bavljenje fotografijom je sasvim drugi par opanaka od fotografiranja ...  :up:

baviti se fotografijom možeš i sa džepnim "idiotom", a sa druge strane tijelo sa pola metra objektiva ne čini vlasnika fotografom ...  :P :P

dva kućna prijatelja i kum se bave profesionalno fotografijom (jedan je proveo jedno vrijeme radeći sa Lupinom)  .... bookovi za manekenke... pejzaži .. makro ... qurac palac ... svašta sam prošao s njim ...  :-X

ali moram reći da je sve to qurac ako se netko na misli zaista baviti fotografijom ... faber pozna ove Dubrovačke "hvatače munja" ... suncetižarkojebem, pa oni provedu sate i sate u pripremi da bi okinuli jednu pravu ... to mora biti ljubav i gotovo ..

Ja opet imam preko terabajt fotki koje sam uslikao, a nisam fotograf ..  :klap:

Čovjek se prvenstveno mora odlučiti šta želi slikati i na koji način i onda tražiti optimum koji će to zadovoljiti ..  :up:

Imam tako jebeno dobrih trenutaka uhvaćenih fotićem da ovi moji plaču kad ih vide, ali istovremeno je kvalitet fotke kita jer je slikano sa manjim "idiotom"...  :down: ... ali sa druge strane opet, da sam imao nekakav DSLR, qurac bih uhvatio taj trenutak, a ne fotku ...  :D

Znači opet, ako zbrojiš i oduzmeš, trebaš vidjeti za šta želiš korisiti aparat i takav kupiti ... odnosno, odlučiti se za vrstu i namjenu aparata, pa kupiti best buy za tu svrhu..  :up:

Ovi moji profići su me ne jednom žicali fotke sa nekih fešti, proslava, druženja jer je zaista besmisleno da na dječji rođendan vucaraš 1000€ opreme da uslikaš klinca kako puše u svjećice ... a opet kad ponesu oprenu na feštu, rade to da bi napravili dobre i kvalitetne fotke ljudi, trenutaka, prijatelja, ali od 6-7 sati provedenih na fešti, jedva pola sata se druže sa ljudima.. i opet se vraćamo na upotrebnu vrijednost opreme i za šta će se koristiti ...  :up:

Ja osobno sad imam Olympus SP-510UZ ...

i trenutno zadovoljava apsolutno sve moje fotografske potrebe (iako je već poprilično zastario i van svake novije konkurencije)

ali ako nekome treba ovako nešto, može me kontaktirati .. :)

sa pun ćurac filtera i dodataka ..

moguće pregovarati i za karbonski tronožac sa gripom .. :)

uvijek dostupan na [email protected]

Offline Šima

• Trade Count: (+9)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #28 u: Siječanj 31, 2015, 17:16:57 poslijepodne »
ja na feste rijetko nosim i mob a kamoli bilo kakvu foto opremu  :D
ne jer se napijem, nego se i drugi napiju, a bambus po mobu ili fotoaparatu ne zelim ni sanjati

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #29 u: Veljača 02, 2015, 17:13:38 poslijepodne »

ali moram reći da je sve to qurac ako se netko na misli zaista baviti fotografijom ... faber pozna ove Dubrovačke "hvatače munja" ... suncetižarkojebem, pa oni provedu sate i sate u pripremi da bi okinuli jednu pravu ... to mora biti ljubav i gotovo ..

stari moj...ja odem vikendom sa njima...provedem se fenomenalno,slikamo..cugamo,ako i bude dobrih fotki bude ako ne..odlično smo se proveli.No ja tokom tjedna ne mogu ići sa njima a pazi...oni su u stanju ići svaki dan ..satima...sjest u auto i putovat.Ali to je ljubav,razumijemo se :up: ja sam amater nasparem njih ali eto..neke je i moje fotke Canon izabrao sa 2014.. na fejsiću hahahah jednu(to svaki mjesec izaberu 10..onda na kraju godine od svih tih fotki izaberu),pa i u digital fotu magazinu mi je jedna fotka izašla,dobio sam niš ali meni je to...a zadovoljstvo brate.
Sad se dogovaram da pođemo uskoro na Plitvice...ima da se dobro preovedemo,smrznemo ali brate gušt je.Isto kao tebi ronjenje! znam jer sam i ja ronioc ali eto...dugo godina nisam ali bojim se kad bi opet zaronio da....to je kao droga hahah! znam! :D
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #30 u: Veljača 02, 2015, 17:19:02 poslijepodne »
i koji je to Canon? neki dvoznamenkasti stariji?
 :)
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline Bruno1

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Lokacija: Dugo Selo
« Odgovori #31 u: Veljača 15, 2015, 15:24:29 poslijepodne »
Hvala svima ljudi!  :up: