Srpanj 18, 2025, 19:52:48 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Eheim 2126  (Posjeta: 3921 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Makabo

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
Eheim 2126
« u: Listopad 03, 2014, 10:28:37 prijepodne »
Nabavio sam povoljno eheim 2126...malo je puštao na onom primeru pa sam odlučio promjenit o ring...uspio sam ga zamjenit al sam ujedino uspio potrgat indikator protoka...jel zna netko si bi se on mogao nabavit? Naravno on ne spada u rezevne dijelove...ili dali neko ima eheim 2126,2026,2128,2028 koji daje za djelove?...ako nis ne uspijem morat cu zaljepit, al bi izbjegao tu opciju ako je moguće...

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Odg: Eheim 2126
« Odgovori #1 u: Listopad 03, 2014, 10:48:58 prijepodne »
ne kuzim kaj si zapravo potrgao. Onu plastiku u kojoj se nalazi feder?

Offline Makabo

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #2 u: Listopad 03, 2014, 12:02:45 poslijepodne »
A da...potrgo sam one bočne capice i donji dio di je gumica...al taj donji dio sam zaljepio super ljepilom...neznam jel bu to držalo...

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #3 u: Listopad 03, 2014, 13:20:56 poslijepodne »
superljepilo i voda bas ne idu skupa na dugo vrijeme. Inace, to se dalo nabaviti kao rezervni dio, 7444415 i 7444880 http://www.shop.trilbytropicals.com/searchquick-submit.sc?keywords=7444880
http://www.akvaarioon.fi/EHEIM-Prof2-virtausnaeyttoe-putki-7444415  da se ne trudis, pitao sam vec fince na jednom drugom forumu, nema toga na lageru
no kod spanjolaca http://www.acuarioaberiak.com/verproducto.asp?id=4301 ne pise da nema nego da je obicno dobavljivo odmah. Nista ne kosta probati poslati mail. Na kraju, dozvoljava da se to stavi u kosaricu tako da mozda i imaju.

Offline Makabo

• Punopravni član
  • **
Eheim 2126
« Odgovori #4 u: Listopad 03, 2014, 13:42:05 poslijepodne »
Kao prvo...puno hvala na trudu.(ugodno sam iznenađen) (y)...ja sam probo nes preko aquashopa al nisu uspijeli nac taj dio...e sad nisam siguran da mi se isplati davat 200-250 za taj dio,jer nisam stigao testirati dali o ring pušta ...cim zavrsi akter idem u aquashop po biom crijeva (kupio u bauhausu ono od klime pa pusta na sve strane) da ga mogu testirati sa zaljepljenim indikatorom...ak ne pušta onda nabavim taj dio...na kraju ce me taj filter izac skuplje nego novi :) morat cu jos dobro razmislit...svakako jos jednom hvala

P.s.
S cim da zaljepim plastiku..probo sa epoxyem i ne drži niš...ovo super ljepilo drži ko blesavo...

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #5 u: Listopad 03, 2014, 14:35:09 poslijepodne »
pa nije 250kn  :question: Ako ima, ima kod spanjolaca i tamo je 7€.

edit: ovo gore sam ti stavio samo kao referencu na dijelove.

Kaj se tice crijeva, ne znam kaj si kupio ali ova gumena iz bau necega nisu nis drugacija od tih biom ili JBL ili kaj vec. Jedino kaj nemaju uvijek svi zelena.
« Zadnja izmjena: Listopad 03, 2014, 14:45:41 poslijepodne od kinggo »

Offline Makabo

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #6 u: Listopad 03, 2014, 15:47:41 poslijepodne »
Ova u aquashopu su puno mekanija i ostaju mekana, a ova iz bauhausa su nakon mjesec dana toliko tvrda da ih nemogu savijat vise...bar moje iskustvo...a skoro ista cijena

Offline Makabo

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #7 u: Listopad 03, 2014, 15:49:43 poslijepodne »
Aj budem malo prosurfo za zaj indikator...imas vopi ak nađem :)

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #8 u: Listopad 03, 2014, 18:54:37 poslijepodne »
za ljepljenje plastike, ovisi tocno koja je plastika, kao neko univerzalno rjesenje je ok uhu allplast, ljepilo na bazi otapala, za vecinu plastike. npr, odlicno ljepi forex, plexi, akril i slicne "tvrde" plastike, neznam kako se ponasa s vremenom, ali mislim da bi bio ok. Donekle je otporan i na "kidanje", znaci neces tako lako rastaviti dio.

Mana - susi se preeeesporo, ovisi o povrsini ljepljenja, najbolje ga je ostaviti 48+ sati, dok kompletno ne ishlapi.

Ili da pokusas nabaviti nesto od weld on asortimana, oni su ipak puno konkretniji i bolje ljepe, ali nisam siguran da ih itko kod nas prodaje.

Offline Makabo

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #9 u: Listopad 21, 2014, 08:49:15 prijepodne »
superljepilo i voda bas ne idu skupa na dugo vrijeme. Inace, to se dalo nabaviti kao rezervni dio, 7444415 i 7444880 http://www.shop.trilbytropicals.com/searchquick-submit.sc?keywords=7444880
http://www.akvaarioon.fi/EHEIM-Prof2-virtausnaeyttoe-putki-7444415  da se ne trudis, pitao sam vec fince na jednom drugom forumu, nema toga na lageru
no kod spanjolaca http://www.acuarioaberiak.com/verproducto.asp?id=4301 ne pise da nema nego da je obicno dobavljivo odmah. Nista ne kosta probati poslati mail. Na kraju, dozvoljava da se to stavi u kosaricu tako da mozda i imaju.

Kontaktiro sam ove likove kaj si mi dao link...naravno da nemaju :(

Uspio sam zaljepit sve plastike super ljepilom, nigdje ne curi vec 7. dan i sad ide u pogon :)

Hvala na savjetima

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #10 u: Listopad 21, 2014, 09:57:20 prijepodne »
ma nis, ali gledaj da to rijesis nekako trajnije. Sami taj indikator ti tak i tak ne treba pa probaj iskemijati nesto sto sigurnije.

Offline Makabo

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #11 u: Listopad 21, 2014, 10:04:50 prijepodne »
taj zaljepljeni komad nema na sebi neku silu koju mora trpit, a i voda ga tjera u smjeru ljepljenog spoja....nakon 7 dana sam opet sve izvadio i svom snagom probo strgat komad i nisam uspio....zalijepio sam i one bočne capice tak da sad sve drži...stavljam u komodu pa kaj bude....kad bi bar bio neki digitalni sklop koji detektira porast ili pad vode pa da u određenoj situaciji isključi struju tj. filter :)
možda se da napravit neki DIY safety system za vanjske filtere :)

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #12 u: Listopad 21, 2014, 10:07:04 prijepodne »
to ti ne bi pomoglo. Naime, kad nestane struje onda ti tlak u filteru poraste i moze curiti samo vise nego kad normalno radi.

Offline Makabo

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #13 u: Listopad 21, 2014, 10:55:09 prijepodne »
Znaci nista od zastite...