Srpanj 01, 2025, 23:58:02 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Humanitarne aukcije - Filip  (Posjeta: 6596 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
Humanitarne aukcije - Filip
« u: Travanj 29, 2014, 10:44:56 prijepodne »
Pozdrav ljudi!

Sjećate li se Filipa? https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=24674.0

Filip je od djeteta kojem su predviđali da neće doživjeti prvi rođendan, izrastao u mladića. No, ogromna odricanja obitelji, birokratske zapreke i ine "logičnosti" sustva, kao i teška bolest majke, doveli su ovu obitelj do zida.

Potrebna im je pomoć za Filipa jer mu doslovno nemaju od čega kupiti cipele za ovu godinu .
 S obzirom da je napunio 18 godina sad ima pravo svake dvije godine na jedan par cipela , a potrebna su mu dva para godišnje... Uz troškove liječenja, terapija, lijekova, sada i troškova liječenja majke Anite, situacija je loša s tendencijom pogoršanja :(

Detaljnu priču, preslike medicinske dokumentacije Filipa i majke Anite šaljem preko PP-a na upit ukoliko će netko željeti, a sada - KRENIMO S A(U)KCIJOM!!

Otvaram aukcije za Filipa, cijena jednog para cipela je 2000 kuna, pa na tu ukupnu cifru stavljam nišan! Ukoliko prebacimo, neće biti višak, ali hajde da probamo ne podbaciti. :)
Prokopajte podrume i tavane, iščupajte bilje, riješite se te neželjene živine i pomozimo Filipu zajedno!

Sistem kao i nekad, otvara se tema, sa slikom artikla/organizma po mogućnosti i početnom cijenom. Licitira se u proizvoljnim koracima, ali najmanje 5 kn, a pobjeđuje ponuda koja nije nadmašena 48 sati.

Nakon uplate na račun:
Filip Dobrić , Osijek
Broj računa Zagrebačka banka 3238220855

stavlja se slika/sken uplatnice u temu, nakon čega je moderatori zaključaju, a ponuditelj  i ponuđač se dogovaraju oko primopredaje!
I to je to!!

Hajd'mo AkvarijNET-ovci, JURIŠ!!!  :AkTer:
« Zadnja izmjena: Travanj 29, 2014, 11:07:31 prijepodne od Vedran »

Offline Krcko

• Punopravni član
Odg: Humanitarne aukcije - Filip
« Odgovori #1 u: Travanj 30, 2014, 14:02:36 poslijepodne »
ja sam sam sebi zlicitiral zlatnu ribicu  :D
Ludim smatraju onoga čije se ludost ne poklapa sa ludošću većine!

Offline AnnaM

• Novi član
  • *
  • Spol: Ženski  
« Odgovori #2 u: Svibanj 03, 2014, 19:19:36 poslijepodne »
ja sam sam sebi zlicitiral zlatnu ribicu  :D
:up:

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
« Odgovori #3 u: Svibanj 04, 2014, 12:24:02 poslijepodne »
 :D :D munja  :zagrljaj:

Baileys

• Gost
« Odgovori #4 u: Svibanj 07, 2014, 16:20:57 poslijepodne »

Zahvala Akvarij net forumu i njegovim forumašima !

Pozdrav svima na forumu !

Kao prvo velika zahvala gospodinu Vedranu , što je na moju zamolbu pokrenuo još jednu humanitarnu aukciju za Filipa  :heart:
Kao što ste i pročitali  iz Vedranovog posta situacija u našoj obitelji baš nije sjajna ..
Ne znam odakle da uopće počnem , ali ću nastojati napisati post što kraće , jer Vas u neku ruku ni ne želim zamarati našim problemima , ali zbog svih Vas koji ste "do"  sada , ali iz prijašnjih aukcija pomagali  :heart: :up: mom sinu bilo doniranjem, odricanjem, sudjelovanjem u tim istim aukcijama kroz novčane priloge  i nesebičnom pomaganju djetetu koje niste nikad u životu ni susreli , želim Vam se svima zahvaliti u Filipovo ime , ali i u ime naše obitelji  :zagrljaj: Hvala još jednom od srca  :heart:

Vedran je ukratko objasnio o čemu se radi ...
Zbog niza problema koje su zadesile našu obitelj ,Filipove bolesti i njegovih potreba ,  moje bolesti "karcinom sa tencencijom" širenja i progonoze liječnika jedna do dvije godine života  :( "", troškovi liječenja, terapija, lijekova i Filipa i mene doveli su nas doslovno pred zid .
Kao što večina vas od prije zna , Filipu je Ministarstvo zdravstva i Centar za socijalnu skrb sa 7 godina starosti ukinuo pravo na osobnu invalidninu . Nakon drugostupanjske komisije czss i još jedne odbijenice , žalili smo se Upravnom sudu . 3 godine čekanja na presudu urodilo je plodom i to u Filipovu koristi i mislili smo da je konačno kraj našim mukama . Ali naša sreća je kratko trajala , jer odmah po sljedećem retestu czss ( kategorizacija djece sa poseb. potrebama ) automatski su ga ponovo srušili  :-X. Izgubio je osobnu invalidninu ( 1250 kuna ) i uvečani dječji dodatak (830) jer po czss i nadležnoj komisiji djete nije bilo "teško" bolesno" :roll: . Dobio je pravo na doplatak na pomoć i njegu od 500 kuna i kao svako "zdravo " djete pravo na 310 kuna dječjeg dodatka .
Nisam se više htjela žaliti jer mi to više nije imalo smisla ..čekaš tolike godine na Upravnom sudu  i onda šačica vještaka koji ni ne čitaju medicinske nalaze liječnika specijalista donose odluke i pobije samo mišljenje Upravnog suda  :-X... I tako je bilo sve do prije prvog mjeseca ove godine , kad je Filip napuno 18 godina .
Prvo u CZSS uopće nisu htijeli niti razgovarati samom , niti me savjetovati što da radim sad s djetetom koje je punoljetno , jer sam tražila da mi se kaže koja su sad njegova prava jer po završetku škole djece sa posebnim potrebama nije se mogao dalje upisati na školovanje , već je ostavljen u Cetru za odgoj i obrazovanje do 21 godine tek toliko da ne sjedi kod kuće i da barem tih par sati bude sa drugom djecom i štičenicima .
No kad sam konačno došla do neke razumne socij. radnice koja me imala volje saslušati , u svezi Filipovih problema , ali i mojih problema zbog bolesti  ( karcinom ) , rečeno mi je da nemamo pravo ni na kakvu pomoć jer prelazmo cenzus , a i Filip je korisnik doplatka za pomoć i njegu pa po novom zakonu nemamo pravo ni na kakvu pomoć .
 Da bi me sljedeći dan nazvala i rekla da sad imamo još veči problem jer u to što smo prešli cenzus za 100 kuna , sad ni Filip više nemamo pravo na dolatak za pomoć i njegu , pa neka donesem ponovo med. dokumetaciju da ga ponovo pošalju na komisiju ( ne znam više koja će ovo više biti po redu ...10-ta :/ )   
Prije mjesec dana stigla je nova čestitka od HZMO Filipu su smanjili dječji dodatak od 310 kuna na 245 kuna ponovo . Kao da nije  bilo dosta što su mu uzeli uvečani od 830 kuna i osobnu invalidninu , već su mu sad ponovo smanjili i ovaj obični dječji  , a kako je krenulo ostat će i bez doplatka za pomoć i njegu jer smo prešli cenzus za 100 kuna !

Da problem bude još gori pri podizanju doznaka za otropedske cipele zbog eqvinovarusa ( teška deformacija stopala , 7 cm mu je stopalo u plantarnom položaju tj ne može stati na puno stopalo zbog totalnog skraćena tetive , koja se više ne može sanirati ) , tj .... stopalo izgleda kao stopalo žene koja stoji u 10 cm visokim potpeticama , samo što on ne može vratiti stopalo u normalan položaj kao mi zdravi ljudi ..

Rečeno mi je da pošto je Filip napuno 18 godina da nema pravo više na jedan par cipela godišnje , kao što je prije bilo , već svake dvije godine jer je došao novi zakon . A s obzirom da je korisnik invalidskih kolica , službenica u hzzo mi je rekla " što će mu cipele kad je u invalidskim kolicima"  :roll: . Ne znam što je time mislila , da djetetu navučem najlon vrečice sa čarapama na noge !!
 Međutim problem je u tome što ja njemu ne mogu otići u trgovinu i uzeti bilo koje cipele , jer njemu je toliko deformirano stopalo da on ne može niti navuči takvu cipelu na noge . Da mogu ne bi bilo nikakvih problema . Ali njemu trebaju godišnje dva para takvih cipela jer ne može visoku cipelu/ čizmu , nositi preko ljeta , znači još 2000 kuna .
 Cipele po specijalnoj izradbi su cipele koje se šivaju po mjeri , skupa sa uloškom i moguće ih je prepravljati ako nešto ne odgovara , a za njih se uzima poseban odljev stopala i noge u gipsu po kojemu se onda pravi odgovarajuča obuća , zato jedne cipele koštaju 2000 kuna skupa sa uloškom koji se postavlja u cipelu skupa sa "klinovima" da pružaju potporu stopalu , da ne dolazi do daljnih deformacija , pa čak i mogučih fraktura u Filipovom slučaju zbog glavne bolesti .

Zato sam i zamolila G. Vedrana ako je ikako moguće da nam pomognete prikupiti sredsta za jedan par cipela  ,jer uz Filipovu bolest i sad još i moju bolest ( karcinom ) , sve ostale troškove liječenja , lijekova morali bi izgleda poslušati savjet službenice hzzo da djetetu navučem najlon vrečice na noge  :'(

S toga se još jednom zahvaljujem svima koji su se odazvali ovim novim humanitarnim aukcijama  :zagrljaj: :heart:

Do sada ste prikupili  700 kuna za Filipa   :heart:

Hvala još jednom  Vedranu , Krcku , ivekzg , Kwan , Liquid ,Blink 13 ,  Renta , Baja , Seba , Blacktihi , Thorus , Delbi ,  enigma1986 i mnogim drugima koji su htijeli ostati anonimni  :heart:

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
« Odgovori #5 u: Svibanj 07, 2014, 17:22:59 poslijepodne »

morali bi izgleda poslušati savjet službenice hzzo da djetetu navučem najlon vrečice na noge  :'(

ovo je ta žena rekla iz osjećaja vlastite nemoći u situaciji ili je to rekla bahato i bezobrazno?
Mislim, čisto da nam jel da idem naoštrit sjekiru il ne?...

Baileys

• Gost
« Odgovori #6 u: Svibanj 07, 2014, 18:24:01 poslijepodne »
Ma kakva sjekira Vedrane  :)
Bio je kraj radnog vremena , a njoj se žurilo kući , a ja sam očigledno bila malo previše dosadna sa svojim pitanjima , pa me se htjela otarasiti . Ali po zakonu hzzo smatra da korisnik invalidskih kolica , nema potrebe za ortopedskim postolama jer ni ne hoda u njima , tj ne koristi ih u onoj mjeri koliko ih koriste osobe koje su pokretne , pa smatraju da  im nisu "nužne" ...
No Filipu ne trebaju cipele da bi "hodao" , već zato što ne može obući niti jednu drugu cipelu koja nije napravljena po mjeri , jer su njegove deformacije stopala prevelike . A sad je tu još i ovaj "dvogodišnji " razmak između prava pa su zakomlicirali još više .

http://www.glas-slavonije.hr/224237/3/Getos-Mnogi-ce-hodati-godinama-u-istom-paru-obuce

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
« Odgovori #7 u: Svibanj 15, 2014, 11:04:08 prijepodne »
Da se ne sekiramo, hajmo otvoriti još pokoju aukciju! :)

Baileys

• Gost
« Odgovori #8 u: Svibanj 16, 2014, 14:08:01 poslijepodne »
Da se ne sekiramo, hajmo otvoriti još pokoju aukciju! :)

Hvala još jednom svima  :zagrljaj: koji su do sada učestovali na bilo koji način u prikupljanju sredstava za nabavku ortopedskih cipelica za Filipa :heart: :up:

Stanje Filipova računa od pokretanja humanitarnih aukcija 850 kuna  :up: :heart:

Offline Fajdo

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #9 u: Svibanj 16, 2014, 14:58:04 poslijepodne »
Pozdrav,
Evo ja sam novi na forumu,ali volim uvijek pomoci,pa napeto cekam novu aukciju!:)

Offline blacktihi

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
« Odgovori #10 u: Svibanj 23, 2014, 13:27:40 poslijepodne »
Ekipa, osim betta nemam što stavljati na aukcije. Hoćete li ponovo licitirate za bette?

Offline blacktihi

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Svibanj 26, 2014, 22:44:56 poslijepodne »
Gledam danima humanitarnu akciju za  Filipa i izradu njegovih cipela i ne mogu vjerovati da nismo u stanju prikupiti potrebnu pomoć za potrebe humanitarne akcije, a istovremeno se svako malo pojave oglasi u kojima se nešto prodaje...

Znam da je jako teško i da plaća (ako je uopće ima) ode za manje od par dana, ali ovo više govori o nama (forumašima/akvaristima/teraristima) nego o bilo čemu drugome... Broj humanitarnih aukcija manji od 10...

Zar je tako malo forumaša koji su spremni odreći se ribice, pužića, biljke, dijela nepotrebne opreme da bi pomogli nekome?

Offline blacktihi

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Svibanj 29, 2014, 12:49:55 poslijepodne »
Kako stojimo sa prikupljnim sredstvima?

Baileys

• Gost
« Odgovori #13 u: Svibanj 29, 2014, 16:22:43 poslijepodne »
Evo da se i ja javim......
Filip je otputovao sa školom u Rijeku u tzv.  Centar za rehabilitaciju Fortica- Kraljevica na četvrte državne susrete ili  "Specijalnu Olimpijadu " za djecu sa posebnim potrebama , pa ga očekujemo večeras sa još jednom medaljom :)
Svake godine u krajem 5 mjeseca idu na te državne susrete , pa je eto konačno dočekao i ove godine ...

Evo ovako :

Do sada je prikupljeno 1120 kuna za Filipove ortopedske cipele  :heart: :zagrljaj:

Hvala još jednom svima koji su na bilo koji način sudjelovali u humanitarnim aukcijama za našeg Filipa  !

Zahvala Vedranu , Krcku , ivekzg , Kwan , Liquid ,Blink 13 ,  Renta , Baja , Seba , blacktihi , Thorus , Delbi ,  enigma1986 ,zvonimir_s , ZliBrka i drugim Akvarij net forumašima koji su željeli ostati anonimni  :heart:

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
« Odgovori #14 u: Svibanj 29, 2014, 18:24:40 poslijepodne »
još 880 kn? Možemo mi to, jel da? :)

Offline AnnaM

• Novi član
  • *
  • Spol: Ženski  
« Odgovori #15 u: Svibanj 31, 2014, 16:39:10 poslijepodne »
Pozdrav,
Evo ja sam novi na forumu,ali volim uvijek pomoci,pa napeto cekam novu aukciju!:)

I ja isto  :up:
Šteta što sam za ove zadnje ribice zakasnila .
Idem prekopat ormar  , možda se nešto nađe i za nove aukcije .

Offline blacktihi

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Svibanj 31, 2014, 16:43:53 poslijepodne »
Nije problem ako se niste zasitili betta imam još jedan mrijest tradicionalnih plakata pa ću ih staviti na aukciju

Baileys

• Gost
« Odgovori #17 u: Lipanj 05, 2014, 14:19:04 poslijepodne »
Pozdrav !

Do sada je prikupljeno 1285 kuna za Filipove ortopedske cipele  :heart:  :zagrljaj:

Hvala još jednom svima  :zagrljaj: koji su na bilo koji način sudjelovali u "donacijama biljaka , ribica , koralja , akvariske opreme itd" , naravno velika zahvala  i onima koji su te iste donacije ribica , biljaka , koralja , akvarijske opreme kupovali u hum. aukcijama ne bi li pomogli našem Filipu da što prije dođe do svojih novih cipelica !

Zahvala Vedranu , Krcku , ivekzg , Kwan , Liquid ,Blink 13 ,  Renta , Baja , Seba , blacktihi , Thorus , Delbi ,  enigma1986 ,zvonimir_s , ZliBrka , ninci i drugim forumašima akvarij net foruma koje  nisam navela ovdje jer su željeli ostati anonimni .

Hvala Vam još jednom  :heart:

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
« Odgovori #18 u: Lipanj 06, 2014, 09:35:49 prijepodne »
prva liga :)

Baileys

• Gost
« Odgovori #19 u: Lipanj 09, 2014, 11:15:58 prijepodne »
prva liga :)

Tako je Vedrane , malo po malo se bližimo cilju !
Evo novi "update"... stanje Filipovog računa sa današnjim datumom 1325 kuna  :zagrljaj:

Zahvala svima koji su do sada učestvovali  na bilo koji način " ...u humanitarnim aukcija ili uplatili novac za našeg Filipa mimo ovih aukcija !
Veliko hvala Vedranu , Krcku , ivekzg , Kwan , Liquid ,Blink 13 ,  Renta , Baja , Seba , blacktihi , Thorus , Delbi ,  enigma1986 ,zvonimir_s , ZliBrka , ninci , igor8 , Fajdo i drugim forumašima akvarij net foruma na donacijama  koji su htjeli ostati anonimni  :heart: