Srpanj 18, 2025, 21:47:59 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: molim pomoc, previse co2?  (Posjeta: 2558 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Samantha93

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 31
Odg: molim pomoc, previse co2?
« Odgovori #25 u: Ožujak 23, 2014, 15:15:49 poslijepodne »
Limunska i soda su super. :up
Svidja mi se tvoja diy verzija. :)
samo jos trebam promjenit ventil jer su ovi plasticni u banani, morala sam stavit 2 da donekle funkcionira  :roll:

Offline Samantha93

• Punopravni član
« Odgovori #26 u: Ožujak 24, 2014, 22:19:58 poslijepodne »
novost- 2 nove kozice vec nose jajasca  :P

Offline natty

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Rijeka
« Odgovori #27 u: Ožujak 24, 2014, 22:25:23 poslijepodne »
Eto. :)  Bas dobro. :)

Offline Samantha93

• Punopravni član
« Odgovori #28 u: Ožujak 24, 2014, 22:50:58 poslijepodne »
imam pitanje- mislila sam kupit EASY LIFE Pro Fito, dali je to ok i dali bi uz to trebala dodavat jos nesto?

Offline Čiča

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 66
« Odgovori #29 u: Ožujak 24, 2014, 23:07:33 poslijepodne »
Pro fito su mikroelementi.Treba ih kombinirati sa makro.

Offline Samantha93

• Punopravni član
« Odgovori #30 u: Ožujak 24, 2014, 23:11:19 poslijepodne »
ok ne kuzim se bas previse u gnojenja, moze neka preporuka?

Offline Čiča

• Punopravni član
« Odgovori #31 u: Ožujak 24, 2014, 23:30:45 poslijepodne »
Obadvoje je neophodno za pravilan i uspješan razvoj i rast bilja.Hranjive podloge  a pogotovo zemlja imaju sve potrebno .Međutim, sa vremenom se iscrpe pa je potrebno dodavvati kroz vodeni stup.Kada sadiš vvrt,svake godine pogojiš prije sanje.U akvariju bi to značilo sve pretumbati i ponovo zasaditi.Isto kao i vrt koji sam uzeo za primjer.To se ne isplati pa gnojimo i prignojavamo dodavajući hranjiva u vodu.Makroelementi su osnova koja izgrađuje biljku,dušik,fosfor i kalij,NPK.Za vrt ili njivu to isto kupuješ i dodaješ putem mineralnih gnojiva.Bilje ne može prravilno rasti samo sa time nego su mu potrebni i još puno drugih elemenata ali u znatno manjem obimu.To su željezo,bakar magnezij kalcij i dr.To su mikro elementi.Nedostatak nečega dovodi do slabog rasta i razvoja.Opet onaj moj čuveni vrt,da bi lijepo raslo paprika,pomidor luk i sl moraš dodavati kompetna gnojiva ili zakržlja.Makro elementa dodajemoo po više metoda a najjednostavnije je po tzv.PPS metoda.To je smjesa makro elemenata koja se rastopi u vodi i dodaje 1 ml na 38 litara vode uglavnom dnevno ili svaki drugi dan.Malo pročitaj o toj metodi pa će ti biti sve puno jasnije.Uglavnom, to je toliko jednostavno da na ovome svijetu ne postoji ništa jednostavnije.

Offline Samantha93

• Punopravni član
« Odgovori #32 u: Ožujak 24, 2014, 23:48:51 poslijepodne »
Obadvoje je neophodno za pravilan i uspješan razvoj i rast bilja.Hranjive podloge  a pogotovo zemlja imaju sve potrebno .Međutim, sa vremenom se iscrpe pa je potrebno dodavvati kroz vodeni stup.Kada sadiš vvrt,svake godine pogojiš prije sanje.U akvariju bi to značilo sve pretumbati i ponovo zasaditi.Isto kao i vrt koji sam uzeo za primjer.To se ne isplati pa gnojimo i prignojavamo dodavajući hranjiva u vodu.Makroelementi su osnova koja izgrađuje biljku,dušik,fosfor i kalij,NPK.Za vrt ili njivu to isto kupuješ i dodaješ putem mineralnih gnojiva.Bilje ne može prravilno rasti samo sa time nego su mu potrebni i još puno drugih elemenata ali u znatno manjem obimu.To su željezo,bakar magnezij kalcij i dr.To su mikro elementi.Nedostatak nečega dovodi do slabog rasta i razvoja.Opet onaj moj čuveni vrt,da bi lijepo raslo paprika,pomidor luk i sl moraš dodavati kompetna gnojiva ili zakržlja.Makro elementa dodajemoo po više metoda a najjednostavnije je po tzv.PPS metoda.To je smjesa makro elemenata koja se rastopi u vodi i dodaje 1 ml na 38 litara vode uglavnom dnevno ili svaki drugi dan.Malo pročitaj o toj metodi pa će ti biti sve puno jasnije.Uglavnom, to je toliko jednostavno da na ovome svijetu ne postoji ništa jednostavnije.
hvala puno  :up: proucit cu to dobro , za 2 tjedna cu tek moc kupit ta gnojiva
nego moze jos pitanje- mislila sam taj akvarij presloziti i isto tako promjeniti zemlju i umjesto nje staviti hranjivu podlogu, ako to napravim (ako je to ok ideja), kako ide to sa gnojenjem ako je tek stavljena hranjiva podloga, i dalje sve normalno ili?   -?
« Zadnja izmjena: Ožujak 24, 2014, 23:59:34 poslijepodne od Samantha93 »

Offline Čiča

• Punopravni član
« Odgovori #33 u: Ožujak 25, 2014, 21:11:07 poslijepodne »
Prignojavanje ovisi o više stvari a prvenstveno o zahtijevima bilja koje ćeš posaditi.Naravno i o količini bilja, pa je nemoguće reći jedinstvenu formulu jer je nema.Svaki akvarij je poseban i jedinstvenn eko sustav ali i tu su osnovne stvari svima zajedničke i toga se moraš pridržavati.U biljnima je to količina svijetla i količina neophodnih hranjivih tvari.Te biljne zahtjeve ćeš moći vidjeti tek kada oformiš akvarij.

Offline Samantha93

• Punopravni član
« Odgovori #34 u: Ožujak 25, 2014, 22:29:07 poslijepodne »
Prignojavanje ovisi o više stvari a prvenstveno o zahtijevima bilja koje ćeš posaditi.Naravno i o količini bilja, pa je nemoguće reći jedinstvenu formulu jer je nema.Svaki akvarij je poseban i jedinstvenn eko sustav ali i tu su osnovne stvari svima zajedničke i toga se moraš pridržavati.U biljnima je to količina svijetla i količina neophodnih hranjivih tvari.Te biljne zahtjeve ćeš moći vidjeti tek kada oformiš akvarij.
ok hvala  :up: