Jako mi je zao sto kornjaca nije prezivjela, grozno je izgubiti ljubimca nakon toliko godina
No ako i dalje imas mogucnosti drzati kornjacu stvarno razmisli o tome da u blizoj buducnosti udomis kornjacu koja treba dom, i dalje ima jako puno odbacenih crvenouhih.
Zar je tako tesko u akvariju napraviti pregradu u koju se moze smijestiti grijac i filteri za akvarij do kojega kornjaca ne moze doci??
Nije problem napraviti pregradu, no realno gledano nije niti potrebno jer postoje brojne druge solucije za ovaj problem. Vecina ljudi koji drze ovakve vece vrste vodenih kornjaca uvijek imaju problem da je akvarij premalen. I onda stavljati dodatne pregrade unutra je samo dodatno oduzimanje prostora kojeg je ionako uvijek premalo.
Kad sam prije 6 godina slagala akvarij tu sam pitala za savjete, stavila i sliku gotovog akvarija i dobila komentare da je sve super i to od moderatora, nikakvu zastitu mi nitko nije spominjao. Moja je greška što nisam tražila dalje što se sve može dogoditi i kako to spriječiti i sad nažalost životinja pati zbog moje gluposti 
U 8-9 godina koliko sam na forumima se ne sijecam da smo ikada imali slucaj da je kornjacu ubila struja. Bilo je razbijenih i ostecenih grijaca, ali se nikada nista nije dogodilo, vjerojatno zato jer se te kornjace nisu nasle na putu struje kroz vodu. Međutim tvoja kornjaca je zagrizla, to je ocigledno bio trenutak kada je osigurac iskocio.
Prije 6 godina na nasem trzistu nije bilo za kupiti plasticnih zastita i jedini pogodni grijac za kornjace kod nas je bio Aquarium Systems NeWatt od tehnickog polimera kojeg nije moguce razbiti. Ja sam ga u proslosti uvijek preporucao, spomenut je cak i u clanku o smjestaju na kornjace.com. Osobno je kroz moje ruke proslo nekih 10-ak NeWatta i kroz kojih 2-3 godine od kada su kupljeni svi su prestali raditi, tako da sam ja odustao od njih. Aquarium Systems je navodno rijesio problem sa novim
NeWatt Pro (Visiterm Pro) grijacima, međutim cijena tih grijaca je sada duplo visa tako da ih nisam isprobavao.
Sto se tice plasticne zastite za grijac, ako kroz tu zastitu postoji dovoljno strujanje vode ne bi trebalo biti nikakvih problema. Cak sam na pocetku i sam radio zastite flaksom sivajuci plasticne mrezice za komarce u oblik valjka (cini mi se da sam cak stavljao na forum). Trenutno se u Hr. zasebno moze kupiti plasticna zastita u AquaTerri:
LINK Ovu zastitu koristim vec dvije godine na Jager 150W bez problema.
Od grijaca koji vec dolaze sa plasticnom zastitom (dakle proizvođac garantira rad sa tom zastitom) kod nas je prisutan
Sera Aquarium Heater (kojeg istina vec dugo nisam vidio), te vec spomenuti
JBL ProTemp S (kojeg trenutno najvise preferiram zbog razumnog omjera cijene i kvalitete, te mogucnosti kalibracije).
Od nedavno su kod nas dostupni i titanski grijaci sa eksternim termostatom, po pitanju sigurnosti, kornjaca ce prije s tim grijacem razbiti akvarij nego sam grijac. Konkretno
Schengo Titanium + termostat npr.
Schengo TR 1000.
I zadnja opcija eksterni grijac s kojim kornjaca uopce ne moze doci u kontakt, montira na cijev vanjskog filtera,
Hydor ETH.
Osim sigurnog grijaca, sam grijac se moze spojiti na mrezu preko dvopolne FID sklopke koja ce ga iskljuciti u slucaju ovakve nezgode (opcenito je radi vlastite sigurnosti pametno spajati akvarij preko dvopolne FID sklopke).