Srpanj 18, 2025, 17:24:15 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Pomoc pri identificiranju problema  (Posjeta: 1398 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline vidopulos

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
Pomoc pri identificiranju problema
« u: Siječanj 25, 2014, 15:25:08 poslijepodne »
Pozdrav,

Jel znate sta bi ovo moglo biti? I kako to popraviti?

Sent from my HTC Desire X using Tapatalk

Offline Marko_Sp

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
Odg: Pomoc pri identificiranju problema
« Odgovori #1 u: Siječanj 25, 2014, 15:29:22 poslijepodne »
smeđa alga?
slika pomaže ali nije dovoljna. kakva je litraža, podloga, svjetlo, stanovnici, gnojenje, koliko je akvarij star?

Offline kinggo

• Počasni član
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #2 u: Siječanj 25, 2014, 15:29:47 poslijepodne »
lici na diatomu. Ali cudno da ju nemas i na podlozi onda. Jel se da lako skinuti prstima? Koliko je star akvarij?

Offline vidopulos

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Siječanj 25, 2014, 16:19:01 poslijepodne »
Star je mj dana. Cikliran 3 tjedna. Rasbore harlequin, guppy, coridorasi, danas idem po ancistrusa i kozice. Nemam podloge, gnojim sa profito i dodajem easy carbo. Svjetlo 20W juwel twin lite pl5. 54l. Skida se sa prstima

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #4 u: Siječanj 25, 2014, 17:24:57 poslijepodne »
onda je diatoma, skroz normalno za friski akvarij. Nemozes tu puno napraviti, kad se sistem stabilizira samo ce se povuci. E sad, to moze i potrajati ali nemoras se nervirati radi toga, izgleda ruzno ali nije to neki problem.
I kad vec gnojis, nabavi si makroelemente jer samo mikro (profito) i easycarbo bez podloge ce ti biti problem. Imas 20W sto nije puno ali nije bas niti malo na 54l. Ribe ce ti dati nesto nitrata ali vjerojatno nedovoljno ali sigurno ti nece dati fosfate i kalij. Obzirom da se radi o samo 54l mozes kupiti isto od easy life Nitro, Potassium i Fosfo (mislim da ti po jedna bocica bude dovoljna za godinu dana) ili kupi tu na forumu PPS pro mix pa gnoji sa time.

Offline vidopulos

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Siječanj 26, 2014, 21:40:11 poslijepodne »
onda je diatoma, skroz normalno za friski akvarij. Nemozes tu puno napraviti, kad se sistem stabilizira samo ce se povuci. E sad, to moze i potrajati ali nemoras se nervirati radi toga, izgleda ruzno ali nije to neki problem.
I kad vec gnojis, nabavi si makroelemente jer samo mikro (profito) i easycarbo bez podloge ce ti biti problem. Imas 20W sto nije puno ali nije bas niti malo na 54l. Ribe ce ti dati nesto nitrata ali vjerojatno nedovoljno ali sigurno ti nece dati fosfate i kalij. Obzirom da se radi o samo 54l mozes kupiti isto od easy life Nitro, Potassium i Fosfo (mislim da ti po jedna bocica bude dovoljna za godinu dana) ili kupi tu na forumu PPS pro mix pa gnoji sa time.

Planirao sam ubaciti diy CO2 bocu. I mozda ubaciti 2 trake sa 48 led-ica na svakoj traci. Hoce li to ista pomoci biljkama? Isto tako moonlight. Za pps pro mix se raspitujem i nadam se da cu ga uskoro nabaviti

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #6 u: Siječanj 26, 2014, 22:32:17 poslijepodne »
pa mislim da ti je pravi CO2 bolji nego EC a kaj se tice svjetla, ostavi tako kako je za sad pa vidi kaj se dogadja kad pocnes dodavati i makro.
A LED trake su ti dekorativna rasvjeta, nije bas nesto sto ima veliki ucinak u akvariju.

Offline marinjo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #7 u: Siječanj 27, 2014, 09:14:03 prijepodne »
Obzirom da sam ja prolazio sve što i ti prije par mjeseci, savjetujem ti da baciš oko na stranicu tropice i njihov vodič ili app za uhodavanje akvarija. Naravno sve nadopunjavaš s informacijama s ovog foruma jer sve na šta naletiš je neko već proša. Ja sam ima fazu groznog rasta biljka, zelenu algu, smeđu i crnu čupavu, bijele plijesni po driftwoodu, mutnu vodu, sloj masti na površini i smrt jednog ramireza... Nista nije bilo obilno (osim smrti al mislim da je ram doša bolestan - drugi prosperira). Sve sam uspija rješit uz strpljenje i savjete s foruma.

Moj ti je savjet svakako upogomi CO2. Ja koristim easycarbo od prvog dana al tek s co2 vidim dramatičan napredak na biljkama i pad na algama. Ja sam nitro i fosfo uvea u 7. tjednu, isto se pokazalo odličnim po pitanju bilja i algi...

Offline vidopulos

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Siječanj 28, 2014, 12:04:08 poslijepodne »
Obzirom da sam ja prolazio sve što i ti prije par mjeseci, savjetujem ti da baciš oko na stranicu tropice i njihov vodič ili app za uhodavanje akvarija. Naravno sve nadopunjavaš s informacijama s ovog foruma jer sve na šta naletiš je neko već proša. Ja sam ima fazu groznog rasta biljka, zelenu algu, smeđu i crnu čupavu, bijele plijesni po driftwoodu, mutnu vodu, sloj masti na površini i smrt jednog ramireza... Nista nije bilo obilno (osim smrti al mislim da je ram doša bolestan - drugi prosperira). Sve sam uspija rješit uz strpljenje i savjete s foruma.

Moj ti je savjet svakako upogomi CO2. Ja koristim easycarbo od prvog dana al tek s co2 vidim dramatičan napredak na biljkama i pad na algama. Ja sam nitro i fosfo uvea u 7. tjednu, isto se pokazalo odličnim po pitanju bilja i algi...

Skinuo sam app i super mi se cini! Narucio sam sad diy cp2 i cekam da mi dode pa da sastavim :)

Offline marinjo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #9 u: Veljača 01, 2014, 21:10:48 poslijepodne »
:) haha, kako se samo kačimo... Kinezi će odvalit od silnih dostava u Hrvatsku.

Offline vidopulos

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Veljača 02, 2014, 00:21:46 prijepodne »
Neka :)