Srpanj 21, 2025, 16:33:09 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Molim hitnu pomoč  (Posjeta: 682 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ruggy

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Molim hitnu pomoč
« u: Travanj 14, 2006, 15:14:00 poslijepodne »

Imam 230l Cayman. U njemu su Anubias, neke vrste limuna, uglavnom - ima dosta bilja. U zadnje vrijeme mi bilje trune, ali istovremeno npr. limuni - odlicno rastu. Stvaraju se novi listovi, ali oni kad dosegnu neku odredjenu velicinu - trunu. Na dnu imam pravo groblje trulog bilja, koje moram svako malo cistiti. Stavio sam Green X, ali nista nisam napravio.

Jedna lampa je stara godinu dana, a druga 6 mjeseci. Gnojivo sam stavio na dno prilikom postavljanja akvarija (ono, klasika - ispod šodera). Redovito ubacim tablete.

Problem je nastao prije cca 2 mjeseca kad sam malo zapustio akvarij (premda su biljke izgledale fenomenalno), pa su počele trunuti.

Kako da ispravim ovo stanje ? Sto bi moglo biti uzrok ? Glupo mi je sve vaditi i ponovo slagati, jer imam dosta riba, pa ne znam kamo cu s njima.

Hvala

Offline Njuška

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
Molim hitnu pomoč
« Odgovori #1 u: Travanj 14, 2006, 15:47:00 poslijepodne »
mijenjaj onu lampu staru godinu dana
Rijeka / Hrvatska
...nakon duge i teške muke dobio sam internet...

Offline Krajten

• Punopravni član
    • http://www.akvarij.net
Molim hitnu pomoč
« Odgovori #2 u: Travanj 14, 2006, 17:24:00 poslijepodne »

kolko znam green x je sredstvo protiv algi koje izvlači fosfate iz vode..ako se dobro sjećam , tako da ti on neće pomoći da ti bilje prestane trunuti, dapače poklopat će ti hranu za bilje. Kupi nutrafin gnojivo ono regular, izvadi green x i aktivni ako imas. Ako niti nutrafinovo gnojivo ne pomogne javi se ponovno...

pozdrav
ZG,Vrapče

Offline Tuljan

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
Molim hitnu pomoč
« Odgovori #3 u: Travanj 14, 2006, 18:19:00 poslijepodne »
Prvo napravi masovnu promjenu vode (80 i više %)tek toliko da ribe ne ostanu na suhom u podlogu napikaj što više tabletica gnojiva i nakon toga napravi sve što ti je krajten rekao.
ZAGREB-SESV. KRALJEVEC/HRVATSKA

Offline nature

• Punopravni član
  • Why can't humans behave more like animals?
Molim hitnu pomoč
« Odgovori #4 u: Travanj 14, 2006, 20:25:00 poslijepodne »

napravi sve sto su rekli uvazeni forumasi prije mene

jedno pitanje jel imas mangrovinu ili mopan u akvariju.. jel voda bistra ili zbog nekog drva potamnila u zadnje vrijeme... ?
bogat je onaj koji malo daje ..